Ciclist italian prins dopat la Turul Franţei

Nu mai este un secret pentru nimeni că foarte mulţi ciclişti se dopează, într-o formă evidentă sau nu, pentru a rezista efortului de a pedala mii de kilometri într-un interval scurt de timp. Totuşi, din 2012 niciun ciclist n-a mai fost depistat pozitiv în Turul Franţei. Asta până sâmbătă, când italianul Luca Paolini a fost exclus de la Turul Franţei după ce s-a descoperit că a consumat cocaină. 

paolini.jpg

Surse oficiale au precizat că probele ciclistului de 38 ani au fost colectate marţi. Paolini a câştigat o etapă în acest an în Belgia, dar şi una în Giro d'Italia în 2013 şi una în La Vuelta, în urmă cu 9 ani. 

În concordanţă cu regulile echipei, ciclistul a fost imediat retras din Turul Franţei echipa Katusha

Din declarţiile sale de pe contul de Twitter reiese ca n-ar fi consumat intenţionat cocaină. 

Doream să păstrez tăcerea şi să rezolv această problemă în maniera mea. Cât despre ce s-a întâmplat, îmi asum responsabilitatea şi doresc să clarific asta cum ştiu eu mai bine. Îmi cer scuze faţă de colegii mei, de echipă şi de organizatorii acestui eveniment, care ştiu că este cel mai urmărit eveniment ciclistic din lume. Zilele viitoare voi face tot posibilul pentru a afla cum am ajuns să consum cocaină. Sunt multe persoane rău intenţionate în lume. Luca Paolini

Ultimul ciclist care a fost depistat pozitiv la Turul Franţei a fost luxemburghezul Franck Schleck, în 2012. El fusese atunci suspendat din activitate timp de un an. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi