Conferința Afiliaților de la Berlin 2016 - noutăți, impresii și concluzii

Echipa PariuriX a fost prezentă în acest final de săptămână în capitala Germaniei acolo unde s-a ținut ”Berlin Affiliate Conference 2016”, un eveniment la care au participat reprezentanți de la foarte multe case de pariuri, cazinouri online și camere de poker cunoscute la nivel mondial, dar și afiliați în căutarea celor mai bune deal-uri pentru site-urile lor. Aici am văzut ultimele inovații în domeniu, am putut participa la conferințe și am putut afla noutăți atât de la operatorii de gambling deja licențiați, cât și de la cei care nu au o licență la noi în țară.

Este adevărat că deși unii au fost mai deschiși, alții au fost destul de secretoși, dar cel mai bine este să vă arătăm ce am găsit pe aici, mai ales că ați avut posibilitate de a pune pe forumul nostru întrebări agențiilor care vă interesau. Am aflat chiar și de un operator care a început demersurile legale pentru obținerea licenței ONN și pe care are șanse să o obțină prin ianuarie 2017. Despre cine este vorba poți afla mai jos.
 

Cine a participat?

Din operatorii de gambling licențiați la noi, am găsit la Conferința Afiliaților de la Berlin 2016 pe cei de la:

Sper că nu am uitat pe nimeni. De agenții precum Superbet sau Stanleybet nu se pune problema, dar ce-i drept nici nu ne așteptam să fie prezenți.

 

4.JPG

 

1.JPG

 

 

Cu cine am discutat și ce am aflat?

Pe forumul nostru de discuții câțiva din utilizatorii noștri, precum petremihai sau polard ne-au avertizat că nu vom primi răspunsuri la întrebări care chiar ne interesează, și în mare parte au avut dreptate, dar să vedem exact ce am aflat de la operatorii care NU au încă o licență la noi:

  • Bet365 - mulți pariori au avut întrebări pentru acest operator, dar din păcate nu am aflat nimic ce nu știam deja. Răspunsul a fost destul de simplu: ”departamentul juridic se ocupă de situația din România, iar când vom ști ceva clar vă vom anunța”
  • WilliamHill - există zvonuri că WilliamHill vor aplica pentru o licență în România, dar recunosc că cei de acolo nu ne-au lămurit chiar deloc. Domnișoara cu care am vorbit mi-a spus că nu are informații despre piața din România, iar când va apărea o noutate, cu siguranță o vor face publică.
  • Ladbrokes - au fost de departe cei mai sinceri și mai deschiși dintre toți, și ne-au spus direct că cel puțin în următorii ani nu au nici o intenție să aplice pentru o licență în România pentru că ”piața de aici este prea complicată și nu se merită”.
  • 10Bet - ne-au cam aburit; i-am întrebat dacă intenționează să se licențieze și mi-au spus că dacă vrem ne fac rost de un deal exclusiv cu Winmasters, site care folosește aceeași platformă (deci îl iau ca pe un nu),
  • Marathonbet - mai mulți au avut pe forum întrebări pentru acest operator, dar el nu a fost prezent la eveniment.
  • Alți operatori - am discutat cu mai mulți operatori care nu au licență la noi, dar majoritatea nu intenționează să aplice pentru o licență ONJN în viitorul apropiat, și nu sunt foarte importanți pentru a îi enumera pe fiecare în parte

 

Un nou site cu licență din ianuarie 2017?

Cea mai productivă discuție am avut-o cu cine mă așteptam mai puțin, și anume cu operatorul Videoslots, de care recunosc că nu am auzit până la această conferință. Era nici să nu vorbim cu ei fiindcă nu păreau de interes, dar mă bucur că am făcut-o. Am aflat că departamentul lor juridic deja încearcă să obțină o licență pentru România, și cel mai probabil pe la începutul lui 2017 o vor și obține, asta dacă totul merge conform planului. Oricum ei deja au un sediu în București, deci sunt foarte serioși în ceea ce privește intențiile lor.

Acest operator se ocupă strict cu jocuri de cazino, dar partea interesantă este că pe site-ul internațional ei oferă peste 1,600 de jocuri. Unul din reprezentanții de acolo, care era chiar român, ne-a zis că atunci când se vor licenția vor oferi cele mai multe jocuri și cele mai mari bonusuri, deși este drept că asta promit toți. Totuși mi-a explicat că ei au un parteneriat foarte puternic cu NetEnt, unul din cei mai importanți provideri de jocuri de cazino din lume, și că vor putea oferi mult mai multe jocuri de la aceștia decât orice alt operator. El mi-a mai spus că deși probabil nu vor putea oferi la fel de multe jocuri ca pe site-ul internațional, tot vor ajunge pe la ~800, deci mult mai multe decât au operatorii deja licențiați.  Asta dacă am reținut eu bine informațiile prezentate.

 

Concluzii

Per total a fost o conferință interesantă chiar dacă nu am aflat nici pe departe tot ce am fi dorit. Dacă ai întrebări suplimentare despre ce s-a întâmplat pe acolo, o poți face pe forumul nostru de discuții: https://pariurix.com/discutii/pariuri-sportive

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive

Discutii