”Clarvăzătorul” Tipton a măsluit extragerile loto! Riscă 25 de ani după gratii!

Și totuși, numerele de la loto pot fi știute dinainte!...A demonstrat-o Eddie Tipton, responsabil de securitatea informatică în cadrul Asociației Loteriilor de Stat din America (MUSL). A făcut-o, însă, ilegal, pentru a se îmbogăți peste noapte -  el devenind liderul unei rețele bine pusă la punct. Bărbatul, care ocupa chiar postul de director, a împărțit milioane de dolari cu persoane din multe state ale SUA.

Eddie Tipton (foto: calvinayre.com), care inițial a pledat nevinovat în fața acuzațiilor, a recunoscut până la urmă înșelătoria pusă la cale de el și le-a explicat judecătorilor din Iowa modul în care a acționat sperând că ar putea scăpa cu o pedeapsă mai mică. ”Am rescris softul ce conținea un cod care mi-a permis să înțeleg modalitatea de extragere și, în același timp, care m-a ajutat să anticipez, tehnic, numerele câștigătoare. Apoi am dat aceste numere persoanelor care ulterior au câștigat și cu care am împărțit banii”, a declarat Eddie Tipton în fața judecătorului Brad McCall. 

Bărbatul și-a început ”activitatea” în 2005, atunci când a instalat un dispozitiv resoftat care a determinat aparatul să ”livreze” numerele ”programate” în anumite zile ale anului, la extragerile importante. Bărbatul l-a avut complice pe fratele său, Tommy, și pe prietenul acestuia, Robert Rhodes, în afacerea de milioane de dolari de pe urma extragerilor falsificate.

Înșelătoria a fost ”mirosită” de autorități în 2011, când grupul de ”întreprinzători” a revendicat premiul cel mare de la loterie, în valoare de 16,5 milioane de dolari. N-au mers personal să ridice jack-potul, ci l-au mandatat pe un avocat, care inițial a cerut anonimatul pentru clientul său ”timid”.

Joacă acum la loto la acest operator de jocuri de noroc online recomandat de PariuriX!

Interesul avocatului a atras atenția oficialilor, iar Loteria din Iowa a difuzat un videoclip al câștigătorului care a cumpărat biletul Hot Lotto de la o stație de benzină din localitate. Colegii de serviciu de la MUSL l-au recunoscut în imagini pe șeful lor, iar polițiștii l-au luat pe sus pe directorul Eddie Tipton. În timpul anchetei, procurorii au descoperit că jack-pot-urile de la loto au mers cu precădere în Colorado, Kansas, Oklahoma și Wisconsin - unde ”prada” era împărțită în mod egal.

Tipton a fost condamnat în două rânduri pentru fraudă în 2015, dar judecătorii l-au lăsat liber în așteptarea apelului. Aceste condamnări au fost anulate la începutul acestei luni, Curtea Supremă de Justiție din Iowa motivând că procesul a durat prea mult pentru a mai putea fi judecat. Era, însă, prea târziu - Tipton își acceptase deja vina și povestise judecătorului cum a procedat. 

Conform legilor SUA, Tipton riscă până la 25 de ani de închisoare și asta pentru că procurorii care l-au trimis în judecată au solicitat ca acestuia să-i fie aplicată pedeapsa maximă! În același dosar, fratele directorului, Tommy Tipton a pledat vinovat și a fost acuzat pentru conspirație și furt prin înșelătorie, pentru care pedeapsa minimă este de 75 de zile după gratii. De asemenea, cei doi frați au fost obligați să plătească daune în valoare de 3 milioane de dolari.

Prietenul celor doi, Robert Rhodes (foto: kcrg.com) așteaptă și el sentința judecătorilor, după ce a pledat vinovat pentru aceleași fapte. Va primi cea mai mică pedeapsă, însă - procurorii au considerat că el a fost cel care l-a determinat pe Eddie Tipton să coopereze cu anchetatorii. 

Descoperă operatorul de jocuri de noroc recomandat de PariuriX!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi