Cine sunt milionarii din sport și cine câștigă mai mult. Top 20 bogați

Cine sunt cel mai bine plătiți sportivi în activitate? La primul impuls, noi am spune „Ronaldo și Messi”, dar ar suna ca o glumă pentru cei „de peste ocean”. Banii adevărați se învârt în SUA, în golf, baschet sau fotbal american. Potrivit topului alcătuit de pause-sport.com, care a luat ca reper veniturile obținute de sportivi în 2016, prima femeie în această ierarhie este Maria Șarapova, care se află abia pe locul al 19-lea.

1. Tiger Woods (golf) – 78 de milioane de dolari

Legendarul jucător de golf are venituri din publicitate estimate la 65 de milioane de dolari, cărora li se adaugă 13 milioane de dolari adunate din competiții.

2. Roger Federer (tenis) - 71,5 milioane de dolari

Tenismanul elvețian a încasat 65 de milioane de dolari din vânzarea imaginii, plus un „mizilic” de 6,5 milioane din participarea la turnee.

3. Kobe Bryant (baschet) – 61,9 milioane de dolari

Al treilea marcator din istoria NBA (la momentul actual) și-a adăugat anul trecut aproape 62 de milioane în cont. La cât de ocupat e cu antrenamentele, nici nu are timp să se gândească ce va face cu ei. Și, uite-așa, vin peste el alți bani anul acesta.

4. LeBron James (baschet) – 59,8 milioane de dolari

E o activitate rentabilă să arunci totul la coș, mai ales dacă te numești LeBron. Contractul semnat cu Nike l-a propulsat pe poziția a 4-a în topul celor mai bine plătiți sportivi. I love this game!

5. Drew Brees (fotbal american) – 51 de milioane de dolari

Cei care nu urmăresc fotbalul american se întreabă: „cine naiba e ăsta?”. Răspunsul: e „unul’” care câștigă 40 de milioane de dolari din salariu și 11 milioane din contracte publicitare, deci trebuie să fie bun.

6. Aaron Rodgers (fotbal american) – 49 de milioane de dolari

Și el, tot jucător de fotbal american. Are un salariu mai mare decât Brees, mai precis 44 milioane de dolari, dar nu își vinde imaginea la fel de scump.

7. Phil Mickelson (golf) – 48,7 milioane de dolari

Nici măcar pe locul 7 nu este Cristiano Ronaldo, ci un jucător de golf. Acest sportiv a câștigat 44 de milioane de dolari din contracte de publicitate! Site-ul amintit scrie că Phil are foarte mulți fani. Așa o fi!

8. Cristiano Ronaldo (fotbal) – 44 de milioane de dolari

De patru ori câștigător al Balonului de Aur, Cristiano este un fenomen în domeniul marketingului, pe plan european. Probabil că veniturile sale din publicitate erau mult mai mari dacă juca în SUA. 

9. Lionel Messi (fotbal) – 41,3 milioane de dolari

Messi nu are imagine de „bărbat fatal”, dar stă și el destul de bine la venituri din publicitate. Începând cu 1 ianuarie 2018, va avea 15 milioane de euro în plus la salariu (aproape 16 milioane de dolari).

10. Tom Brady (fotbal american) – 38,3 milioane de dolari

Jucătorii de fotbal american sunt chiar bine plătiți! Dovada: uite cât câștigă Tom Brady!

11. Derrick Rose (basseball) – 37,4 milioane de dolari

Salariu, prime, contract. Pe scurt, 37 de milioane de dolari. Cam câte mingi de basseball își poate cumpăra Derrick de banii ăștia, ca să exerseze?

12. Joe Flacco (fotbal american) – 36,8 milioane de dolari

Tot un jucător de fotbal american. Să recapitulăm: până acum au fost doar doi sportivi care joacă în Europa, nu? „Big bucks” sunt în America, așadar!

13-14. Floyd Mayweather și Manny Pacquiao (box) – 34 de milioane de dolari

S-a nimerit ca acești doi pugiliști iluștri să fi câștigat la fel în 2016! Concluzia: nu vrei să-i superi... pentru că au bani să tocmească avocați buni.

15. Mahendra Singh Dhoni (cricket) – 31,5 milioane de dolari

Dacă spui cricket, spui India. Și invers. Singh face bani frumoși din acest sport. Oare l-o fi cunoscut pe Adi Mutu?

16. Kevin Durant (baschet) – 30,9 milioane de dolari

Biroul său este terenul de baschet din NBA. Kevin are o privire de dur, însă este un voios, mai ales când îi intră salariul pe card.

17.  Fernando Alonso (Formula 1) – 30 de milioane de dolari

Iată și un pilot de Formula 1. Fernando a câștigat 28 de milioane de dolari din salariu și două milioane pentru că a fost de acord ca diverse branduri să se folosească de imaginea sa.

18. Rory Mcllory (golf) – 29,6 milioane de dolari

Este un jucător de golf foarte căutat de sponsori. 

19. Maria Șarapova (tenis) – 29 de milioane de dolari

Este prima femeie din top. Maria s-a bazat mai puțin pe câștigurile din turnee (fiind și suspendată din cauza dopajului), grosul venitului global fiind asigurat de contractele de publicitate.

20. Dwyane Wade (baschet) – 28,9 milioane de dolari

Pe tricoul lui Dwayne de la Chicago Bulls scrie „Heat”. Adevărul este că te cam ia căldura când numeri atâția bani. 

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi