Corespondență de la JO: victoria mare de la handbal și un meci de tenis senzațional

Jurnalistul Alexandru Enciu a asistat ieri la performanța băieților de la tenis și la succesul naționalei de handbal în fața Spaniei:

Ziua de vineri, 12 august, a fost una lungă pentru delegația României. Am început-o devreme, în sala Carioca 2, din Parcul Olimpic, unde s-a desfășurat competiția de judo, și am încheiat-o cu mult după miezul nopții, pe terenul de tenis numărul 1, unde s-a desfășurat meciul de tenis la dublu mixt dintre perechile Horia Tecău/Irina Begu și Lucie Hradecka/Radek Stepanek (Cehia).

Între cele două evenimente, ne-am bucurat de cel puțin trei ori. Prima satisfacție a venit de la echipa feminină de handbal, care a reușit să învingă Spania, cu 24-21, la finele celui mai bun meci al tricolorelor de la acest turneu olimpic. România a condus la începutul reprizei secunde chiar și cu șase goluri, 17-11, dar Spania a revenit și a preluat conducerea, 19-18.

Finalul a aparținut echipei conduse în teren de Cristina Neagu. Apărarea a funcționat perfect, iar atacul a început să capete forța pe care am văzut-o la Mondialul de anul trecut. Cu acest succes, naționala României este mult mai aproape de sferturi, dar mai are un hop, meciul cu Norvegia, de peste două zile. Nu pot să nu mă gândesc însă că, dacă nu ar fi fost înfrângerea cu Angola din start, am fi fost liniștiți în acest moment.

cg9i0267.JPG

De la handbal, ne-am mutat la tenis. Pe arena centrală, pentru finala de dublu, în care Florin Mergea și Horia Tecău i-au întâlnit pe spaniolii Rafael Nadal și Marc Lopez, cu medaliile pe masă. A fost un meci pe cinste, dispuat pe durata a mai mult de două ore, în care românii nu au fost cu nimic mai prejos decât ibericii.

Scorul final, 6-2, 3-6, 6-4, în favoarea perechii Nadal/Lopez. În setul decisiv, românii au reușit break-ul la 3-3 și au avut șansa de a se distanța la 5-3, dar, când joci cu Nadal, nu ești sigur de victorie decât după ultima minge. A urmat festivitatea de premiere, cu acordarea medaliilor și intonarea imnului spaniol. Ne-ar fi plăcut să ascultăm "Deșteptă-te, române", dar nu a fost să fie. E bun însă și argintul.

La zona mixtă, Mergea și Tecău au savurat momentul unic al carierei lor, medalia olimpică, dar și-au arătat regretul că nu au câștigat-o pe cea de aur.

În timp ce meciul de tenis era în plină desfășurare, de la haltere a venit o altă veste bună: Gabriel Sîncrăian (foto jos), de la CSM Bistrița, a reușit să cucerească o splendidă medalie de bronz la categoria 85 kg, cu un total de 390 de kilograme, record personal, în urma unui concurs în care Nicu Vlad și ceilalți membri ai staff-ului au jonglat inteligent cu greutățile puse pe bară.

sincraian.JPG

O remarcă pentru naționala feminină de tenis de masă, care a cedat dramatic, 2-3, cu Coreea de Sud, la finele unui meci fabulos între tânăra Bernardette Szocs (21 de ani) și mult mai titrata Hyowon Suh.

După finala lui Horia și Florin la dublu, Tecău și Irina Begu au cedat la dublu mixt, într-o seară răcoroasă, mult după miezul nopții, 4-6, 5-7 cu cehii Hradecka/Stepanek.

După o săptămână de întreceri, România a adunat trei medalii, una de aur, una de argint și una de bronz. Să sperăm că vor mai veni și altele.

 

Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi