Cristiano Ronaldo şi Jose Mourinho, acuzaţi de evaziune fiscală. Statul spaniol a deschis o anchetă!

Astăzi în Spania se joacă El Clasico dintre Barcelona şi Real Madrid. Starul "galacticilor", Cristiano Ronaldo e mai mult cu gândul însă la dezvăluirile făcute de cei de la Footbal Leaks. Nemţii de la Der Spiegel scriu despre ancheta jurnalistică şi notează că starul portughez se numără printre cei care s-au sustras de la plata unor impozite imense prin intermediul unor companii offshore. Antrenorul lui Manchester United, Jose Mourinho, dar şi starul columbian Radamel Falcao ar fi apelat şi ei la "ingineria" prin care au driblat plata taxelor.

Jurnalistul Costin Ştucan scrie pe larg în Gazeta Sporturilor despre mega-scandalul care zguduie lumea fotbalului şi care îl are în spate pe impresarul lui Ronaldo, Jorge Mendes, "creierul" acestor operaţiuni.

Impresarul portughez, de 6 ori declarat agentul anului în fotbal, nu se mulțumește cu puțin. Vrea totul pentru clienții săi. Și sunt foarte mulți în portofoliu. Jumătate din "naționala" lusitană, campioană europeană. James. De Gea. Pe lângă ei, atâția alții la fel de cunoscuți. Dar, înaintea lor, sunt ei doi: Jose și Cristiano. Mourinho și Ronaldo. Lor și celorlalți, "Big Jorge" le spune mereu: 

Nimic nu este imposibil în fotbal și în viață. Nimic, nimic, nimic!

---scrie Ştucan 

Conform investigaţiei, numai Cristiano Ronaldo ar fi ascuns peste 180 de milioane de euro în paradisuri fiscale în ultimii 7 ani prin intermediul unor companii offshore. Totul, supervizat de impresarul jucătorului portughez, Jorge Mendes. Astfel, Ronaldo a plătit un impozit minim, de mai puţin de 5 la sută, pentru contractele de marketing. În ceea ce-l priveşte pe Jose Mourinho, acesta ar fi ascuns peste 12 milioane de euro. 5,8 milioane de euro a fost amenda primită de Mourinho în 2015: 4,2 milioane taxe restante, plus 1,6 milioane ca penalizări.

Cristiano Ronaldo şi Jose Mourinho au reacționat prin intermediul companiei conduse de Mendes, Gestifute.

Atât Cristiano Ronaldo, cât și Jose Mourinho și-au îndeplinit toate datoriile fiscale către statul Spaniol și cel Britanic. Niciunul dintre aceștia nu a fost implicat în vreo ilegalitate legată de evitarea plăţii taxelor. Orice insinuare ori acuză adusă lui Cristiano Ronaldo sau lui Jose Mourinho va fi raportată în justiție. Acționăm la cel mai înalt nivel al profesionalismului în relația cu clienții noștri, precum și cu autoritățile țărilor în care operăm. Nu vom ezită să luăm măsurile legale pentru a ne apăra pe noi și pe clienții noștri,

---se arată în comunicatul dat de Gestifute 

Spaniolii de la "EL Confidencial" au scris ieri că starul portughez a încheiat contracte cu Nike, KFC sau Toyota prin intermediul firmei Multisports & Image Management Limited din Irlanda, ţara din Uniunea Europeană cu cele mai mici taxe. reprezentanţii lui Cristiano Ronaldo au reacţionat imediat şi au negat orice implicare a portughezului în activităţi de natură ilegală cu privire la plata taxelor. 38,2 milioane de euro este salariul anual al lui Ronaldo la Real (contract până în 2021). 

Cristiano Ronaldo şi-a îndeplinit toate obligaţiile încă de la începutul carierei sale, aşa cum autorităţile spaniole pot confirma, la fel ca cele din Anglia ori Portugalia. El nu a fost implicat niciodată într-o discuţie pe seama acestui subiect, iar activitatea sa a fost manageriată conform legislaţiei în vigoare,

---au spus reprezentanţii lui Cristiano Ronaldo pentru "EL Confidencial"

Multisports & Image Management Limited a fost deschisă în urmă cu 12 ani de Andy Quinn, un avocat care aparent nu are nicio legătură cu fotbalistul portughez. Numai că firma respectivă a fost autorizată să gestioneze drepturile de imagine ale starului portughez. La rândul său, Real Madrid, clubul implicat, a insistat doar pe faptul că "noi am achitat de fiecare dată taxele pentru procentele avute din drepturile de imagine ale lui Ronaldo și Mourinho. La audit, nu a fost detectată nicio neregulă".

Autoritățile spaniole reacționează și ele după dezvăluirile făcute de publicația germană Der Spiegel, care a primit o serie de documente din partea unei persoane a cărei identitate este protejată.
Jose Enrique Fernandez de Moya, secretar de stat și reprezentant al trezoreriei spaniole, a anunțat că se va demara o anchetă.

În acest moment, Trezoreria Spaniolă este pregătită să ancheteze acuzele aduse de investigația media. Vom face toate investigaţiile pe care le considerăm necesare,

---a spus Fernandez de Moya

Nemţii de la Der Spiegel vorbesc despre documente care ar demonstra evaziunile fiscale în care sunt implicate nume mari din fotbalul mondial. Jurnalistul Costin Ştucan, care a luat parte la ancheta pornită de Footbal Leaks, mai scrie că pe lista "neagră" a celor care au fentat fiscul se află şi numele unor fotbalişti, antrenori, dar şi impresari din România! 

 

Foto: marca.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi