Comunicat ONJN 24.11.2015: "peste 95% din persoanele verificate nu vor fi amendate"

Marţi 24 noiembrie 2015 ONJN a emis un comunicat de presă după ce în mass media au apărut articole care fac referire la persoanele care se află pe listele Oficiului, persoane care au jucat la Bet365 sau Bwin in perioada 11-30 septembrie 2015. Din comunicat mai aflăm că din totalul de 70.000 de persoane existente în baza de date, 95% vor fi doar avertizate, astfel că rămân circa 3.500 de persoane care vor primi amendă între 5.000 şi 10.000 RON! Cam mare acest număr al amendaţilor! Practic, cei de la ONJN vor să colecteze circa 4 milioane de euro de la persoanele pe care teoretic trebuie să le protejeze, pentru că n-au fost în stare să le atenţioneze că n-au voie să joace la site-urile în cauză (Bet365 şi Bwin).

Ce are de oferit cea mai bunã agenție de pariuri sportive online? Descoperã acum!

onjn-amenda-njn-890x395.jpg

Vă prezint mai jos comunicatul integral.

Urmare a unor articole apărute în presă cu privire la persoanele care apar pe listele ONJN, persoane care au jucat pe platforme de jocuri de noroc nelicențiate sau care nu dețin drept de operare, facem următoarele precizări:

Conform bazei de date a instituției noastre, există la acest moment un număr de peste 70.000 persoane, care sunt documentate că au încălcat dispozițiile art. 22 alin. 6 din OUG 77/2009. Această bază de date este documentată de către direcțiile de specialitate ale ONJN și are în vedere diverse criterii precum perioada de joc, rulajul, numărul de jocuri, sumele jucate si alte detalii.

Din verificările noastre peste 95% din persoanele verificate nu îndeplinesc condițiile de sancționare cu sancțiunea amenzii.

Dorim să facem precizarea că nu intră în aria de interes sau de competență a ONJN aspecte care țin de profesia jucătorilor, situație familială, preferințe sau opțiuni de natură personală. Aceste detalii nu fac obiectul verificărilor efectuate de către ONJN.

De asemenea, dorim să aducem o serie de clarificări asupra unui aspect ce a fost preluat greșit în mass-media, și anume:

ONJN a depus plângere penală doar împotriva operatorilor care au fost documentați că au furnizat jocuri de noroc online pe piața din România, având in vedere dispozițiile art. 23 din OUG 77/2009.

Nu au fost depuse plângeri penale împotriva jucătorilor, iar în urma analizei noastre nu au fost identificate elemente care să necesite formularea de astfel de plângeri împotriva jucătorilor, așa cum a fost preluat greșit în diverse articole de presă.
- comunicat de presă ONJN

Te-ar putea interesa şi: Cronologia evenimentelor: Licență Bet365 și amenzi ONJN

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi