Cristi Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali - condamnaţi în dosarul "mită pentru judecătoare"!

Abia eliberat din închisoare, Ioan Becali se va întoarce din nou după gratii. Asta au decis astăzi magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care l-au condamnat pe Ioan Becali la 7 ani şi 4 luni cu executare în dosarul "mită pentru judecătoare". În acelaşi dosar, Cristi Borcea a primit 7 ani şi 10 luni, iar Victor Becali 5 ani şi 8 luni. Acestea sunt pedepsele contopite, cei trei fiind deja condamnaţi definitiv în "Dosarul Transferurilor". Cu toţii au fost găsiţi vinovaţi pentru că au dat şpagă 220 000 de euro judecătoarei Gianina Terceanu pentru ca aceasta să-i achite în dosarul transferurilor din fotbal. Geanina Terceanu, care a recunoscut toate acuzaţiile aduse, a primit şi ea o condamnare de 5 ani şi 6 luni.

Sentinţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti nu este însă definitivă. În cazul lui Ioan Becali, aceştia au anulat eliberarea condiţionată din dosarul Transferurilor, dar decizia nu este executorie. 

Potrivit procurorilor, pe 24 februarie 2009 Geaninei Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalişti, cauză în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi cinci oameni de fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţii trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. Totodată, aceasta a dispus achitarea pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina celor opt oameni de fotbal, în temeiul dispoziţiilor articolului 10 litera a din Codul de procedură penală din anul 1968, pentru că "fapta nu există".

În urma investigaţiilor, procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012.

Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, în diferite locaţii din Bucureşti şi judeţule Ilfov şi Ialomiţa. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus au fost folosiţi de inculpata Terceanu Geanina la achiziţionarea unei locuinţe,

---susţin procurorii DNA

În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu executare sau cu suspendare. Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul Bucureşti.

În urma rejudecării, tot la Curtea de Apel Bucureşti, toţi inculpaţii au primit, în martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali - câte şase ani şi patru luni, Victor Becali - patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos - trei ani şi opt luni, Mihai Stoica - trei ani şi şase luni, Gheorghe Neţoiu şi Jean Pădureanu - câte trei ani şi patru luni, şi Gheorghe Popescu - trei ani, o lună şi zece zile. (Sursa: Mediafax)

 

Foto: prosport.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi