Conte și Wenger se bat pe ”noul Pique”. Cât ar putea costa afacerea

Marile grupări din Premier League se pregătesc pentru următoarele lovituri de pe piața transferurilor. Iar Chelsea și Arsenal sunt în plin ”război strategic” pentru noua senzație a fotbalului spaniol, Iker San Vicente. Cunoscut ca ”noul Pique”, fotbalistul de 16 ani al Osasunei a devenit o prioritate pentru Antonio Conte și Arsene Wenger. 

Conform celor de la The Mirror, pressingul făcut de englezi s-a întețit după ce tânărul fotbalist (foto: sport-english.com) a refuzat încheierea unui contract de profesionist cu clubul spaniol. Ca urmare, San Vicente va deveni liber de contract - pomană curată pentru echipele interesate de el. În afară de cele două grupări din Premier League, pe fundașul central de 16 ani se mai bati Real madrid, Barcelona și Juventus!

În ciuda vârstei sale, Iker San Vicente impune respect mai ales datorită staturii sale - 1,90!! El este cel mai promițător ”produs” care a fost șlefuit la academia celor de la Osasuna, el fiind de multe ori căpitanul echipei de tineret a clubului. Calmul lui etalat cu minge la picior, precum și abilitățile sale la intercepții i-au adus o mulțime laude din partea specialiștilor spanioli, dar și a unor jucători de top din Primera. Villarreal și Athletic Bilbao au încercat să-l ”fure” anul trecut, dar Iker n-a vrut nici în ruptul capului să renunțe la clubul care l-a format.

Acum, însă, cu asemenea oferte, percepția jucătorului (foto: twitter) s-a schimbat. Și e normal să se întâmple asta în cazul oricărui fotbalist care își dorește să ajungă la un club mare. ”Noul Pique” a respins oferta șefilor Osasunei - un contract pe doi ani cu o clauză de reziliere mare. De teamă că va rămâne fără nimic, clubul spaniol intenționează să se adreseze unui tribunal FIFA pentru a primi o sumă compensatorie de la echipa la care va ajunge fotbalistul. În justificarea acțiunii lor, șefii Osasunei au spus că până acum au cheltuit cu formarea lui Iker Vicente 1 milion de euro. 

Dar perspectiva unei taxe stabilite de un tribunal nu le va descuraja pe Chelsea sau Arsenal în a-și menține interesul pentru tânărul fundaș central. Arsenal a mai trecut o dată prin așa ceva, în 2005, când au plătit Barcelonei o sumă compensatorie pentru Fran Merida (actualmente fotbalistul joacă la Osasuna). Presa din Anglia scrie că cele două cluburi din Londra au trimis ”cercetași” care să urmărească evoluțiile lui Iker Vicente la Osasuna. Iar ultimele rapoartre arată că atât Conte, cât și Wenger (foto: chelseafc.com) sunt încântați de tânărul fotbalist. 

Pe de altă parte, Real Madrid și Barcelona îl tentează pe Vicente cu înțelegeri pe teremen lung și cu creșteri progresive, importante, ale salariului. Totuși, fotbalistul Osasunei este tentat mai mult de o carieră într-un campionat străin. Este ceea ce a făcut și Gerard Pique la începutul carierei sale - a jucat 4 sezoane la Manchester United până să se mute înapoi la Barcelona, unde a fost cresut de la 10 ani la celebra La Masia. 

După refuzul de a semna contractul de profesionist, Vicente a primit interzis să se mai antreneze cu echipa de tineret a Osasunei. Șefii echipei nu digeră deloc faptul că jucătorul le-a întors spatele după ce au investit bani și nervi, în același timp, în cariera sa. Faptul că în cursă au intrat și marile cluburi din Spania ar putea face ca decizia tânărului jucător să fie una dificilă.

Dar având în vedere parcursul excelent al predecesorilor săi în Premier League (Cesc Fabregas și Gerard Pique) este de așteptat ca Iker Vicente să accepte oferta din Premier League,. Rămâne acum de văzut unde va ajunge acesta în ianuarie - pe ”Stamford Bridge” sau pe ”Emirates”. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!