Corespondență de la Rio de la Alexandru Enciu: se aprinde flacăra olimpică, primii români intră în concurs

Începând de azi, cunoscutul jurnalist de sport Alexandru Enciu ne trimite zilnic, pentru pariurix.com, corespondențe de la cea dea XXXI-a ediție a Jocurile Olimpice, care se va desfășura între 5 și 21 august de la Rio.

Flacăra olimpică se va aprinde în această seară (după miezul nopții la București), în cadrul unei festivități de deschidere fastuoase pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Delegația României este formată din 94 de sportivi, iar drapelul tricolor va fi purtat la defilarea loturilor de Cătălina Ponor, tripla campioană olimpică la gimnastică.

Alexandru Enciu ne vorbește în prima lui corespondență pentru pariurix.com despre primii români care intră în concurs, la judo, scrimă, tenis, gimnastică și handbal:

Astăzi se aprinde flacăra olimpică la Rio, anunțând deschiderea oficială a celei de-a XXI-a ediții a Jocurilor Olimpice de vară. Practic, uriașa competiție desfășurată în Brazilia, prima pe continent sud-american, a început de două zile, odată cu meciurile turneului olimpic de fotbal. Emulația va crește de pe 6 august și va continua până pe 21, când sunt programate ultimele întreceri și festivitatea de închidere.

Diseară la Rio, vineri seara aici, după miezul nopții la București, are loc Festivitatea de deschidere, cu defilarea sportivilor. Pe pista de atletism a stadionului Marcana se va afla și mare parte din delegația sportivilor român9i aflați la Rio. Nu vor fi toți, pentru că, de obicei, ceremoniile sunt foarte obositoare, iar câțiva dintre ei intră deja mâine în concurs, cu medaliile pe masă.

În primul rând, este vorba de judoka Moncia Ungureanu, la categoria 48 de kilograme. Urmașa Alinei Dumitru își începe și își încheie aventura olimpică într-o singură zi. Depinde numai de ea cât de departe va ajunge. Sorții nu i-au fost favorabili, având un traseu greu, extrem de greu spre podium. Primul meci este împotriva campioanei europene en-titre și medaliata cu bronz la JO 2012, belgianca Charline van Snick. Dacă trece de aceasta, Monica vo va avea în față pe campioana olimpică în exercițiu, brazilianca Menezes, cea care a învins-o în finala de la Londra pe Alina Dumitru. 

Fetele de la spadă vor intra și ele mâine în "pâine", adică sâmbătă. Ana-Maria Brânză, Simona Gherman și Simona Pop au tot concursul într-o singură zi, de la preliminarii până la finală. Valoarea le permite să atingă orice punct. Fetele încearcă să fie cât se poate de relaxate înaintea competiției și vorbesc foarte puțin despre competiție. 

La tenis, Florin Mergea și Horia Tecău, pe care îi cotăm cu șanse la medalii, vor debuta cu argentinienii Delbonis-Duran. "Pe Delbonis îl știu mai bine, i-am urmărit meciurile de simplu, dar nu am jucat la dublu împotriva lui. Despre Duran nu știm foarte multe", a declarat Horia.

Prima zi de concurs este extrem de încărcată. Vor fi și calificările masculine la gimnastică, unde îi avem pe Marian Drăgulescu și pe Andrei Muntean, dar și meciul de debut al naționalei feminine de handbal, cu Angola, care este progrmat pe finalul zilei. România pornește mare favorită în acest joc.

Sâmbătă va avea loc și inaugurarea Casei Românie de la Rio, un eveniment organizat de COSR, unde va fi prezentă și Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului și Sportului, cel mai înalt demnitar român prezent la JO.

Hai, România! Să ne întoarcem acasă cu cât mai multe medalii.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi