Comparație între statisticile celor mai importante campionate de fotbal din Europa!

Weekend-ul trecut tocmai a început sezonul 2016 / 2017 din Franța Ligue 1 și Anglia Premier League, săptămâna aceasta debutează noile sezoane din Italia Serie A și Spania La Liga, în timp ce Germania Bundesliga va începe și ea pe 25 august. Cu siguranță fiecare campionat în parte ne va furniza meciuri spectaculoase, rezultate neașteptate și echipe care dau calculele hârtiei peste cap. În ciuda acestui aspect, fiecare ligă are câteva trăsături aparte care tind să se repete de la sezon la sezon. Unele competiții furnizează multe remize, în altele au loc multe meciuri bogate în reușite, iar exemplele pot continua.

Este bine ca parior să știi ce caracteristici speciale are fiecare campionat în parte, iar de aceea am utilizat site-ul soccerkeep.com pentru a consulta și compara statisticile din sezonul 2015 / 2016 din cele cinci campionate de top ale Europei pentru a ști la ce să ne așteptăm sezonul acesta. Evident că lucrurile pot diferi mult de la sezon la sezon, dar de regulă fiecare ligă își păstrează în mare cam aceleași caracteristici, astfel încât diferențele între două ediții consecutive nu ar trebui să fie foarte mari. Doar de dragul comparației, am adăugat și România Liga 1 pe listă.

 

Statistici generale ce țin de goluri

 • În toate cele șase campionate media de goluri / meci a fost între 2.5 și 2.7; Liga 1 și Ligue 1 se află la coadă, în timp ce Bundesliga este lider. Această statistică nu este o surpriză și cred că mulți o puteau anticipa fără a avea nevoie de un site de statistici.
 • În fiecare campionat între 71% și 77% din meciuri au avut minim două goluri; din nou Bundesliga este lider (alături de La Liga), iar campionatul de la noi din țară este codaș.
 • Când vine vorba de meciuri cu minim trei goluri, tot Bundesliga rămâne lider cu o medie de 56%, dar campionatul francez este sub al nostru cu 44%.
 • La minim patru goluri / meci Liga 1 stă foarte slab cu 24%, iar prima ligă germană iar impresionează: 34%.
 • Surpriza mare apare în ceea ce privește meciurile în care ambele echipe marchează. Liga 1 nu mai e codașă, și chiar este a doua după Bundesliga. Se pare că sezonul trecut la noi în țară s-au înregistrat foarte multe rezultate de 1:1, iar asta se simte.
 • Suntem și noi lideri la ceva: se pare că în niciunul din marile campionate ale Europei nu s-au marcat la fel de multe goluri din penalty ca la noi.  Acest lucru este bine de știu pentru că sunt agenții precum Sportingbet (vezi site-ul agenției) care permite plasarea de pariuri pe lovituri de pedeapsă. Poți paria că se va marca, că se va rata, că echipa gazdă / oaspete va avea penalty etc.

 

Statistici ce țin de goluri în funcție de teren sau repriză

2.png

 • Primera Division este campionatul în care avantajul terenului propriu s-a simțit cel mai mult. Aici echipele gazdă au marcat 59% din goluri, și au avut o medie de 1.6 goluri / meci.
 • La polul opus se află Bundesliga, unde echipele vizitatoare au marcat 35% din goluri și au o medie de 1.3 goluri / meci, ceea ce arată că acesta este campionatul unde avantajul terenului propriu se simte cel mai puțin.
 • În ceea ce privește golurile pe reprize, statisticile sunt foarte echilibrate. În toate campionatele s-au marcat 42%-45% din goluri în prima repriză.

 

Statistici ce țin de rezultat

3.png

 • Primera Division este campionatul cu cele mai puține rezultate de egalitate (24%), iar Liga 1 cu cele mai multe (32%). Din nou, acesta este un lucru bine de știut deoarece cotele pentru remize sunt cam aceleași indiferent de campionatele pe care pariem (cu mici diferențe).
 • În Primera Division aproape jumătate din meciuri (48%) s-au terminat cu victoria echipei gazdă, în timp ce în prima ligă germană în nu mai puțin de o treime de partide a ieșit învingătoare formația vizitatoare.

 

Statistici ce țin de cartonașe

4.png

 • Dacă până acum statisticile sunt foarte echilibrate în toate cele șase campionate comparate, diferențele apar în ceea ce privește cartonașele. În sezonul 2015 / 2016 din La Liga s-au acordat peste 2,000 de cartonașe galbene, în timp ce în Premier League doar 1,185. Diferența este foarte mare.
 • Culmea este că deși jucătorii din Spania văd foarte multe avertismente, doar englezii văd mai rar ca ei cartonașul roșu! În schimb jucătorii din Franța sunt eliminați la greu, așa cum se poate observa foarte ușor din tabelul de mai sus.
 • După toate statisticile comparate, indiferent că este vorba de goluri, rezultate sau cartonașe, am pbservat că Serie A nu iese în evidență la nici un capitol. Nicăieri ea nu este nici prima, și nici ultima

Cum am spus și la începutul articolului, statisticile pot diferi mult de la un sezon la altul, dar informațiile prezentate mai sus pot reprezenta un punct bun de reper pe care te sfătuiesc să îl iei în considerare atunci când alegi pariurile pe care le joci cu regularitate. Iar dacă vrei să vezi o gamă mai diversificată de statistici, atunci îți recomand să intri pe site-ul http://soccerkeep.com/

Care este cel mai bun bonus pentru a începe să pariezi online? Află acum!

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi