Cine sunt jucatorii de tenis care au fost acuzati de blaturi in pariuri ?

Cuvantul "blat" a ajuns pe buzele foarte multor oameni in ultima vreme.Nici tenisul nu a fost ferit de aceasta problema de-a lungul vremii.Fiind un sport in care intoarcerile de scor sunt foarte dese si foarte spectaculoase, banuielile sunt parca mai mari in tenis fata de alte sporturi, dar realitatea este ca foarte putini au fost prinsi si acuzati de trucari de meciuri in tenis.

Desi suspiciunile exista, iar ATP-ul a infiintat chiar o intreaga organizatie care lupta impotriva blaturilor, iintre jucatorii cat de cat cunoscuti s-a inregistrat un singur caz. Este vorba de austriacul Daniel Koellerer, fost ocupant al pozitiei a 55-a in ierarhia ATP, jucator care a fost suspendat pe viata si amendat cu 100.000 de dolari dupa ce s-a descoperit ca a fost implicat in aranjarea de meciuri pentru pariuri.

La nivel mai mic, de challenger si futures, rusul Sergei Krotiouk a primit la randul sau suspendare pe viata si o amenda de 60.000 de dolari din partea ATP-ului.

Alessio Di Mauro, jucator care si astazi evolueaza in circuitul challenger, a fost primul jucator de tenis suspendat pentru implicare in pariuri. Se intampla in 2007, mai precis in Noiembrie, atunci cand s-a descoperit de catre federatia italiana ca Di Mauro avea un cont la o casa de pariuri sportive si a plasat 120 de pariuri intre noiembrie 2006 si iunie 2007. Di Mauro a primit o suspendare de 9 luni, dar a revenit pe teren, iar acum se apropie de finalul carierei de jucator profesionist.

Potito Starace si Daniele Bracciali, alti doi jucatori italieni care se afla si astazi in circuitul profesionist de tenis au avut si ei probleme cu pariurile sportive. Starace a fost suspendat 6 saptamani si amendat cu 15.000 de euro dupa ce s-a descoperit ca pariase un total de 90 de euro pe meciuri de tenis. Bracciali a primit o suspendare de trei luni si o amenda de 20.000 de dolari dupa ce s-a aflat ca a plasat in jur 50 de pariuri.

Numele rusului Nikolay Davydenko este probabil cel mai des rostit atunci cand vine vorba despre blaturi in tenis.In 2007, la turneul de la Sopot, Davydenko a fost banuit ca a trantit meciul in compania lui Martin Vassalo Arguello. Rusul, numarul 4 mondial la acea vreme, a castigat primul set cu 6-2, apoi l-a pierdut pe al doilea cu 3-6 si s-a retras la 2-1 in decisiv pentru Arguello. Betfair a anuntat ca la acea vreme s-au plasat pariuri in valoare de peste 7 milioane de dolari pe o victorie a lui Arguello, suma de 10 ori mai mare decat cea obisnuita. Dupa un an in care a fost subiectul unei anchete, Davydenko a fost gasit nevinovat, dar numele sau a ramas in continuare legat de acel incident, mai ales ca, de-a lungul timpului, rusul a oferit foarte multe surprize, foarte multe intoarceri ciudate de scor, dar si foarte meciuri in care s-a retras inainte ca partida sa se termine.

Ultimul scandal legat de pariuri a avut legaturi si cu Romania. Case de pariuri din Bucuresti, Timisoara si Petrosani au inregistrat pierderi de peste 500.000 de euro in urma unor bilete pe care erau plasate mai multe pariuri cu scor corect in turneele challenger. Printre jucatorii implicati in acele meciuri se numara croatul Antonio Veic si moldoveanul Radu Albot.

scris de Cristy RVD

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi