Corespondență de la Rio, 14 august: Boxul amator, un sport putred, condus de interese!

Cunoscutul jurnalist sportiv Alexandru Enciu face și azi, pentru pariurix.com, un rezumat al zilei de ieri de la Rio, într-o corespondență specială de la JO:

Ziua de sâmbătă a adus a patra medalie pentru delegația României la Rio de Janeiro. Performanța a venit, poate surprinzător pentru unii, poate firesc pentru alții, de pe pista de apă de la Lagoa Stadium, locul unde s-au desfășurat întrecerile de canotaj. România a avut o singură ambarcațiune calificată în cursele finale, și de acolo a apărut medalia. Punct ochit, punct lovit.

Medalia a fost obțiuntă de fetele din echipajul de 8+1, care s-au clasat pe o poziție de bronz, la 12 zecimi de locul secund, după o cursă fantastică, în care au avut un finiș fabulos. La 1500 de metri, fetele noastre erau pe ultimul loc, al șaselea! În 500 de metri au recuperat trei locuri și au fost la un cioc de barcă de argint.

canotaj-81-rio.JPG

În formula Mădălina Bereș, Andreea Boghian, Adelina Boguș, Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru (toate cinci de la CS Dinamo), Roxana Cogianu, Laura Oprea, Iuliana Popa (toate trei de la Steaua) și cârmăcița Daniela Druncea (Olimpia București), ambarcațiunea tricoloră a pornit în cursă de pe culoarul 2. Pe culoarul 1, Olanda a luat startul ca din pușcă. „Le-am văzut cum au plecat, ne-am gândit să ne facem cursa noastră până la capăt. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla, trebuie să crezi până la final. Pe undeva, ne așteptam ca olandezele să cedeze. Când am văzut că distanța dintre noi și ele se topește, am prins și mai multă încredere. La un moment dat, Dănuța, cârmaciul, ne-a anunțat că suntem la bronz, iar apoi că ne batem pentru argint. Am pus toată energia noastră”, a declarat la final Mădălina Bereș.

România a fost pe locul 5 la 500 m și la 1000 m și pe poziția a șasea la 1500 m. În 500 de metri, a recuperat și a ajuns pe podium.

canotaj-8-bronz-rio.JPG

Ziariștii americani, șocați de România

La conferința de presă de după cursă, la care au participat câte patru componente din fiecare barcă medaliată, ziariștii americani au fost șocați când au aflat că în România există doar 10 canotoare senioare în lotul național, din care s-au alcătuit două bărci la Jocurile Olimpice.

Canotajul revine așadar pe podiumul olimpic, după ce la Londra a ratat întâlnirea cu medaliile. O nouă generație olimpică s-a născut acum, la Rio de Janeiro.

Pugilistul Mihai Nistor, furat de arbitri

Ziua de ieri a fost marcată și de o decizie i-aș spune controversată, dar cred că e un termen prea blând. Românul Mihai Nistor, singurul pugilist tricolor calificat la Rio, a fost eliminat din competiție de arbitri, și nu de adversarul său, iordanianul Iashaish. Am văzut destul box în cariera mea de jurnalist și știu că nu poți câștiga un meci când ești de două ori numărat, în două reprize diferite, cum s-a întîmplat cu iordanianul. Cum să îi acorzi acestuia o repriză cu 10-9, conform punctajului actual, când el este numărat? Din păcate, în pofida dezaprobării totale a celor aflați în sală, decizia a rămas cea dată de arbitri. Boxul amator a ajuns un sport putred, condus de interese.

Atletismul și-a intrat în drepturile de sport-regină la Jocurile Olimpice, toate privirile fiind îndreptate acum spre stadionul Olimpic. Deocamdată, românii nu s-au apropiat de fazele superioare. Poate cea mai mare dezamăgire a venit de la Andreea Panțuroiu. Creditată anul acesta cu 14,33 m la triplusalt, românca a sărit numai 14 m în calificări, ratând finala.

Click aici și încasează acum cel mai bun bonus la pariuri sportive

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi