CM 2018/favorite grupe, cote. Messi: ”Dacă eșuăm, trebuie să plecăm toți din națională!”

După 871 de jocuri pe tot globul, 31 de echipe au pus mâna pe biletul care asigură prezența la Campionatul Mondial din 2018 (Rusia a fost calificată direct, ca organizatoare a turneului final). Iar după tragerea la sorți de săptămâna trecută, echipele și-au făcut socotelile. De departe, cel mai tare meci din grupe este Spania vs Portugalia (captură foto: youtube), o veritabilă finală la orice competiție de anvergură. 

Foste superstaruri din fotbal, printre care Diego Maradona, Cafu, Fabio Cannavaro, Carlos Puyol, Laurent Blanc, Diego Forlan și Miroslav Klose au asistat și ei la împărțirea norocului la repartizarea în grupe a selecționatelor. Presa străină a încercat să anticipeze meciurile cheie din prima fază a competiției și favoritele la calificarea în optimi. 

Să vedem și noi, mai jos, grupele de la Mondialul de anul viitor și concluziile specialiștilor. 

Grupa A
Uruguay (loc 21 mondial), Egipt (loc 31), Arabia Saudită (loc 63), Rusia (loc 65)

Locații meciuri: Stadionul Luzhniki, Moscova; Stadionul Central, Ekaterinburg; Stadionul Krestovsky, Sankt Petersburg; Rostov Arena, Rostov-pe-Don; Cosmos Arena, Samara; Volgograd Arena, Volgograd

Zilele de disputare a meciurilor: 14 iunie, 15 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 25 iunie

Gazda Mondialului,  Rusia va deschide ”balul” cu meciul de deschidere împotriva Arabiei Saudite pe ”Luzhniki”, din Moscova. Se vor întâlni echipele de la CM cu cele mai slabe clasări în ierarhia mondială FIFA, iar Rusia trebuie să câștige ca să spere la calificarea în ultimele 16 formații. 

Uruguay-ul lui Luis Suarez (foto: fcbarcelona.com) este o echipă prea bună pentru a rata prezența în oprimi, lăsând Rusia și Egiptul să lupte pentru al doilea loc în grupa A. Campioana Africii în 2010, Egiptul va juca la primul turneu final mondial după o pauză de 12 ani. În această grupă, locul 4 pare sortit din capul locului selecționatei din Arabia Saudită

Meciurile cheie: Uruguay vs Rusia și Egipt vs Uruguay

Predicție: Uruguay și Rusia vor termina pe primele două locuri 

1) Uruguay (Q)

2) Rusia (Q)

3) Egipt

4) Arabia Saudită

Grupa B
Echipe: Portugalia (3), Spania (6), Iran (32), Maroc (40)

Locații: Stadionul Krestovsky, Sankt Petersburg; Stadionul Olimpic Fisht, Soci; Stadionul Luzhniki, Moscova; Kazan Arena, Kazan; Mordovia Arena, Saransk; Stadionul Kaliningrad, Kaliningrad

Zilele de disputare a meciurilor: 15 iunie, 20 iunie, 25 iunie

Este grupa în care de departe capul de afiș este meciul dintre campioana mondială din 2010, Spania, și campioana de la Euro 2016, Portugalia. Spania a fost neînvinsă în calificări, iar Portugalia a terminat prima în grupă. Cu un jucător de cinci stele în echipă, Cristiano Ronaldo (foto: realmadrid.com), portughezii speră să dea lovitura și în Rusia după Euro 2016.   

Iranul joacă a cincea lor Cupă Mondială, iar singura victorie a venit în 1998 împotriva Statelor Unite. Marocul își face apariția la un turneu final mondial după 20 de ani.

Meciurile cheie: Portugalia vs Spania și Portugalia vs. Maroc

Predicție: Spania și Portugalia se califică braț la braț în optimi 

1) Spania (Q)

2) Portugalia (Q)

3) Maroc

4) Iran

Grupa C
Echipe: Franța (9), Peru (11), Danemarca (12), Australia (39)

Locații: Stadionul Central, Ekaterinburg; Stadionul Olimpic Fisht, Soci; Stadionul Luzhniki, Moscova; Kazan Arena, Kazan; Mordovia Arena, Saransk; Cosmos Arena, Samara

Zilele de disputare a meciurilor: 16 iunie, 21 iunie, 26 iunie

Campionii din 1998, francezii (foto: sportpictures.eu) au avut parte de o grupă relativ ușoară. Francezilor le-au fost repartizate selecționatele din Peru (după 36 de ani la un Mondial) și Australia (a cincea lor apariție în Cupa Mondială) - cel mai bun rezultat al australienilor  a venit în 2006, când au ajuns în ultimele 16 echipe.

Danemarca este cel mai greu adversar din grupă, nordicii fiind și ei la a cincea prezență al un turneu final mondial, unde au ajuns în sferturi în 1998. Danezii nu vor avea însă o misiune ușoară pentru ocuparea locului doi. 

Meciurile cheie: Danemarca vs Franța și Peru vs Danemarca

Predicție: Franța câștigă grupa, Danemarca șanse mari la poziția secundă. 

1) Franța (Q)

2) Danemarca (Q)

3) Peru

4) Australia

Grupa D
Echipe: Argentina (4), Croația (17), Islanda (22), Nigeria (50)

Locații: Otkrytiye Arena, Moscova; Stadionul Kaliningrad, Kaliningrad; Stadionul Nizhny Novgorod, Nijni Novgorod; Volgograd Arena, Volgograd; Stadionul Krestovsky, Sankt Petersburg; Rostov Arena, Rostov-pe-Don

Zilele de disputare a meciurilor:  16 iunie, 21 iunie, 26 iunie

Cu două titluri mondiale în buzunar, argentinienii unt mari favoriți la locul 1, cu toate că nu au avut deloc un parcurs strălucit în preliminarii. Ei au fost la un pas să rateze marele bal de la anul, dar Messi (foto: fcbarcelona.com) a ”explodat” în momentul în care ”pumele” erau la pământ. Croația este una dintre cele mai consecvente echipe în Cupa Mondială, iar cea mai bună performanță a lor a venit în 1998 când au pierdut cu Franța în semifinale.

Islanda a terminat deasupra Croației în calificări și joacă prima lor Cupă Mondială. Nigeria face din această grupă una a ”morții” - nu există favorite clare și nici nu vor fi jocuri ușoare.

Meciurile cheie: Argentina vs Croația și Islanda vs Argentina

Predicție: teoretic, Argentina nu ar trebui să rateze locul 1, urmând ca cel mai probabil Islanda și Croația să se lupte pentru al doilea loc calificant. Dar nu trebuie exclus faptul că Nigeria poate fi marea surpriză în această grupă...

1) Argentina (Q)

2) Croația (Q)

3) Islanda

4) Nigeria

Grupul E
Echipe: Brazilia (2), Elveția (8), Costa Rica (26), Serbia (37)

Locații: Cosmos Arena, Samara; Rostov Arena, Rostov-pe-Don; Stadionul Krestovsky, Sankt Petersburg; Stadionul Kaliningrad, Kaliningrad; Otkrytiye Arena, Moscova; Stadionul Nizhny Novgorod, Nijni Novgorod

Zilele de disputare a meciurilor: 17 iunie, 22 iunie, 27 iunie

Câștigătorii de 5 ori ai competiției, brazilienii sunt favoriți în mod clar pentru a ocupa locul întâi în grupa E, dar și la trofeu. Pe de altă parte, Neymar (foto: psg.fr) candidează la titltul de golgheter. Va fi o bătălie extrem de interesantă între celelalte trei echipe pentru locul doi în grupă. Elveția a avut o mare campanie de calificare, reușind să se califice din grupa cu Portugalia.

Costa Rica a terminat în topul grupului din preliminariile sud-americane, dar nu va reprezenta un pericol. Serbia joacă a 12-a Cupă Mondială și este mai mult decât capabilă să bată pe oricine în cea mai bună zi.

Meciurile cheie: Brazilia vs Elveția și Serbia vs Brazilia

Predicție: Brazilia sigur primul loc, Elveția pare favorită la locul secund

1) Brazilia (Q)

2) Elveția (Q)

3) Serbia

4) Costa Rica

Grupul F
Echipe: Germania (1), Mexic (16), Suedia (18), Coreea de Sud (59)

Locații: Stadionul Luzhniki, Moscova; Stadionul Nizhny Novgorod, Nijni Novgorod; Stadionul Olimpic Fisht, Soci; Rostov Arena, Rostov-pe-Don; Kazan Arena, Kazan; Stadionul Central, Ekaterinburg

Zilele de disputare a meciurilor: 17 iunie, 18 iunie, 23 iunie, 27 iunie

Germania nu ar fi putut spera la o grupă mai ușoară decât aceasta. De patru ori campioni mondiali, nemții (foto: sportpictures.eu) vor defila  în drumul spre optimi și sunt considerați favoriți și la câștigarea trofeului. Mexicul a ajuns în etapa de knock-out la fiecare din ultimele șase ediții ale Cupei Mondiale.

De partea cealaltă, Suedia a învins Italia în playo-ff pentru a ajunge în Rusia, în vreme ce Coreea de Sud este una dintre cele mai coerente echipe asiatice din istoria Cupei Mondiale. Totuși, e de așteptat ca Suedia și Mexicul să se lupte pentru locul doi în grupă. 

Meciurile cheie: Germania vs Suedia și Suedia vs Mexic

Predicție: Germania va ocupa primul loc. Suedia are șanse mari la locul doi.

1) Germania (Q)

2) Suedia (Q)

3) Mexic

4) Coreea de Sud

Grupul G
Echipe: Belgia (5), Anglia (15), Tunisia (27), Panama (56)

Locații: Stadionul Olimpic Fisht, Soci; Volgograd Arena, Volgograd; Otkrytiye Arena, Moscova; Stadionul Nizhny Novgorod, Nijni Novgorod; Stadionul Kaliningrad, Kaliningrad; Mordovia Arena, Saransk

Zilele de disputare a meciurilor: 18 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 28 iunie

Belgia și Anglia (foto: sportpictures.eu) sunt neînvinse în campania de calificare, terminând în pas de defilare preliminariile. Ambele naționale sunt prea puternice pentru Tunisia și Panama. Aceasta va fi a cincea apariție la Cupa Mondială a Tunisiei, care nu a trecut niciodată de grupe.

Panama a ajuns la Cupa Mondială în detrimentul Statelor Unite și aceasta va fi prima lor apariție la un turneu final mondial. 

Meciurile cheie: Belgia vs Anglia și Tunisia vs Anglia

Predicție: Va fi o luptă strânsă pentru primul loc. E de așteptat totuși ca englezii să termine primii.

1) Anglia (Q)

2) Belgia (Q)

3) Tunisia

4) Panama

Grupa H
Echipe: Polonia (7), Columbia (13), Senegal (23), Japonia (55)

Locații: Otkrytiye Arena, Moscova; Mordovia Arena, Saransk; Stadionul Central, Ekaterinburg; Kazan Arena, Kazan; Volgograd Arena, Volgograd; Cosmos Arena, Samara

Zilele de disputare a meciurilor: 19 iunie, 24 iunie, 28 iunie

Aceasta pare la prima vedere grupa cea mai echilibrată de la Campionatul Mondial. Nu este nimic special în comparația dintre Polonia și Columbia, dar Senegalul lui Sadio Mane va fi un adversar periculos.

Echipa lui Lewandowski (foto: fcbayern.com) a terminat pe primul loc în grupa din preliminarii, în timp ce Columbia a terminat în urma Braziliei, Uruguayului și Argentinei. Aceasta va fi cea de-a doua apariție la Cupa Mondială pentru Senegal, care are în lot jucători excelenți, capabili de surprize. Japonezii constituie o prezență constantă în competiție și e de așteaptat ca ei să încurce ceva socoteli în grupă. 

Meciurile cheie: Polonia vs Columbia și Senegal vs Columbia

Predicție: e foarte posibil ca naționala Columbiei să termine înaintea Poloniei în clasamentul final al grupei

1) Columbia (Q)

2) Polonia (Q)

3) Senegal

4) Japonia

Messi vrea să se întoarcă acasă cu trofeul

Unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii, argentinianul Leo Messi, consideră că ultimul turneu al Cupei Mondiale este ultima șansă a unei super-generații. El a spus că, în cazul unui rezultat rușinos, toți jucătorii ar trebui să plece de la națională și să le facă loc altora. 

"Dacă vom avea un rezultat slab la Cupa Mondială din 2018, toți ar trebui să plecăm de la echipa națională", a declarat, Messi, fără a preciza ce performanță trebuie să reușească în Rusia selecționata Argentinei. "Trebuie să mai creștem pentru a fi campioni. Va fi dificil să continuăm în caz de eșec, pentru că suntem în selecționată de mulți ani. Am jucat multe meciuri împreună și am pierdut mai multe trofee la Copa America. Iar oamenii vor să vadă fețe noi..", a mai spus starul Barcelonei într-un interviu pentru argentinienii de la TyC Sports.

Messi (foto: fcbarcelona.com) face parte, alături de atacanții Sergio Aguero, Gonzalo Higuain, mijlocașul Javier Mascherano și portarul Sergio Romero, din echipa care a pierdut finala Cupei Mondiale din 2014 (în fața Germaniei), dar și Copa America în 2015 și 2016 (în fața naționalei din Chile)."Dacă vrem să devenim campioni, trebuie să creștem simțitor în evoluție, pentru că nivelul nostru real s-a dovedit a fi insuficient", subliniază Messi, care consideră că marile favorite la titlu sunt Brazilia, Germania, Franța și Spania.

Totodată, vedeta Barcelonei consideră că atacantul Gonzalo Higuain ar trebui convocat din nou la echipa națională pentru Mondial. ''Trebuie să fie acolo, deoarece este un jucător cheie. Este unul dintre cei mai buni atacanți din lume și o arată în fiecare săptămână la Juventus", a declarat Messi. 

Higuain (foto: juventus.com) marchează cu regularitate la clubul de club, dar nu a dat același randament și la echipa națională. Campioană mondială în 1978 și 1986, Argentina nu a mai cucerit un trofeu internațional major de la Copa America 1993. ”Pumele” fac parte din grupul select al celor 9 naționale care au reușit performanţa să se califice la fiecare Cupă Mondială, începând cu 1998. Iar din acest grup mai fac parte Brazilia, Germania, Spania, Coreea de Sud, Mexic, Franţa, Anglia şi Japonia.

Germania și Brazilia își împart șansele la casele de pariuri online legale recomandate de noi să câștige titlul la CM 2018. 

Pariază și tu pe câștigătoarea Cupei Mondiale din 2018!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!