Codul bunelor maniere pentru fani! E ideea patronului clubului englez Charlton Athletic

Charlton a retrogradat sezonul trecut în Liga a treia engleză, iar fanii au declanşat un adevărat război pe reţelele de socializare la adresa conducătorilor clubului, pe care i-au acuzat de proastă administrare. Astfel că au început să apară pe internet mesaje dintre cele mai morbide îndreptate împotriva patronului echipei, belgianul Roland Duchatelet. Fanii lui Charlton au înnebunit la ultimul meci din sezonul trecut, când au bombardat terenul cu zeci de mingi, nemulţumiţi că echipa lor de suflet a ajuns o epavă. După meci au ieşit pe străzi într-un marş funerar, ilustrând cât se poate de bine "moartea" clubului. 

Retrogradată, Charlton nu a făcut niciun transfer de Doamne ajută. Mai mult, patronul Duchatelet a renunţat la o serie de jucători buni, care au ales să plece la echipe care şi-au propus promovarea în liga a doua. A fost picătura care a umplut din nou paharul, iar fanii i-au cerut şefului clubului să plece. "Roland, pleacă acasă! Ne vrem clubul înapoi!" a fost mesajul suporterilor lui Charlton.

Ca să evite alte manifestări violente în acest an, dar şi să stopeze injuriile fanilor de pe reţelele de socializare, preşedintelui Roland Duchatelet i-a venit ideea să elaboreze un cod de comportament... Obligatoriu semnat de către fiecare fan care trece pe la casierie şi îşi cumpără bilet sau abonament la meciurile din noul sezon! Când un suporter al echipei a povestit în presă ce se petrece la club, preşedintele Roland Duchatelet a dat înapoi şi a redactat un mesaj în care a scris că, de fapt, măsura era îndreptată împotriva unui singur suporter - care s-a "evidenţiat" pe reţelele de socializare, dar şi pe stadion. În apărarea sa, preşedintele lui Charlton a spus că are dovezi video cu suporterul în cauză care îi incită la violenţă pe ceilalţi oameni din jurul său. 

Iată cum sună scrisoarea adresată fanilor echipei Charlton de către preşedintele clubului, milionarul belgian Roland Duchatelet: 

Vă scriem în legătură cu modul în care vă puteţi procura pentru sezonul 2016 - 2017 bilete sau abonamente la meciuri. Apreciem sprijinul acordat în continuare echipei noastre şi fără îndoială şi noi suntem conştienţi de problemele cu care ne-am confruntat pe finalul sezonului trecut. Ca orice club care se respectă am ascultat doleanţele voastre şi am acţionat pentru rezolvarea unora dintre problemele ridicate de mai mulţi suporteri. Dar, în acelaşi timp, am identificat mai multe mesaje şi comentarii deplasate ale suporterilor şi postate pe anumite site-uri de socializare, care în niciun caz nu au fost constructive. Ca urmare, am decis ca biletele şi abonamentele pentru noul sezon să fie ridicate de către dumneavostră doar după semnarea obligatorie a unui regulament de comportament, care prevede mai multe măsuri pentru stoparea oricăror comentarii deplasate la adresa clubului. Pe viitor, nu se mai acceptă comentarii înjositoare sau obscene la adresa clubului sau a altor persoane din cadrul echipei, postate pe reţelele de socializare. De asemenea, nu se mai acceptă şi nu se mai permite nicio formă de comportament considerată de natură anti-socială. În speranţa unei colaborări frumoase, vă aşteptăm la sediul clubului să semnaţi acest regulament şi să vă ridicaţi abonamentele şi biletele pentru noul sezon!,

---se arată în comunicatul postat de către preşedintele lui Charlton Athletic

Până la urmă, preşedintele lui Charlton, Roland Duchatelet a renunţat la idee şi fanii s-au mai calmat. Pe moment...Pentru că echipa lor a început cât se poate de prost noul sezon: Charlton a luat bătaie cu 2-0 pe terenul lui Burry şi e penultima în Liga a treia engleză.

Foto: thesun.co.uk

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi