Companiile susțin că sloturile cu desene nu se adresează copiilor. Autoritățile spun altceva

Un ultim raport notează că site-urile de jocuri de noroc insistă asupra faptului că sloturile cu desene animate din oferta lor nu sunt destinate copiilor și nici nu se adresează lor. Site-ul Watchdog face referire chiar la o directivă din programul său, care spune că jocurile sunt interzise persoanelor sub 18 ani. 

În opinia acestora, pisoii pufoși, dragoni rozi și micuții panda jucăuși nu ar face parte din poveștile copiilor...În același timp, aceste imagini sunt des folosite de unii operatori de jocuri de noroc. Reglementările existente în acest moment interzic industriei de pariuri să vizeze direct copiii cu astfel de anunțuri, dar în realitate nu există nicio ”barieră” care să oprească respectivele site-uri să ofere jocuri de noroc pline cu animăluțe sau personaje din basme. 

Există zeci de asemenea site-uri, în vreme ce altele se deschid fără a solicita verificarea vârstei celui care accesează oferta. Un joc slot-machine prezentat pe mai multe site-uri se bazează pe un desen animat numit Pied Piper, care pare potrivit luând în considerare faptul că Piper Piper a atras milioane de copii din întreaga lume. 

Acest joc este disponibil gratuit fără verificări pe site-urile de pariuri, inclusiv pe videoslots.com - operator înregistrat în Malta. La fel de încântătoare sunt și animăluțele de pe jocul slot-machine OMG. (Kittens sau Pisoi Slotboss.co.uk). Oricine se poate bucura în voie de acest joc fără niciun fel de verificare a vârstei.

Site-ul este administrat de LeoVegas Gaming Ltd, o companie suedeză cu sediul în Malta, în timp ce jocul este realizat de WMS Gaming din Chicago. 

Alte jocuri de noroc la fel de accesibile includ Top Cat și Inspector Gadget sau Monopoly. Pe Meccabingo.com există Fluffy Favourites - care se mândrește cu modul în care jocul este ”ambalat” cu elefănței roz, hipopotami fericiți și dragoni drăguți. S-a raportat că pe acest site se poate înscrie cu o adresă fictivă, o altă dată de naștere și adresă de e-mail. După aceea, se poate juca în voie nu doar pentru distracție, ci și câștigând bani. Site-ul este administrat de Rank Group - care a raportat, recent, profituri anuale de 95,2 millioane euro.

Deschide cont acum și încearcă un joc original cu un bonus fără depunere de 200RON + 50 FREESPINS!

Teoretic, copiii nu pot pierde bani pe aceste site-uri, dar Mirror a scris săptămâna trecută despre un puști de 13 ani care a cheltuit 60.000 de lire sterline pariind on-line la astfel de jocuri și folosind cartea de credit a tatălui său. Jurnaliștii englezi au contactat ulterior mai multe companii și au făcut referire la Asociația pentru jocuri de noroc la distanță. 

"Din perspectiva jocurilor de noroc online, există întotdeauna riscul de a crea jocuri amuzante pentru adulți care ar putea atrage din greșeală și copii. Dar niciodată nu a existat intenția de a viza în mod deliberat tinerii jucători", a declarat un purtător de cuvânt al operatorilor din Marea Britanie. 

Săptămâna trecută, Autoritatea pentru Standarde împotriva publicității agresive a susținut că mai multe astfel de jocuri au încălcat mai multe coduri referitoare la această activitate. "Este inacceptabil ca site-urile de jocuri de noroc să afișeze anunțuri accesibile în mod liber, care conțin imagini care pot atrage în special tinerii sub 18 ani. Firmele de jocuri de noroc care încalcă regulile de publicitate ar putea fi supuse unor decizii importante și riscă amenzi mari”, a declarat Ian Angus, director de programe în cadrul Comisiei pentru jocuri de noroc.

Cifrele recente publicate de Guvernul Marii Britanii au dezvăluit faptul că nu mai puțin de 370.000 de copii se joacă în fiecare săptămână și accesează astfel de jocuri de noroc.

(Sursa: mirror.co.uk)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!