Cine ia titlul în Liga 1 în caz de egalitate de puncte?

În această seară aflăm numele noii campioane a României, iar dacă până aseară părea clar cine va ieși campioană în cazul unui număr egal de puncte între FCSB și Viitorul, lucrurile au luat-o razna azi-noapte când finanțatorul roș-albaștrilor a susținut că de fapt echipa sa va ieși campioană, acesta citând un paragraf din regulament.

Vă dau eu o bombă acum! La egalitate de puncte, FCSB este campioană. Nimeni nu a studiat regulamentele. Am studiat regulamentele. Prima dată se ia rotunjirea. Te trimite la ROAF. Se ia clasament după ROAF. Meciurile directe jucate în campionat. Nu spune nimic de play-off sau de play-out. Suntem noi pe primul loc, suntem în avantaj cu cele patru meciuri. Luaţi regulamentul şi o se vedeţi ce scrie. Nu ştia nimeni. O să se facă de râs Liga că îi dă titlul Viitorului. Care sunt meciurile? Sunt 4 meciuri, avem avantaj. M-a deşteptat Alibec, i-a spus un avocat. Nu am nevoie de confirmare de la Ligă"
- Gigi Becali pentru Digi Sport

Mulți au ”pus botul” și au luat de bună această informație, dar LPF a făcut astăzi lumină în acest caz:

În vederea departajării unor echipe aflate la egalitate de puncte la finalul play-off-ului, se va folosi criteriul jocurilor directe disputate o dată pe teren propriu și o dată în deplasare (tur-retur) în cadrul fazei play-off-ului, fără a se avea în vedere jocurile directe din campionatul sezonului regular.
- comunicat LPF

Comunicatul este mult mai lung, iar explicațiile sunt mult mai amănunțite, dar nu are rost să intrăm în prea multe detalii - comunicatul integral poate fi citit pe site-ul oficial LPF.

Ca să nu o lungim foarte mult, concluzia este simplă - paragraful citat azi-noapte de patronul FCSB-ului este corect, însă scos dintr-un context mult mai amplu. LPF a anunțat clar astăzi că în caz de egalitate de puncte între FCSB și Viitorul, echipa pregătită de Gică Hagi va fi campioana României sezonul 2016 / 2017. Este însă drept că în cazul în care acest scenariu devine realitate, atunci reprezentanții FCSB  probabil vor ataca decizia la TAS.

JOACĂ LA CASA DE PARIURI ONLINE RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi