Coșmarul pariorilor continuă, ANAF își bate joc de noi

Actualizare ora 15:15: Utilizatorul Disaster a fost la sediul ANAF, acolo unde i s-a spus că decizia respectivă va fi anulată şi impozitul ce trebuie plătit va fi recalculat. Prin urmare dacă aţi depus Declaraţia 200 online şi veţi avea calculat impozitul cu 16% listaţi declaraţia depusă şi mergeţi cu ea la ANAF.

Până în data de 25 mai 2016 pariorii au fost nevoiţi să completeze şi să depună Declaraţia 200, prin care declarau veniturile obţinute de la agenţiile de pariuri online licenţiate pe durata anului 2015. La 4 luni de la acel termen limită au început să sosească şi deciziile de plată şi ar fi trebuit ca totul să fie simplu. Pariorul urma să primească prin poştă decizia (dacă a depus Declaraţia 200 la ghişeele ANAF) sau s-o recepţioneze în format electronic, prin oficiul virtual ANAF, în situaţia în care Declaraţia 200 a fost depusă online.

Numai că în România doar în cazuri rare lucrurile se rezolvă simplu, dovada o avem mai jos.

Pe 28 septembrie 2016 utilizatorul PariuriX Stop posta următorul mesaj în secţiunea Discuţii:

ÚRAAA ...a venit decizia de impunere de la ANAF...factorul postal nu o lasă în cutia poștala, trebuie să te duci la poștă să o ridici...am primit 7 decizii de impunere pt. fiecare retragere/castig in parte :)) , s'a speriat postasul de atatea plicuri ... si'a lasat nr. de telefon mobil lipit pe usa si recomandata in cutia postala :))) ...yupiii ...la posta am semnat de 14x pt. cele 7 plicuri ..dahhh ...o placere sa traiesti in Romania :)))
- user Stop

Prin urmare, dacă ai avut 20 de retrageri declarate pe Declaraţia 200 sunt şanse mari să primşti câte o decizie de impunere pentru fiecare retragere în parte şi să fie nevoie să dai vreo 40 de "autografe" atunci când mergi să ridici plicurile de la poştă. Presupunând că retragerile au fost fiecare de 100 RON înseamnă că vei avea de plătit un impozit total de 20 RON. Mai mulţi bani plăteşte ANAF-ul pe plicuri decât primeşte de la parior :)

În cazul în care ai depus Declaraţia 200 online o să spui că ai scăpat de această problemă de care s-a lovit user-ul Stop. Da, e adevărat, ai scăpat de ea dar sunt şanse foarte mari să dai peste alta, care s-ar putea să fie chiar mai mare.

2 persoane au semnalat pe forumul nostru de discuţii că în loc de impozit de 1% din fiecare retragere i-a fost calculat un impozit de 16%. De ce s-a întâmplat acest lucru? Simplu, dar totodată de neînţeles atunci când vorbim despre o instituţie precum ANAF, deoarece la categoria de venit cei doi au fost încadraţi la Convenţii civile, asta deşi ei ar fi trebuiţi încadraţi în categoria de venit denumită "Venituri din jocuri de noroc.."

Astazi am primit online prin Oficiul virtual ANAF, raspunsul la declaratia D200, privind obligatiile de plata aferente anului 2015. Cu stupoare am aflat ca suma a fost calculata la un procent de 16% si a fost incadrata ca si cod CAEN 8299 (PFA). (a se vedea imaginea atasata). Din cate imi amintesc, suma datorata celor de la ANAF in urma veniturilor declarate din jocurile de noroc este de 1% din totalul retragerilor.
 - user oteodor

Ulterior cineva i-a răspuns lui oteodor că poate este vina lui, deoarece n-a selectat corect categoria, dar acesta spune că a verificat declaraţia depusă şi ea a fost completată aşa cum trebuie.

Chiar am verificat declaratia pe care am depus-o si este completata exact la fel, si in conformitate cu instructiunile care au existat la acea vreme pe pariurix. Se pare ca cei de la ANAF dorm in papuci pentru anumite persoane.
- user oteodor

Un alt user al site-ului nostru - Disaster - s-a lovit de exact aceiaşi problemă, de asemenea Declaraţia 200 fiind depusă online.

Azi am primit si eu decizia..aceasi problema ca si la "oteodor".Sunt sigur ca am selectat ce trebuie la punctul 1..Incredibil!
- user Disaster

Se pare că această problemă cu impozitarea cu 16% a câştigurilor apare doar în cazul în care Declaraţia 200 a fost depusă pe internet. Spun asta deoarece un alt user - sm3n - a primit ieri plicul cu suma de plată drept impozit după ce a completat declaraţia la sediul ANAF şi la el este calculat impozitul cu 1%.

Ce este de făcut în cazul în care ţi-a fost calculat impozit de 16% în loc de 1% pentru retragerile de la casele de pariuri online?

În primul rând va trebui să scoţi la imprimantă Declaraţia 200 depusă de tine, în care să se vadă clar că  ai selectat categoria "Venituri din jocuri de noroc realizate....", şi să mergi cu ea la sediul ANAF de care aparţii. Altă "distracţie", alt timp pierdut!

Dacă ţi-a fost calculat tot un impozit de 16% în loc de 1% poţi să laşi un comentariu la acest articol. Să vedem dacă situaţiile prezentate de oteodor şi Disaster pe forum au fost singulare sau tuturor celor care au depus Declaraţia 200 online le-a fost calculat greşit impozitul. Poţi discuta şi cu alte persoane despre plata acestui impozit în topicul https://pariurix.com/discutii/legislatia-privind-jocurile-de-noroc-si-pariurile-inclusiv-online-50572.html.

Sperăm că dacă această greşeală a ANAF-ului a fost făcută la mai multe persoane se va lua şi mai în serios posibilitatea ca din 2017 să avem impozitare la sursă şi la pariurile sportive online.

Salvează

Salvează

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi