Companiile străine, ”strânse” cu ușa în Cehia: un singur operator online pe piață!

Săptămâna trecută, Ministerul de Finanțe din Cehia a publicat statistici care arată că piața jocurilor de noroc a generat în anul 2016 venituri de 39,3 miliarde de coroane (1,78 miliarde dolari), cu 29% mai mult față de 2015, dar cu 3% mai mici comparativ cu 2014. Din această activitate, statul a perceput taxe în 2016 în valoare de 10,5 miliarde coroane (403,19 milioane euro). 

La propunerea Ministrului adjunct al finanțelor, Ondrej Zavodsky, Guvernul ceh a elaborat o serie de noi reglementări menite să elimine jocurile ilegale și să îndrepte clienții doar spre operatorii legali și licențiați de către stat. Autoritățile din Cehia susțin că noua politică a redus numărul total de sloturi cu 20 de mii în ultimii trei ani și a închis aproximativ 300 de site-uri ilegale de jocuri de noroc de la începutul lui 2017.

Zavodsky a susținut, de asemenea, că creșterea veniturilor din jocurile de noroc a dovedit că decizia Guvernului de a majora în mod drastic taxele nu a reprezentat ”moartea” acestei industrii - așa cum au prezis o parte a politicienilor care au criticat noul plan fiscal (intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2017). Totodată, în urma acestor măsuri nu mai puțin de 50 dintre cele 55 de site-uri importante de jocuri de noroc licențiate pe plan internațional au ieșit în mod voluntar de pe piața din Cehia - unde nu aveau licența locală. 

Noul regim ceh de licențiere online a autorizat până în prezent doar cinci operatori, iar dintre aceștia numai unul provine din afara țării - e vorba de PokerStars (foto: glaws.in), marca emblematică a grupului Stars. În ultima lună, însă, tot mai mulți operatori internaționali au început să solicite licențe locale pentru continuarea activității.  

De asemenea, companiile internaționale au solicitat o perioadă de grație pentru ca jucătorii online să-și înregistreze conturile personale - un obstacol semnificativ pentru companiile care nu desfășoară o activitate cu amănuntul în țară. Guvernul a autorizat așa-numitul sistem Czech Point, o rețea de 7.500 de centre de administrație publică care să se ocupe de noile înscrieri online, dar operatorii internaționali susțin că această metodă favorizează în continuare marii operatorii interni precum Sazka (foto: old.swallowebsite.com), Synot și Fortuna.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi