Copiii fac lucruri trăsnite...iar adulții au de tras cu ei

Un ultim raport al specialiștilor arată faptul că există o dependență ”tăcută”, care afectează comunități din întreaga lume. Americanii au tras un semnal de alarmă săptămâna asta după ce au finalizat o cercetare care a avut ca obiect de studiu tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Mai precis, 39% dintre aceștia au recunoscut că au apelat cel puțin odată la jocurile de noroc. Mai grav este că 30% dintre participanții la studiu au prestat la jocuri de noroc înainte de a împlini 10 ani. 

Jocurile de noroc online au devenit o mare atracție pentru copii, iar medicii au văzut o legătură directă între acestea și tendința ca ei să manifeste depresie când vor deveni adulți. Cercetătorii au numit-o ”dependența tăcută”, deoarece spre deosebire de droguri sau alcool nu există dovezi vizibile, clar, că cineva este dependent de jocuri de noroc.

E cunoscut faptul că este ilegal pentru oricine sub vârsta de 18 ani să joace, dar copiii mint de cele mai multe ori cu privire la vârsta lor reală atunci când se loghează pe diferite site-uri web. Iar cu cât ei se bagă mai devreme la joc, cu atât crește probabilitatea ca aceștia să manifeste dependență în momentul în care împlinesc 18 ani. 

"Când copiii încep să joace, adesea ei nici măcar nu își dau seama că e vorba de jocuri de noroc. De cele mai multe ori intră pe site-uri care îi inițiază asupra modului în care ei trebuie să joace. Este o metodă înșelătoare..Inițial ei joacă fără depozite, apoi câștigă și bani. Pentru că li se spune că este o oportunitate de a câștiga și mai mulți bani și li se solicită numărul și seria cărții de credit. Din acel moment, totul se schimbă”, spune Jennifer Faringer, director în cadrul Institutului Național pentru Dependența de Alcool și Droguri. 

Aceasta spune că părinții trebuie să fie atenți la câteva semne care arată clar o problemă - schimbări în comportamentul copiilor, lipsa banilor din portofel sau de pe card, ”dispariția” unor prieteni buni din anturajul lor sau probleme la școală.

”Dacă observați oricare dintre aceste semne, trebuie să aveți neapărat o conversație cu copilul dumneavoastră”, avertizează Jennifer Faringer.

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!