Christian Harder a câștigat Main Eventul la Poker Stars Championship. Cum s-au descurcat românii

Christian Harder (SUA) a câștigat primul turneu din circuitul Poker Stars Championship, impunându-se într-o locație devenită deja celebră pentru pokerul din toată lumea: Bahamas. El s-a impus în Main Event, asigurându-și un cec în valoare de $429.664, după un deal în heads-up cu Cliff Josephy.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIȚII!

738 de jucători s-au adunat la start pe 8 ianuarie la cel mai mare turneu al începutului de an, fiecare plătind pentru a participa 5000 de dolari. Fondul de premiere a fost, astfel, unul impresionant: nu mai puțin de $3.376.712.

După zile întregi de bătălii pe muchie de cuțit, ieri, la prânz, au revenit la masa finală ultimii 6 conurenți, fiecare având garantat un premiu de măcar $103,780. Acțiunea a fost extrem de rapidă încă din start, Rasmus Glæsel fiind primul care a părăsit competiția, după doar 7 mâini. Cu A-K, fiind short stack, norvegianul a împins, și s-a lovit de call-ul lui Josephy, ai cărui decari din mână au rezistat până la final.

Pe cât de abrupt a început competiția de ieri, pe atât de tight s-a jucat în continuare, fiind nevoie de 99 de mâini (peste două ore de joc), astfel încât să mai fie eliminat un concurent. Locul 5 a fost ocupat de Michael Gentili, acesta fiind scos din concurs tot de Josephy. Însă nu această mână a fost cea care a rămas în istorie, ci anterioara, în care Gentili și-a pierdut aproape tot stack-ul cu pereche de doiari în mână. Aceștia au fost bătuți ușor de așii din mâna lui Aleksei Opalikhin, rus care a reușit să se dubleze. În ciuda mâinii anterioare, rusul a fost eliminat pe locul patru, în timp ce Michael Vela a terminat pe ultima treaptă a podiumului, unul 100% american.

Deal în doi

După îndelungi parlamentări, ultimii doi rămași în competiție - Harder și Josephy - au căzut de acord asupra unui deal, jucând în continuare pentru doar 10.000 de dolari și prestigiul dat de câștigarea competiției. Ca atare, cei doi au fost mult mai relaxați, astfel că după doar 8 mâini s-a ajuns la shove all-in înainte de flop. Josephy a împins cu A-8, pentru un three bet menit să îl sperie pe adversar, însă acesta, cu A-J a dat un snap call. Pe un flop cu cărți mici, mâna lui Harder a rezistat, el bifând astfel de departe cel mai bun rezultat din carieră. 

Deși are peste 4 milioane de dolari câștigați din poker în carieră, tânărul de 29 de ani din Maryland ne obișnuise cu constanța sa. El era un obișnuit al ITM-urilor și chiar al participării la mesele finale de la competițiile importante, însă nu reușise niciodată să câștige un turneu de o asemenea amploare.

"E impresionant că am reușit această performanță. Și mai incredibil e că am făcut-o aici, se vede că viața este ciclică. În 2008, primul meu turneu cu buy-in serios l-am jucat la PCA (n.r.tot în Bahamas). Am jucat de aproape 9 ani și nu am câștigat nicio competiție de asemenea anvergură. Și am reușit să o fac tocmai aici", a spus pentru Poker Stars blog.

Clasament Poker Stars Championship Main Event

1. Christian Harder (SUA) $429,664*
2. Cliff Josephy (SUA) $403,448*
3. Michael Vela    (SUA) $259,980
4. Aleksei Opalikhin (Rusia) $191,420
5. Michael Gentili (Canada) $140,940
6. Rasmus Glæsel (Norvegia) $103,780

* premii obținute după deal

În ceea ce îl privește pe Josephy, adversarul din heads-up, acesta a demonstrat încă o dată că este într-o formă de grație. În vârstă de 51 de ani, november niner în 2016 (a terminat pe trei la WSOP Main Event), Cliff a fost și de această dată omul de bătut la masa finală, prin prisma edgeului avut asupra celorlalți. El a fost singurul dintre finaliști care a reuşit să cucerească în trecut brăţări în World Poker Tour. Are chiar două, după ce în 2013 a câştigat $3,000 No-Limit Hold’em event, iar în urmă cu 11 ani se impunea la $1,500 Seven Card Stud event. În ciuda faptului că la un moment dat a fost short stack la masa finală, Cliff a avut foarte multă răbdare, a împins în momentele potrivite și doar puțină lipsă de inspirație l-a privat să câștige turneul din Bahamas.

Cum s-au descurcat românii

Deși departe de casă, românii au fost bine reprezentanți la Poker Stars Chapionship. Astfel, Florian Haiduc, Marius Cazacu, Cristian Folescu, Sergiu Prodan si Mihail Tudor au trecut în ziua a doua a Main Event-ului, primii doi reușind să reziste chiar până în ziua a treia.

Performanțele notabile au venit însă din side event-uri. Astfel, Ștefan Astafei a ocupat locul doi la $100 NL Hold'em Flipout 8-Handed, în timp ce Cristian-Andrei Folescu a făcut masă finală (locul 9) la $300 NL Holde'm Turbo $2k Survivor Unl. Re-Entries.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi