Cocktailul periculos care alimentează dependența de jocuri. Ce e de făcut

Am o problemă cu jocurile de noroc. Nu e de ajuns să-ți dai seama de asta...De aici și-a început pledoaria miliardarul Steve Wynn, o figură majoră în ”industria” cazinourilor, în cadrul unei conferințe de presă despre jocurile de noroc susținută în Las Vegas. Wynn (foto: news3lv.com) a vrut să tragă astfel un semnal de alarmă asupra faptului că această ”maladie”, dependența, afectează milioane de oameni din întreaga lume. 

Iar Marea Britanie se află printre cele mai importante țări care se confruntă cu dependența oamenilor față de jocurile de noroc. Fenomenul a cunoscut o dezvoltare incredibilă începând din 2007, odată cu modificările unor legi care au permis o expansiune uriașă a operatorilor.

Efectele s-au resimțit imediat, dar și ca urmare a unei ”explozii” necontrolate a publicității făcută jocurilor de noroc - care a cunoscut o creștere de 500% între 2007 și 2013! Totodată, s-a pierdut numărul terminalelor slot-machine care au împânzit țara și care i-a secătuit de bani pe englezi - ”păcănelele” permit pariorilor să joace sume de până la 100 de lire sterline la fiecare 20 de secunde!

Cu toate acestea, Marea Britanie nu are un sistem foarte bine pus la punct care să monitorizeze problemele de dependență ale jucătorilor - la fel de nocive și periculoase ca dependența de alcool sau droguri.

Jocurile de noroc sunt în mare parte ignorate (pretutindeni în lume, nu doar în Marea Britanie) de serviciile de sănătate publică din cauza faptului că dependența de jocurile de noroc este greu de controlat: ea nu se manifestă prin semne fizice de avertizare. ”Indicatorii” sunt de obicei vizibili numai în cazuri extreme și, în general, în urma unor probleme majore care apar în viața jucătorului, de ordin financiar (datorii uriașe) sau social. 

Pariază responsabil la această casă de pariuri online!

Surprinzător e însă faptul că industria jocurilor de noroc are un rol direct în finanțarea unui mare număr de cercetări în domeniu (direct și indirect), prin intermediul unei organizații terțe, numită GambleAware, care a dezvăluit un fapt alarmant: persoanele dependente asigură într-o proporție de aproape 60% veniturile operatorilor axați pe cursele de cai. Iar acest lucru creează un conflict clar de interese pentru industria jocurilor de noroc. Pentru că orice succes în reducerea problemelor legate de jocurile de noroc va reduce cu siguranță și profiturile!

Un studiu realizat de britanici pe 1000 de jucători, aflați cu toții în aceeași sală de jocuri, a relevat faptul că cel puțin unul din 20 de pacienți a raportat o problemă legată de depenedență. Aceste cifre au fost mai mari la bărbații tineri și la pacienții care prezintă semne de depresie sau care sunt consumatori de băuturi alcoolice. Aproximativ 7% dintre cei supuși testului au raportat probleme grave în familie după ce au pierdut sume importante la pariuri. 

Această agenție de pariuri sportive încurajează pariatul responsabil! Încearc-o și tu!

De asemenea, studiul a arătat că problemele legate de jocurile de noroc sunt strâns legate de sănătatea mintală a fiecărui om - tendințe suicidale, scandalurile și violențele din familie. ”Cocktailul” format din tutun, alcool, droguri și probleme psiho-sociale complexe (violența domestică) contribuie și ele din plin la dependența de jocurile de noroc. 

Cum e privită problema în România

În România, există locuri unde poți solicita ajutor profesionist. Un loc potrivit pentru așa ceva este https://www.gamblingtherapy.org/. Este un site internațional, dar care pune la dispoziție consilieri români cu care poți vorbi prin live chat, email sau telefon, în funcție de cum dorești să iei legătura cu aceștia. Toate discuțiile sunt 100% confidențiale.

Dacă vrei să soliciți ajutor pe un site 100% românesc, atunci te poți adresa aici: http://jocresponsabil.ro/. Atât jucătorii, cât și familiile acestora au posibilitatea de a suna la numărul 0800.800.099 pentru a lua legătura cu un psiholog care va oferi consiliere telefonică gratuită. De asemenea, poți fi programat pentru două ședințe gratuite de evaluare și consiliere la unul din cabinetele din București, Iași sau Cluj. Mai multe detalii poți găsi aici: https://pariurix.com/rezultatele-studiului-gfk-realizat-pentru-romanian-bookmakers-si-romslot.html.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi