Cinci pe loc la alegerile pentru șefia FRF. Două candidaturi sunt în ”pericol”

Pe 18 aprilie sunt programate alegerile pentru un nou președinte al Federației Române de Fotbal, iar interesul este unul mare. Astfel, în afara marilor rivali Răzvan Burleanu și Ionuț Lupescu, pentru șefia FRF și-au mai depus candidaturile Marcel Pușcaș, Sorin Raducanu și Ilie Drăgan. Surse din interiorul federației au declarat, însă, pentru Agerpres că doar trei vor fi numele care vor intra oficial în cursă.

Burleanu (foto: sportpictures.eu), Lupescu și Pușcaș sunt cei care pot participa la alegeri pe 18 aprilie, ceilalți doi (Răducanu și Drăgan) urmând să fie spectatori pentru că nu ar îndeplini condițiile pentru a candida. Primul nu are la dosar nicio adeziune din partea unui membru afiliat.

În ce-l privește pe Drăgan (foto: gsp.ro), acesta a pus la dosar cinci adeziuni - dar ele sunt de la cluburi care fie susțin alți candidați, fie nu sunt membri afiliați ai FRF. Sunt elementele care îi vor scoate din ”schemă”, condiția principală pentru a participa la alegeri fiind prezentarea la dosar a unei propuneri din partea unui membru afiliat al FRF. 

Oricum, toate dosarele vor fi atent analizate de către Comisia Juridică din cadrul FRF, membrii acesteia urmând să decidă dacă respectivii candidați au respectat întocmai procedurile și regulamentele. Fără nicio șansă, dacă vor fi lăsați să candideze totuși, Drăgan și Răducanu se pare că s-au înscris în cursă pentru a mai câștiga ceva voturi pe care, ulterior, să le ”cedeze” persoanei pe care fiecare dintre cei doi o susține. 

Președintele în exercițiu al FRF, Răzvan Burleanu s-a lăudat că are șanse mai mari de 75% să câștige din primul tur alegerile în fața principalului său contracandidat, Ionuț Lupescu. Burleanu a jucat fotbal doar la nivel de juniori și a fost implicat în fotbalul de sală.

Burleanu a mai condus Federația Română de Minifotbal și Federația Europeană de Minifotbal - ultima nefiind recunoscută de UEFA și FIFA. În schimb, marele său rival are un nume în fotbalul mare. Fost internațional, Ionuț Lupescu (foto: sportpictures.eu) a bifat participări la două ediții ale Cupei Mondiale (1990 și 1994), și la două turnee finale europene (1996 și 2000).

După două încercări de a intra în antrenorat, Lupescu a debutat în cariera administrativă în 2005, când a fost numit în funcția de director general al FRF. După 6 ani, el a demisionat din acest post pentru a prelua funcția de director al Comisiei Tehnice UEFA. Avea tot viitorul în fața în cadrul forului european, dar a considerat că e momentul pentru o schimbare în carieră și a demisionat din funcție pentru a candida la șefia Federației Române de Fotbal. 

Și el un nume cunoscut în fotbalul românesc, Marcel Pușcaș (foto: sportpictures.eu) a fost legat în cariera sa de fotbalist de cluburi ca Steaua, Rapid, CS Târgoviște și Steaua Mizil. După ce-a pus ghetele în cui, el a preluat din postura de antrenor echipele Steaua și Rapid, iar mai apoi a îmbrățișat postura de impresar. Pușcaș încearcă pentru a doua oară să devină șeful FRF - a mai candidat pentru această funcție și la alegerile câștigate de Răzvan Burleanu. El știe foarte bine cu ce se ”mănâncă” un post de conducere administrativ, el fiind în acest moment manager de dezvoltare în cadrul FRF. 
  
În vârstă de 33 de ani, Ilie Drăgan a dat cu piciorul în minge numai în competiții de amatori. Cu toate astea, el este antrenor la o școală de copii și deține licență ”A” - UEFA. Din această postura, Drăgan a predat învățăceilor Școlii Federale de antrenori a FRF. Pe de altă parte, Sorin Răducanu (foto: prosport.ro) este absolvent ANEFS și a activat în ultima perioadă ca antrenor la grupe de copii și juniori. Ca fotbalist, el a jucat pentru Dinamo și Victoria București, FC Olt, FCM Brașov, Sportul, Aris Limassol și Wuppertaler.

257 de membri afiliați au drept de vot la alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal, eveniment la care Răzvan Burleanu țintește al doilea mandat. Burleanu este în fruntea FRF din 2014, după ce a câștigat surprinzător în fața lui Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian și Sorin Răducanu. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!