Cifre impresionante obţinute din taxarea jocurilor de noroc în prima jumătate a anului 2015!

Miercuri 2 septembrie 2015 organizaţia care se ocupă de jocurile de noroc din Suedia a anunţat statisticile de pe piaţă în prima jumătate a anului 2015. Astfel faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut s-a observat o creştere cu 0.3%, încasându-se din taxarea jocurilor de noroc (online şi offline) 939 milioane de dolari. În acelaşi timp, operatorii online care nu deţin licenţă în Suedia au avut o creştere a veniturilor cu 5%, până la 238 milioane de dolari.

sweden-lotteriinspektionen1.jpg

Interesant este faptul că în Suedia există un site / Svenska Spal - care are monopol asupra pariurilor locale. Veniturile acestuia au scăzut însă cu 2%, la 4.3 miliarde de coroane suedeze. Veniturile operatorului de curse de cai ATG sunt în creştere cu 4%, ajungând la 1.8 miliarde de coroane suedeze, asta în mare parte datorită faptului că veniturile din online au crescut cu 13%.

Lotteriinspektionen (echivalentul ONJN din Suedia) a anunţat că şi cheltuielile cu publicitatea în domeniul jocurilor de noroc au crescut extrem de mult, de la 140 de milioane de coroane suedeze la 1.5 miliarde.

Interesant este faptul că Svenska Spel are de gând să lanseze un casino online, asta deoarece doreşte să concureze şi mai puternic cu site-uri precum Betson sau Unibet.com.

Lucrurile nu sunt însă tocmai roz pentru Svenska Spel deoarece Comisia Europeană pune presiune pe Guvernul Suediei, dorind să nu mai existe acest monopol pe piaţa pariurilor online.

Deschide cont acum la Unibet de pe ACEST LINK și primești 100% banii înapoi (până la 150 RON) dacă pierzi primul pariu, în loc de 50% cât este valoarea standard a pariului fără risc. 

Privind peste situaţia din Suedia putem spune că suntem norocoşi că după noile reglementări nu există un site care să deţină monopolul. Avem licenţiate site-uri mari din lume, precum unibet.com, pokerstars.com sau betfair.com, dar şi agenţii venite din land based. Personal sunt tare curios dacă la începutul anului următor ne va fi prezentat de către ONJN un astfel de raport complex, precum cel din Suedia, pentru a veda cam care este plusul adus de introducerea acestor taxe pentru site-urile de gambling online.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi