Cod roșu la Paris! UEFA: ”O putem exclude pe PSG. Nimeni nu e deasupra legii!”

UEFA a anunțat că va include taxa de 180 milioane de euro a lui Mbappe în calculele pe 2017, și nu pentru anul următor. Iar ”greșeala” lui PSG ar putea avea repercusiuni masive pentru vice-campioana Franței. PSG era deja investigată pentru încălcarea politicii de fair-play financiar, după transferul lui Neymar. Directiva forului european stipulează faptul că cluburile nu pot cheltui bani mai mulți pe jucători decât prin vânzarea altor fotbaliști, sponsorizări și drepturi tv. Lucru de care francezii ”au uitat”. 

Cu toate astea, taxele de transfer pot fi împărțite și pe întregul contract al jucătorilor. Neymar (foto: psg.fr) a semnat pe cinci ani, astfel încât taxa sa poate fi de ”doar” 44,4 milioane de euro anual în contabilitatea clubului. Se pare că clubul francez intenționează să facă acum același lucru cu Mbappe din sezonul următor. Dar PSG a făcut o "greșeală", potrivit celor de la Bild.

"Mbappe nu intră în proiectul FFP anul viitor, ci imediat! Potrivit UEFA, taxele de împrumut și de transfer vor fi incluse în calculele FFP încă de la începutul împrumutului, cu obligația de a ceda un jucător permanent. Lucru care nu s-a întâmplat", scriu jurnaliștii germani.

Potrivit specialiștilor germani, riscul ca PSG să fie sancționat de UEFA a crescut enorm, ceea ce înseamnă că clubul ar putea fi chiar exclus din Champions League. Iar ultimele declarații ale președintelui UEFA le dă fiori pe șira spinării francezilor. "Nu ne este teamă să-i pedepsim. Nimeni nu este deasupra legii!", a declarat Aleksander Ceferin. PSG a cheltuit în această vară 418 milioane de euro în această vară - inclusiv Mbappe - și trebuie să vândă masiv jucători în ianuarie ca să scape de pedeapsa iminentă din partea UEFA

Președintele Nasser Al-Khelaifi a arbitrat ultimul conflict din vestiarul lui PSG după ce Cavani și Neymar s-au certat la meciul cu Lyon pentru cine să execute un penalty. ”Presa inventează multe povești. Vorbesc despre lucruri despre care habar nu au. S-a decis deja cu privire la asta. Dar totul a rămas în vestiar...", a declarat Neymar în Globo Esporte. 

Unai Emery stă departe de toate problemele. Antrenorul spaniol se gândește numai la jocul echipei și crede că un sistem 4-3-3 este cel mai potrivit pentru ca PSG să treacă peste toate obstacolele în acest sezon în drumul spre titlu și trofeul Champions League. Neymar, Mbappe și Cavani au marcat împreună până acum 18 goluri în toate competițiile, iar asta arată de ce este în stare vice-campioana Franței în acest sezon. 

Unai Emery încearcă să se țină departe de toate problemele. Pentru antrenorul spaniol, cel mai important lucru e ca ”mașina de fotbal” să se miște bine. ”4-3-3 este sistemul principal pe care îl folosim, excelent pentru păstrarea posesiei și pressingul asupra adversarului.Dar suntem pregătiți și pentru alte așezări, în funcție de adversar. Cel mai important este modul în care ne poziționăm pe teren, cu și fără minge", a declarat Emery. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi