Chinezii profită de imaginea lui Michael Jordan. Ţi se pare normal ce se întâmplă?

Chiar dacă nu eşti un iubitor al baschetului, cu siguranţă ai auzit de Michael Jordan, care este de mulţi considerat cel mai bun baschetbalist al tuturor timpurilor. În prezent Jordan este un potent om de afaceri şi proprietar al clubului Charlotte Hornets din NBA. De câţiva ani, americanul se luptă cu o companie din China care îi foloseşte numele fără acordul său.

Este vorba despre Qiaodan Sports, o companie care vinde articole sportive în China. Nimic deosebit până aici, numai că “Qiaodan” este traducerea în limba chineză a cuvântul “Jordan”. Compania se foloseşte de numele fostului jucător şi şi chiar are un logo care înfăţişează o siluetă de baschetbalist care imită celebra săritură a fostului star de la Chicago Bulls. Clienţii sunt duşi în eroare şi consideră că produsele din magazine sunt originale sau au legătură cu brandul Nike “Air Jordan”.

Pariază la cel mai mare operator de pariuri online!

Sigur te întrebi dacă Jordan a acţionat compania în instanţă. A făcut-o prima dată în 2012, însă decizia autorităţilor chineze a fost în defavoarea sa. A făcut apoi recurs la Curtea Supremă din Beijing, iar luna trecută a primit un nou răspuns nefavorabil. Deşi pare foarte ciudat, se pare că în China fostul baschetbalist nu deţine drepturile de folosinţă asupra numelui său.

Numele “Jordan“ este foarte comun în SUA şi nu este nici măcar un nume complet. Imaginea mărcii este un corp uman în umbră, care nu reflectă în mod clar figura. Este greu pentru cumpărători să recunoască imaginea ca fiind Michael Jordan. Deci probele actuale nu sunt suficiente pentru a dovedi că "Qiaodan" foloseşte numele de Michael Jordan.Motivarea judecătorilor chinezi.

Qiaodan Sports are aproape 6.000 de magazine şi venituri de ordiul sutelor de milioane de dolari din comercializarea de articole sportive. Trebuie precizat că toate produsele n-au nicio legătură cu brandul oficial Air Jordan şi sunt doar nişte “fake-uri”. Asta se vede şi în preţ, o pereche de pantofi sport originali comercializându-se cu 190 $ în timp ce la Qiaodan costă 55$.

Numele este ceva ce deţin. Când cineva profită și denaturează este de datoria mea să reacţionez. N-am nicio altă alternativă decât să mă intorc în judecată.Michael Jordan

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii