Cristi Borcea şi Ioan Becali, anchetaţi de procurorii belgieni

Abia ieşit din închisoare, Ioan Becali a dat iar de necaz. De data asta, în Belgia, unde procurorii au declanşat o anchetă în cazul transferului lui Liviu Ciobotariu de la Dinamo la Standard Liege în anul 2000. Cristi Borcea, care îşi ispăşeşte în continuare pedeapsa în "Dosarul Transferurilor", face şi el parte din dosarul procurorilor belgieni. Conform presei belgiene, cei doi sunt acuzaţi de spălare de bani. Borcea şi Giovani Becali sunt suspectaţi că au declarat o sumă mai mică de transfer în cazul lui Ciobotariu, pentru a evita plata unor taxe. În afară de cei doi, mai sunt anchetate alte 30 de persoane, printre care oficiali ai clubului belgian şi agenţi de jucători, care se presupune că au comis infracţiuni de spălare de bani din transferurile de jucători, între 1999 şi 2004. Conform presei belgiene, ancheta este la final, urmând ca procurorii belgieni să anunţe verdictul la finalul săptămânii viitoare. Aceştia au cerut închisoare cu suspendare de la 4 la 6 luni şi plata unor amenzi. 

Ioan Becali şi Cristi Borcea au fost condamnaţi în 2014 în România la 6 ani şi patru luni în "Dosarul Transferurilor". Fostul impresar a fost eliberat condiţionat luna trecută, după ce a executat 2 ani şi 6 luni din pedeapsă. Borcea este în continuare în închisoare, la Penitenciarul Poarta Albă.

Am executat 2 ani, 6 luni și zece zile și le număr și pe cele executate și pe cele câștigate. Nu doresc decât să spun că mi-am făcut datoria în toate penitenciarele, n-am avut nicio problemă nicăieri. Am încredere în justiție,

---a spus Ioan Becali în faţa instanţei, înainte să fie eliberat 

Pe vremea cât a fost în acţionariatul lui Dinamo, Ioan Becali a fost un om corect. Cel puţin asta a susţinut săptămâna trecută Vasile Turcu, un alt fost acţionar de la Dinamo, într-o intervenţie la Prosport Live.

Giovani rămâne prietenul meu. Vreţi să vă spun ceva?..Giovani a fost întotdeauna contra când a fost vorba să se discute cu un arbitru. De ce? El a vrut ca jucătorii să joace. Credeţi că Giovani sau Victor trăiau din Dinamo sau din jucători? El nu a fost niciodată de acord cu chestia asta,

---a spus Vasile Turcu

Vasile Turcu a ajuns la Dinamo în a doua parte a deceniului trecut şi s-a alăturat proiectului condus de Nicolae Badea, Cristi Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali. Cu cei cinci în conducere, Dinamo a reuşit să câştige titlul în sezonul 2006-2007. Turcu a plecat din "Ştefan cel Mare" în 2010, când i-a lăsat echipa lui Ionuţ Negoiţă.

 

Foto: Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi