Chivu reintră în joc dacă Lupescu devine președintele FRF. ”El va fi șef peste 4 ani”

La Casa Fotbalului sunt programate, mâine, alegerile pentru noul președinte al Federației Române de Fotbal. În urmă cu patru ani, actualul șef al FRF, Răzvan Burleanu și Marcel Pușcaș și-au dat mâna la ultimele alegeri din 2014, iar ultimul a rămas în cadrul forului de la București. Acum, cei doi sunt în ”bărci” diferite, fiecare optând pentru o cursă solitară. Ceilalți doi candidați pentru șefia federației sunt Ionuț Lupescu și Ilie Drăgan. 

Presa sportivă din România scrie că Lupescu (foto: sportpictures.eu) are o șansă bună să devină noul șef al FRF, caz în care îl va numi în funcția de secretar general pe Justin Ștefan - actualul secretar general al LPF. Asta după ce s-a vehiculat faptul că Florin Prunea și Cristi Chivu ar urma să primească această funcție.

Lupescu a preferat să nu dea nume atunci când a fost întrebat pe cine vede în funcția de secretar general, limitându-se în a spune doar că pe acesta ”îl recomandă experiența profesională foarte importantă”.  

Justin Ştefan (foto: sportpictures.eu) este un contestatar vehement al lui Răzvan Burleanu şi om de încredere al lui Gino Iogulescu, actualul şef al LPF. Lupescu a anunţat că dacă va câştiga alegerile va muta sediul LPF lângă cel al FRF. Poate că Burleanu ar fi scăpat de un adversar important acum, dacă nu ar fi început certurile cu Marcel Pușcaș - ”vocea” din interiorul FRF care a criticat actuala conducere de câte ori a avut ocazia.
  
Șeful FRF știe unde s-a ”rupt” prietenia - a dezvăluit că Pușcaș s-ar fi supărat că nu a fost numit secretar general, iar apoi că nu a fost desemnnat să intermedieze relațiile diintre FRF și sponsorii instituției. "Mi-a spus că un sponsor vine alături de Federație dacă îi dai 20% înapoi. Cred că ați înțeles foarte bine nuanța și ce înseamnă cei 20%...El a fost nemulțumit că nu a ajuns secretarul general al FRF. Am discutat în 2014 că o să facem echipă împreună”, a spus Burleanu. 

În speranța că apele se vor mai ”limpezi”, Marcel Pușcaș (foto: sportpictures.eu) și-a luat concediu fără plată. E așteptat înapoi la muncă a doua zi după alegeri. Lui Burleanu nu-i face o plăcere deosebită... ”Marcel Pușcaș se întoarce la muncă, e angajatul FRF, oricât nu l-am mai dori noi intern. Suntem obligați de condul muncii să îl ținem. Am făcut tot ce puteam din punct de vedere legal că să încheiem contractul. Cu alte cuvinte, nu mai putem scăpa de Marcel Pușcaș”, a spus actualul președinte al federației la Ora Exactă în Sport, de la ProX.,>

Burleanu s-a lăudat că în acest moment contează pe 160-170 de voturi, dar între acestea nu sunt și cele ale unor nume importante. De exemplu, fostul internațional Cristi Chivu a declarat că merge pe mâna lui Ionuț Lupescu la alegeri și, în cazul în care va câștiga, el poate reveni în fotbalul românesc. N-a vrut să dezvolte subiectul, dar Dinu Gheorghe a făcut lumină într-o intervenție la Digisport. ,>

"Știu că lui Cristi Chivu (foto: sportpictures.eu) i se va oferi funcția de director al Departamentului de Relații Internaționale. Mi se pare o alegere foarte bună, pentru că are notorietatea necesară. El ar trebui să fie pregătit pentru a fi noul președinte peste 4 sau 8 ani. Ionuț va înțelege și îl va pregăti", a spus Dinu Gheorghe. 

Răzvan Burleanu a venit cu o propunere de schimbare a actualului sistem după care se desfășoară prima ligă. Noile modificări ar urma să intre în vigoare odată cu sezonul viitor. "Ne dorim să avem un sistem cu 16 echipe în Liga 1. Dintre ele, 4 să retrogradeze, iar una să meargă la baraj. Multe cluburi de tradiție sunt în ligile inferioare și și-au dat seama de managementul defectuos din trecut. Din punct de vedere sportiv, le putem crea aceste condiții. Avem argumente solide de a crește Liga 1 la 16 echipe. Un sistem cu 18 echipe nu este viabil, pentru că meciurile dintre echipele de la locul 7 la locurile retrogradabile nu ar avea miză", crede Răzvan Burleanu (foto: sportpictures.eu).

Șeful FRF le-a răspuns, totodată, și criticilor săi - care nu sunt de acord cu sistemul play-off și play-out. Iar printre cei nemulțumiți sunt Gică Hagi și Dan Petrescu. "Cei care critică actualul sistem competițional nu se întreabă de unde vin banii. Ei cred că primesc aceiași bani indiferent de audiențele TV, de sponsori și de numărul de spectatori”.

”Când îi implici în procesul de decizie și le zici «Hai să împărțim banii: jumătate către conducerea clubului și jumătate către jucători și staff», o să fie foarte interesați de cum e sistemul competițional. Având în vedere că la începutul sezonului toate echipele pleacă de pe picior de egalitate, orice sistem e corect", a spus Burleanu.

Pe lângă preşedintele FRF, miercuri se aleg şi noii reprezentanţi ai Comitetului Executiv (foto: liga2.prosport.ro). La Liga 2 sunt doar doi candidaţi pentru două locuri, în vreme ce la Liga 3 bătălia se dă în trei. 

Asociaţii Judeţene de Fotbal (Octavian Goga, președintele actual)
1. Octavian Goga
2. Cristian Sava

Liga 1 Betano - (responsabili sunt Valeriu Argăseală şi Dănuţ Coman)
1. Valeriu Argăseală
2. Cristian Tănase

Liga 2 (președinți Auraş Braşoveanu şi Marcel Ghergu)
1. Marius Burcă
2. Marcel Ghergu

Liga 3 - (Florin Spînu şi Mihai Dăscălescu, actualii responsabili)
1. Florin Spînu
2. Mihai Dăscălescu
3. Călin Alexandru Cojocaru

Fotbal Feminin - (președinte în exercițiu, Alin Cioban)
1. Alin Cioban

Cluburi implicate în activitatea de copii şi juniori - (președinte Cătălin Cighir)
1. Cătălin Cighir

Fotbal în sală - (Cristian Vornicu, actualul președinte)
1. Cristi Vornicu
2. Toader Ştefu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi