Craiova a câștigat Cupa! Oltenii au așteptat 25 de ani o nouă minune! (VIDEO)

"Când am început să antrenez, una dintre cele mai mari dorințe a fost să ajung să joc în finala Cupei României”, spunea Alexandru Pelici înaintea finalei cu CSU Craiova. Antrenorul lui Hermannstadt a ajuns să joace finala, dar doar atât. După un început greoi, jucătorii lui Devis Mangia și-au arătat ”colții” și, încet-încet, au pus stăpânire pe joc. 

După două ocazii ale sibienilor, oltenii s-au apropiat periculos de poarta adversă în minutul 29, când Gustavo a finalizat cu gol o ”țesătură” de pase a ”tridentului” ofensiv al Craiovei - avându-l ca pasator decisiv pe Mitriță.

Încurajați de reușita lui Gustavo, oltenii au apăsat pe accelerație și Zlatinski a fost aproape de 2-0 în minutul 33 după un șut de la distanță. Finalul de repriză le-a aparținut tot fotbaliștilor lui Mangia, dar Băluță a ezitat surprinzător pe un contraatac în minutul 40, prilejuindu-i unui apărător advers să intervină salvator.

După pauză, s-a jucat pe contre, cu un plus pentru Craiova care i-a ”sufocat” în dese momente pe cei de la Hermannstadt. Treptat, au început să apară și nervii, iar faulturile s-au îndesit și ele. Gustavo a fost ”cosit” de un adversar, iar Devis Mangia i-a cerut zgomotos socoteală centralului Marcel Bîrsan.

Craiovenii s-au răzbunat pe fotbaliștii lui Pelici în minutul 58, când Mitriță a făcut 2-0 după o pasă decisiă a lui Băluță și o angajare de mare jucător a brazilianului Gustavo. A fost ultima fază importantă a unui meci la capătul căruia Craiova a câștigat Cupa României după o pauză de 25 de ani.Din actualul lot al Craiovei, doar Florin Gardoş mai câștigase Cupa României - cu Steaua, în sezonul 2010/2011. Cu victoria din meciul cu Hermannstadt, Craiova a ajuns la trofeul cu numărul 7 în Cupa României.

DECLARAȚII: 

Devis Mangia: ”Când am venit în România mi s-a spus că numele meu ”Devis” înseamnă ceva de vis. Am început să mă gândesc că este ceva de vis atunci când ne-am calificat în finala Cupei și am obținut un loc de cupă europeană. Am avut două finale în cariera mea, prima a fost de argint, mi-am zis că azi trebuie să fie de aur! Felicit pe toată lumea, am vărsat două sticle de șampanie pe mine”.

Alexandru Mitriță: ”Mă bucur foarte mult pentru că am câștigat un trofeu după 25 de ani. Am câștigat acest trofeu pentru suporteri, pentru întregul oraș, au fost mereu lângă noi. Presiunea a fost pe noi. Pentru asta am venit la Craiova, să câștig un trofeu".

Alexandru Pelici: ”Din păcate, Craiova a speculat greşelile noastre atunci când au apărut. A fost pentru prima dată pentru mulţi dintre jucătorii noştri când au evoluat în faţa unui public atât de numeros. Dacă am fi înscris, poate că am fi avut un meci mai bun. Nu-mi rămâne decât să-mi felicit jucătorii şi să le mulţumesc suporterilor care au venit de la Sibiu. La prima greşeală, valoarea individuală şi-a spus cuvântul. Sperăm să facem faţă cu brio Ligii 1. Vom vedea ce va fi".

AICI AI CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE ALE MECIULUI! 

Învingătoarele de până acum din Cupa României: 

22 trofee - Steaua (CSCA, CCA), 13 trofee – Dinamo, Rapid (CFR Bucureşti); 7 trofee – Univ.Craiova; 4 trofee – CFR Cluj; 3 trofee – Petrolul; 2 trofee - Ripensia, ITA (Flamura Roşie UTA), Politehnica Timişoara (Ştiinţa Timişoara); câte un trofeu - CFR Turnu Severin, Metalul Reşiţa, Progresul Oradea, Progresul Bucureşti, Arieşul Turda, Ştiinţa Cluj, Chimia Rm.V., Jiul Petroșani, Gloria Bistriţa, Astra Giurgiu, FC Voluntari.

În deschiderea meciului dintre Hermannstadt și CSU Craiova s-au întâlnit Dinamo şi FCSB în finala Cupei României la Under19. Dinamoviștii s-au impus la loviturile de departajare, după ce s-au executat 20 de penalty-uri! Ştefan Cană a trimis peste poartă la ultima serie a jucătorilor, iar Dinamo a pus mâna pe trofeu. După 90 de minute scorul a fost egal, 1-1, în urma golurilor lui Botezatu (FCSB) și Robert Moldoveanu (Dinamo). 

(Credit Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi