Ciudata "dispariţie" a lui Ivey. Ce s-a întâmplat cu "Tiger Woods of Poker" în 2016

Finalul de an este întotdeauna un bun prilej pentru a face bilanţul ultimelor 12 luni. Când vine vorba de poker, cu siguranţă că pasionaţii se gândesc şi la idolii lor, ale căror acţiuni le urmăresc îndeaproape; din acest punct de vedere 2016 a fost mult mai sărac, absenţa lui Phil Ivey din majoritatea competiţiilor simţindu-se din plin. Americanul de 39 de ani a trecut printr-o perioadă grea, însă niciodată nu a vrut să comenteze pe marginea participării la atât de puţine turnee.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI IMPORTANTE COMPETIŢII!

Al doilea cel mai popular jucător din lume (după Negreanu) şi al cincilea cel mai bogat (a câştigat din poker nu mai puţin de 23.856.035 de dolari) a "dispărut" din peisajul pokerului în ultimul an. Nu a fost vorba de o înstrăinare de tot şi toate, ca în cazul lui Tom "Durrrr" Dwan (despre care s-a scris chiar că ar fi fost răpit de Triade) sau de pierderi importante la poker, ca în cazul lui Gus Hansen (nordicul a abandonat pokerul pentru câţiva ani, dar a revenit în 2016), ci de o letargie aparent nejustificată.

Un obişnuit al cazinourilor şi al camerelor de poker pe sume mari (high stakes), Ivey a reuşit o singură intrare în bani. Se întâmpla chiar la începutul anului, la turneul de $ 196,000 + 4,000 No Limit Hold'em Triton Super High Roller Series. Acolo Phil s-a descurcat excelent, terminând pe locul 5 şi încasând un cec în valoare de 656.000 de dolari.

Ceea ce începe bine nu poate decât să continue la fel, s-au gândit aproape sigur numeroşii săi fani de pretutindeni, care sperau că, în sfârşit, Ivey îşi va completa colecţia impresionantă de trofee (are 10 brăţări în WSOP) cu titlul care îi lipseşte, cel mai important dintre toate: Main Eventul (un veritabil Campionat Mondial al pokerului). Acesta este, de altfel, visul său declarat şi "Tiger Woods of Poker" a răspuns prezent la cea mai mare competiţie din lume. Nu a rezistat foarte mult, însă, în turneu, iar când a fost întrebat ce a făcut în ultimele luni şi de ce nu a mai concurat regulat, aşa cum ne obişnuise de mai bine de 15 ani, s-a eschivat.

"Ştiţi că iubesc Main Eventul, de aceea am fost prezent aici. E cel mai mare turneu din lume şi îmi face plăcere să fiu an de an alături de crema pokerului, de prietenii mei. Am fost foarte ocupat în ultima perioadă şi nu am mai participat la alte turnee. Sunt puţin ruginit din cauza inactivităţii, dar sper că lucrurile se vor mişca în direcţia dorită. Sunt fericit să fiu aici", a fost răspunsul dat de Ivey într-un interviu pentru pokernews.com în timpul Main Eventului. Rugat să detalieze ce activitate i-a ocupat atât de mult timpul, Ivey a zâmbit şi a schimbat subiectul, lăsând de înţeles că e vorba de lucruri personale, pe care nu vrea să le facă publice.

Nici de relaţia cu fanii Ivey nu s-a mai interesat, deşi în trecut comunica în mod regulat cu aceştia. Pe twitter ultima postare a avut-o în septembrie, în timp ce pe Instagram şi Facebook nu a mai avut vreo activitate din august.

În ceea ce priveşte turneele, originarul din Nevada nu a mai participat la vreunul în a doua parte a anului, însă a ţinut să fie prezent în august, la Belaggio, la o masă de cash, la care au mai participat Negreanu şi Gus Hansen, şi care a avut mize pe gustul său: blinduri de $2.000-4.000.

Cazul "Borgata"

Cum era firesc, pe Internet au apărut o serie de variante privind "dispariţia" lui Ivey din peisajul pokerului, mulţi susţinând că a renunţat să mai joace în Vegas pentru simplul motiv că a fost invitat la diverse evenimente în Asia, unde a evoluat pe sume imense, în camere private.

În realitate, această informaţie nu s-a verificat - deşi la un moment dat chiar şi Negreanu, un apropiat al său a acreditat ideea -, însă finalul anului a venit cu o explicaţie plauzibilă pentru lipsa lui Phil din lumea pokerului.

Jucătorul de 39 de ani a dus luptă la baionetă împotriva cazinourilor, aceasta terminându-se cu o înfrângere extrem de costisitoare. Concret, un judecător federal american a decis în decembrie că Ivey trebuie să restituie peste 10 milioane $ către Borgata Hotel Casino & Spa din Atlantic City.

Împreună cu partenera lui de joc, Cheung Yin Sun, Ivey a încălcat contractul cu cazinoul, motiv care a dus la disensiuni şi la o acţiune în judecată. Judecătorul a declarat clar că Ivey nu a încălcat regulile jocului de Baccarat - unde câştigase cea mai mare parte din sumă - şi nu a comis vreo fraudă, însă nerespectând protocolul este forţat să restituie 10,1 milioane dolari. Suma include şi alte încasări obţinute de Ivey la Borgata, inclusiv ce reuşise acesta să câştige la zaruri. Ed Jacobs, avocatul lui Ivey, a explicat răspicat faptul că clientul lui "a bătut cazinoul la propriul joc" şi a promis că va face apel în curând împotriva acestei decizii. Odată ce cazinoul a fost de acord cu condiţiile puse de Ivey de-a lungul celor 4 sesiuni de joc din 2012, câştigurile ar trebui să îi rămână americanului, sunt de părere cei mai mulţi.

Ca atare, Ivey se pare că a lucrat tot anul împreună cu avocatul său la acest caz, pentru că ştia că poate pierde o sumă imensă. Cel mai negru scenariu al său s-a adeverit, însă Phil a fost mereu un învingător. Chiar dacă această bătălie poate că e pierdută, în 2017 sperăm cu toţii să îl vedem pe american din nou la masa de poker, acolo unde a impresionat cu skill-urile sale incredibile în ultimele două decenii şi unde are de luat o revanşă.

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi