Corupţia din fotbal afectează Copa America, turneu aflat în plină desfăşurare

În ultimele două săptămâni am asistat împreună la desfăşurarea Copei America, un turneu care a aliniat la start câteva dintre cele mai puternice selecţionate din lume. Jocul spectacol şi calitatea jucătorilor prezenţi par a fi însă umbrite de câteva probleme organizatorice, strâns legate de fenomenul de corupţie atât de “hulit” în fotbalul mondial.

Click aici pentru a paria pe meciurile din Copa America. Te aşteaptă un bonus de până la 400 euro!

CONMEBOL, confederația sudamericană de fotbal care organizează Copa America, este în căutarea resurselor pentru a plăti premiile acordate echipelor din fazele finale, după ce o investigaţie a FBI i-a dat planurile peste cap. Ancheta de corupţie cercetează modul în care CONMEBOL a vândut drepturile TV pentru această ediţie iar drept urmare mai mulţi sponsori se pare că au conturile blocate şi în acest moment sunt în incapacitate de plată. În total este de vorba de 10 milioane de dolari, sumă ce ar urma să fie împărţită între semifinalistele turneului final.

Avem un avocat care se ocupă deja de toate aceste probleme şi care va face totul pentru ca echipele să fie plătite. Sponsorii care au contract cu DATISA n-au făcut încă plăţile, dar încercăm să găsim o cale ca banii să vină direct către noi. Este clar că DATISA are conturile blocate şi nu poate respecta contractul cu noi.Carlos Chavez, preşedinte CONMEBOL

DATISA este firma care deţine drepturile de televiziune şi publicitate pentru Copa America 2015, tranzacţie în urma căreia CONMEBOL trebuia să încaseze 80 de milioane de dolari. A revândut apoi către anumiţi sponsori, printre care Coca-Cola Co., Kia Motors Corp., DHL Worldwide Express, Claro SA sau Kellogg Co., care însă nu doresc pentru moment să intre în discuţii directe cu CONMEBOL.

Rămâne de văzut cum se va soluţiona problema şi chiar dacă reprezentaţii forului sudamerican dau asigurări că situaţia se va reglemanta, acest lucru este departe de a se întâmpla. CONMEBOL n-a putut să plătească nici cazarea echipelor participante la turneu, cheltuieli acoperite în final de Federaţia Chiliană de Fotbal.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii