Clasamente | Statistici pariuri sportive

Clasamente sunt esențiale în vizualizarea rezultatelor obținute de echipe sau sportivi și pe baza lor sunt alcătuite statistici ce devin extrem de utile în analizarea unor eventuale pariuri pe care doriți a le plasa.

 

Clasamentele și statisticile oferite pentru un campionat sau eveniment sportiv sunt un suport fabulos în ceea ce privește depistarea diferitor tendințe și anticiparea a ce urmează să se întâmple în perioada rămasă din sezonul curent sau chiar în următorul sezon. Clasamentele oferă inclusiv posibilitatea de a vedea statistici suplimentare, cum ar fi performanța unei echipe pe anumite intervale de timp, cum se descurcă ea atunci când este condusă etc. Toate datele în clasamente sunt actualizate în timp real, cu un uptime bun, acestea ținând cont de scoruri live (livescore).

Tipuri de strategii în baza clasamentelor

Urmărind constant ce se întâmplă într-un campionat sau ligă putem dezvolta strategii de pariere bazate pe clasamente și statistici oferite. Există chiar și diferite tipuri de strategii care ar putea fi conturate în baza clasamentelor și statisticilor.

 • Peste / Sub un anumit număr de goluri

Strategiile cele mai simple sunt acelea care nu presupun calcule complexe și se bazează pe un istoric al unei echipe. Deci, decizi dacă se va marca peste un anumit număr de goluri sau sub un anumit număr de goluri. Acest pariu poartă numele și de over / under.

 • Back & Lay

O strategie populară, în care “back” este cunoscut în pariuri sportive ca pariere pe anumit rezultat al unui joc / eveniment, în timp ce „lay” înseamnă că se pariază ÎMPOTRIVA acelui rezultat. Astfel de pariuri se pot plasa doar pe o platformă de betting exchange, precum Betfair.

 • Double Chance

Sau în română șansă dublă. Acesta este un pariu pe care îl poți plasa pe câștigătorul unui meci de fotbal, acoperind două din 3 rezultate posibile. De exemplu poți juca la un meci șansă dublă 1x, ceea ce înseamnă că pariezi că partida fie va fi câștigată de gazde, fie se va termina egal. Pariul este pierzător doar dacă iese a treia opțiune (câștigă oaspeții).

 • Pariurile la pauză / full time

Cei cărora le place riscul pun pariuri pe astfel de evenimente sportive. Într-un astfel de scenariu se pariază atât pe rezultatul unui meci la pauză, cât și la final de meci. Însă astfel de pariuri sunt greu de intuit tocmai pentru că reprezintă, de fapt, cumulul a două rezultate diferite.

 • Handicap

Acestea ne oferă posibilitatea de a plasa pariruri la cote echlibrate pe meciuri între echipe dezechilibrate prin acordarea unui avantaj fictiv echipei mai slabe. Folosind un handicap (fie el european sau asiatic), poți paria de exemplu că echipa favorită va bate la minim 2 goluri, sau că outsidera nu va pierde la mai mult de un gol.

 • Head to head

Acest este un tip de pariu virtual. Se iau două echipe care nu se întâlnesc direct, ci au alți adversari într-o anumită zi. Se pariază care din ele se va descurca mai bine cu respectivul adversar.

 • Pariu Multiplu

Scopul stabilirii mai multor pariuri este acela de a câștiga cote combinate ridicate, prin adăugarea mai multor opțiuni unice la un pariu. E o strategie periculoasă, deoarece riscul de a pierde pariul crește cu fiecare pariu adăugat. Aceasta strategie e interesantă în special pentru pariurile din fotbal, dar pot exista șanse de a obține un profit bun și din alte sporturi.

 • Gol pe final de meci

O strategie destul de populară în ultimii ani, în special dacă urmărești evenimentele sportive de tip pariuri live. Ideea constă în faptul că în timp ce un joc avansează, cu atât șansele de a se mai marca un gol sunt mai mici, deci și cotele pentru marcarea unui gol tot mai mari. În acest caz, pariezi pe cota tot mai mare și bingo! - poți câștiga neașteptat.

 • Pariuri de sistem

Pariurile de sistem sunt cele mai interesante atunci când vrei să joci pariuri riscante. Sunt similare cu pariurile multiple, deoarece ambele necesită câteva selecții. Cu toate acestea, diferența constă în faptul că la pariurile de sistem nu pierzi totul și poți câștiga chiar dacă prinzi toate rezultatele. La pariuri multiple pierzi un pariu și ai pierdut biletul.

Care sunt etapele în stabilirea unei strategii personale de betting?

Clasamentele și statisticile sunt instrumente ideale care te vor ajuta să depistezi unele tendințe care se repetă și crează o bază pentru formarea strategiei. Însă crearea unei strategii implică niște etape - pașii care trebuiesc urmați pentru a obține rezultate de succes.

 1. Informează-te despre toate strategiile de pariere existente. Fiind informat despre tendințe generale și exemple reale te va ajuta să înțelegi mai bine domeniul.
 2. Investighează domeniul sportului la care vei paria și ultimele noutăți din sportul vizat. Unele tendințe sunt vizibile, altele mai puțin, însă asigură-te că ele au la bază date reale.
 3. Caută variabilele care ar putea determina anumite rezultate.
 4. Fii flexibil. Testează strategia setată, dar fii flexibil să introduci modificări și ajustări, include sau elimină variabilele după necesitate.

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi