Cifre dezastruoase pentru "al doilea jucător după Hagi” transferat de FCSB. Chiar face două milioane?

Gigi Becali a demonstrat încă o dată că este cel mai potent patron de club din Liga I, plătind două milioane de euro pentru Florinel Coman. Transferul a avut efect de drog asupra latifundiarului. Dar face el acești bani?


Credit foto: gsp.ro

Acesta a făcut declarații avântate la conferința de presă de la palat, cum că „Florinel e cel mai valoros fotbalist român după Hagi și peste doi ani va costa 100 de milioane de euro”, că „Dan Petrescu a avut convenție ca Steaua să fie furată pentru a veni în România”... că Divinitatea „l-a pus” pe Coman să joace prost în acest sezon, pentru a fi lăsat să plece la FCSB.

Această din urmă „glumă” a lui Becali atinge, însă, și un aspect care ar trebui să dea de gândit oricui are de gând să plătească o sumă de transfer foarte mare, pentru România. Un „fleac semnificativ”: Florinel Coman a fost printre cei mai slabi fotbaliști ai Viitorului în această vară, dacă nu cel mai slab.

După un sezon 2016/2017 foarte bun, în care a marcat de șase ori și a avut evoluții care i-au permis lui Hagi să îl compare cu Mbappe, atacantul în vârstă de 19 ani a clacat. A avut mai întâi probleme misterioase și nu a făcut parte din lot la începutul campionatului. A fost titular doar de două ori în primele șapte etape din Liga 1. 

Unul din cele două meciuri a fost cel contra celor de la CS U Craiova (0-2), în care neglijența lui Coman (preluare largă cu pieptul în propriul careu, spre propria poartă) a condus la deschiderea scorului. Atacantul a mai jucat în trei partide în Liga I din postură de rezervă și n-a marcat niciun gol până acum.

Un episod emblematic pentru stadiul la care se află Florinel s-a petrecut în meciul retur cu APOEL Nicosia. În prima repriză, la 0-0, cel pe care Becali a plătit două milioane de euro a avut mingea la limita careului mare. Avea în față doar un fundaș advers, iar portarul ciprioților era ieșit la 14 metri de poartă. În loc să lobeze peste goalkeeper, Coman a ținut mingea până a pierdut-o. 

Nicio problemă de ordin fizic nu poate explica o asemenea irosire a oportunității de gol.

Benfica și Ajax sunt numai două dintre cluburile europene importante care erau interesate de transferul lui Coman. Ele au făcut, însă, pasul înapoi, din cauza inconstanței dovedite de la un sezon la altul. 

8 meciuri a jucat Coman în acest sezon (cinci în campionat, două în preliminariile Champions League și unul în play-off-ul Europa League). 

0 (zero) goluri și zero pase decisive are Florinel în acest sezon.

2 meciuri a jucat ca integralist (cu Craiova și cu APOEL în deplasare)

Dar asta nu înseamnă că Florinel nu este talentat și că nu își poate reveni. În sezonul trecut, golurile lui au adus puncte importante pentu câștigarea titlului. Să-i dăm totuși credit și să vedem ce va face la FCSB. 

28 de meciuri a jucat Coman în sezonul trtecut al Ligii 1, marcând 6 goluri și oferind 7 pase decisive.

4 meciuri a jucat Florinel în Youth League, unde a dat 3 goluri și 3 assist-uri!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii