Club important din Europa acuzat că a luat titlul în 2010 cu 65.000 de euro!

Blaturile din fotbal au început să devină ceva obișnuit în ”peisaj”. Tot mai multe cazuri de acest gen au ieșit la iveală în ultima vreme, iar declarațiile recente ale fotbalistului britanic Joey Barton despre aranjamentele din fotbalul englez sunt grăitoare. ”Afacerile negre” din fotbal au început să devină și preocuparea politicienilor. Desigur, nu la noi...

Primarul orașului Paphos (Cipru), Phedonas Phedonos a dezvăluit în această săptămână că un club de fotbal l-a plătit pe un altul cu 65.000 de euro pentru a o lăsa mai moale în finala pentru titlu, în urmă cu câțiva ani. Mai mult, a acuzat faptul că și alte persoane știu de acest lucru, dar că preferă să tacă. 

Phedonos a făcut acuzația în cadrul unui show tv live - Pringipas Saturday Night. Toată discuția a plecat de la un spectator aflat în sală și care l-a întrebat pe primar dacă știe ceva despre cum a câștigat clubul Omonia titlul în 2010. ”Ei bine, există o explicație!, a răspuns imediat Phedonos.

”Știți că în trecut au existat titluri în campionat și cupe ale țării care au fost câștigate cu plicuri de culoare maro...Eu știu de un plic care conținea 65.000 de euro și care a dus la câștigarea campionatului. Un astfel de titlu a fost câștigat cu câțiva ani în urmă!”, a spus primarul (foto: cyprus-mail.com)  care și-a propus să facă curățenie în fotbalul cipriot. 

În urma acestor declarații, Federația de fotbal din Cipru a trimis o scrisoare procurorului general prin care a cerut investigarea de urgență a cazului, iar cei găsiți vinovați să fie trași la răspundere. "Veți fi de acord că aceste acuzații nu fac deloc bine fotbalului nostru. Pentru că acuzațiile par foarte serioase, ele trebuiesc cercetate imediat. Vă rugăm ca Domnul Phedonos să fie chemat și să ofere detalii cu privire la afirmațiile sale foarte grave”.  

Primarul din Paphos și-a menținut declarațiile și în cadrul unei emisiuni la radio, iar în direct a dezvăluit că știe cine a transferat banii și cine i-a primit."Ceea ce este important este ca în acest caz să se ajuingă la mărturiile celor implicați în afacere. Sunt trei persoane pe care le bănuiesc, dintre care una e sigur implicată. Cred că alți 150 de oameni din fotbal știu despre acel meci!”, a anunțat Phedonos. 

Întrebat dacă va depune mărturie în acest caz, primarul a spus că înainte de toate este necesar ca autoritățile să emită o nouă legislație pentru protecția martorilor. "Nu mi-e frică de nimic și nu mi-e teamă că, la rândul meu, voi putea fi acuzat. Oricine dă o declarație de acest gen la poliție ar putea fi incriminat și adus în fața instanței, ceea ce este înspăimântător. Sunt mulți care nu doresc ca Parlamentul să schimbe actuala lege care se referă la protecția martorilor. Pentru că la fell de mulți ar putea să-și deschidă gura și să dea în vileag multe fapte de corupție ale unor oameni importanți din țară”, a conchis primarul ”războinic”. El a mai spus că va oferi detalii amănunțite în cazul în care va fi chemat la biroul procurorului general. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!