Cristi Chivu, secundul lui Frank De Boer la Inter! E mutarea verii din Serie A, anunţată de presa din Italia

Cristi Chivu, secund la Inter! Este mutarea anului în fotbalul italian. Românul a fost ales de către şefii echipei să fie mâna dreaptă a noului antrenor Frank de Boer, scrie "Gazzetta dello Sport"! Fostul internaţional român, care a jucat ani buni în Olanda, îl va ajuta pe De Boer să se acomodeze şi cu limba italiană. Chivu a jucat la Inter între 2007 şi 2014 şi a fost om de bază la echipă. S-a retras acum doi ani, după o serie de accidentări. Acum, şefii lui Inter au văzut în el omul ideal din spatele lui Frank de Boer, care îl ştie pe Chivu din 1999, când cei doi au fost colegi la Ajax. 

Frank de Boer l-a înlocuit pe Roberto Mancini, care şi-a dat demisia în urma unor neînţelegeri cu şefii echipei. Olandezul a încheiat cu Inter un contract pe 3 ani şi va primi un salariu de 2 milioane de euro, care va mai creşte cu încă 1 milion în ultimii doi ani ai înţelegerii. În vârstă de 46 de ani, De Boer s-a despărţit după 6 ani de Ajax ca să preia locul rămas liber după demisia lui Roberto Mancini. Acesta nu a acceptat unele clauze ale noului contract, propus până în 2019. 10 milioane de euro trebuia să-i plătească Inter lui Mancini dacă îl dădea afară. Totuşi, antrenorul italian nu va pleca cu mâinile goale, pentru că foşii săi şefi îi vor plăti 2 milioane de euro. 

Revenit la Inter în 2014, după un an la Galatasaray, Roberto Mancini nu a reuşit nimic."Titluri zero, dar un fotbal frumos. Asta a rămas în urma lui Mancini", scriu italienii de la "Gazzetta dello Sport". 

Foto: Răzvan Păsărică / SPORTPICTURES

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi