Corespondență de la Rio, de la Alexandru Enciu: dezamăgire la handbal

rio-2016.jpg

Cunoscutul jurnalist Alexandru Enciu a trimis pentru pariurix.com a doua corespondență specială de la Jocurile Olimpice de la Rio, în care comentează prima zi de concurs:

Prima zi de întreceri n-a fost strălucită pentru delegația României. Decepțiile au venit de la scrimă, handbal și, parțial, judo. Spun parțial, pentru că Monica Ungureanu, reprezentanta României la categoria 48 de kilograme din competiția de judo, nu era considerată favorită certă la clasarea pe podium. Ea a și cedat în primul tur în fața campioanei europene en-titre, belgianca Charline van Snick.

Stupoare a produs înfrângerea naționalei feminine de handbal în fața Angolei, scor 19-23, în meciul de debut. Jucătoarele antrenate de Tomas Ryde nu au jucat mai nimic, în afară de portarul Paula Ungureanu niciuna neputând fi trecută la remarcate. Ce nu s-a văzut la televizor: sala ostilă în care s-a desfășurat meciul, cu toți spectatorii brazilieni încurajând Angola, și chipurile jucătoarelor noastre marcate de înfrângere, în momentele în care au trecut pe la zona mixtă.
Oana Manea a încercat să explice eșecul: „Am fost fără energie. Tot timpul ne-am uitat la tabelă și am alergat după rezultat. Am avut prea multe ratări, nu ne-a ieșit mai nimic și sper ca acesta să fie dușul rece înainte de meciurile grele”.
Urmează partide foarte dificile, cu Brazilia, Spania, Muntenegru și Norvegia, iar tricolorele au nevoie de două victorii, cel puțin, pentru a merge mai departe. Pe cine ar putea bate? Pe oricare dintre adversare, dar nu jucând cum au făcut-o cu Angola.

"Luăm medalie la echipe"

La spadă, fetele noastre au avut rezultate bune spre excelente la mai toate competițiile importante din ultimii ani, dar au capotat la Rio, așa cum s-a întâmplat și la Londra. Câte una a ieșit în fiecare tur: Simona Pop – în turul I, Simona Gherman – în turul II, iar Ana Maria Popescu (Brânză) – în turul III. „Nu mai plâng ca la Londra. Vom lua medalie la echipe!”, anunță Ana Maria.

Au fost și victorii în prima zi, chiar dacă nu au adus medalii. La tenis, Mergea și Tecău s-au calificat fără probleme în turul II la dublu, ca și Monica Niculescu în proba de simplu.

La canotaj, barca masculină de doi fără cârmaci, formată din Alexandru Palamariu și Cristi Pârghe, s-a dus direct în semifinale, după ce s-a clasat pe locul III în serie.

La tenis de masă, fetele noastre Elisabeta Samara și Daniela Dodean Monteiro s-au calificat în turul III, Dodean după două victorii, iar Samara după una și un tur liber. Și la ele urmează meciuri grele.

Merită remarcate cele două calificări în finale reușite de gimnaștii noștri: Marian Drăgulescu la sărituri, cu a cincea notă, și Andrei Muntean la paralele, cu a opta notă. Pentru băieți, e un mare pas înainte, ținând cont că la Londra nu au intrat în nicio finală.

Astăzi, în ziua a doua a Jocurilor Olimpice, românii sunt în competiție la judo, tenis, gimnastică, înot și canotaj.

Profită acum de cea mai bună ofertă pentru a începe să joci la pariuri online!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi