Chinezii pregătesc un proiect colosal, într-o zonă de vis. Va fi mai tare ca Macau!

China pregătește o proiect de lege care să permită jocurile de noroc pe insula Hainan. Specialiștii consideră mișcarea una fără precedent a guvernului de la Beijing, care vrea să extindă această activitate în toate teritoriile deținute de China.Totul face parte dintr-un pal foarte bine pus la punct, care are ca obiectiv relansarea fără precedent a economiei din provincii considerate strategice. 

Agențiile guvernamentale din cadrul unui grupului special creat, conduse de președintele Xi Jinping, au în vedere posibilitatea extinderii activității online, a unei loterii sau chiar a pariurilor sportive în Hainan (foto: discoverhongkong.com), au declarat surse care au cerut ca identitatea lor să nu fie dezvăluită dat fiind faptul căe vorba de un plan strategic. Tot ei au spus că noul proiect de lege ar putea oferi super-oportunități pe termen lung cazinourilor terestre. În prezent, China interzice desfășurarea de jocuri de noroc și cazinourile pe teritoriul țării. 

Propunerea face parte dintr-un plan mai larg, care include reguli de relaxare a vizelor și construirea unui nou aeroport pentru a atrage mai mulți turiști străini în Hainan. Acest lucru este avut în vedere în condițiile în care provincia se confruntă cu un deficit fiscal mare și cu problemele legate de datoria HNA Group Co. - cea mai mare companie din zonă este presată de creditori după o politică de achiziții greșită pe piața globală. 

De asemenea, cazinourile din Macau (singura zona unde se pot desfășura jocuri de noroc) sunt în cădere liberă. Sands China Ltd. și MGM China Holdings Ltd. (foto: barrons.com) au înregistrat venituri cu până la 6% mai mici, iar Wynn Macau Ltd. cu până la 6,7%. "Este dificil să spunem care va fi impactul asupra profitului lor, deoarece depinde de politica Chinei și de modalitatea în care acestea se aranjează. Dar ceea ce este sigur este că oamenii care merg la Macao să joace vor avea un șoc", a declarat Sam Chi Yung, un strateg al Hong Kong-ului Holding Ltd. din Hong Kong.

Hainan, o regiune aproximativ de mărimea Elveției, este adesea denumită ”Hawaii din China” pentru frumoasele sale plaje. De asemenea, servește drept punct de plecare pentru patrulele navale și aeronave chinezești din Marea Chinei de Sud.Oficialii provinciei se pregătesc acum pentru o posibilă vizită a președintelui Xi Jinping în lunile următoare pentru a promova dezvoltarea pe insulă. Această călătorie ar putea însemna demararea planului avut în vedere la împlinirea a 40 de ani de la primele investiții străine în China sub conducerea liderului Deng Xiaoping. 

”Planul Hainan” va marca o schimbare dramatică în abordarea Chinei față de jocurile de noroc și ar putea amenința direct ”industria” de cazinou de 33 miliarde de dolari din Macao (foto: ogonet.com) - ”capitala” mondială a cazinourilor, cu venituri de  cinci ori mai mari decât Las Vegas! Acum, liderii chinezi vor să facă același lucru pe insula Hainan, unde prima dată se va construi un aeroport de cinci stele în zona orașului Dongfang - pe coasta de Vest. Insula deține deja trei aeroporturi internaționale, dar toate situate pe coasta de Est.

China interzice jocurile de noroc pe tot teritoriul țării - mai puțin în Macao (fostă colonie portugheză) și Hong Kong - sub administrare britanică cu ceva timp în urmă. Legea actuală interzice deschiderea de cazinouri, organizarea de jocuri de noroc, site-uri de pariuri online și tot ce implică asta. De asemenea, este ilegal să se vândă bilete de loterie (foto: agbrief.com) fără aprobarea guvernului chinez.

Noua lege este o modalitate prin care autoritățile chineze vor să limiteze ieșirile de capital din țară și să asigure că veniturile din jocuri de noroc ajută relansarea economiei în zonele avute în vedere. Planul anticorpuție demarat de președintele Xi în 2014 a dus la scăderea veniturilor cazinourilor din Macau în ultimii doi ani, devenind mai degrabă o destinație de turism decât de jocuri de noroc. Iar străinii nu se mai înghesuie să vină aici. Aproximativ 70% din cei vcare vizitează Macau provin din China continentală.

Deși jocurile de noroc sunt ilegale în toată China, conceptul nu este nou pentru Hainan. Consiliul de Stat i-a încurajat pe oficialii insulei să "exploreze o loterie sportivă de pariuri" încă din 2009 pentru a o transforma într-o insulă turistică internațională. Un bar de cazino cu mese de bacarat a fost deschis în orașul stațiune Sanya în 2012, prin intermediul căruia câștigători își puteau plăti cazarea, cumpărăturile și excursiile pe timpul șederii aici. Afacerea a fost închisă la scurt timp, iar fostul proprietar, Zhang Baoquan, a declarat pentru Reuters că guvernul a ”inventat” cazinoul pentru a testa piața.

China este cea mai mare destinație turistică din lume, dar a înregistrat în ultima vreme un regres. Rapoarte spun că în 2016 țara a fost vizitată de 31 milioane de turiști, mai puțin de jumătate din cei care au ales ca destinație Statele Unite. Iar asta i-a pus serios pe gânduri pe chinezi. China a investit deja miliarde de dolari în noi autostrăzi, căi ferate de mare viteză și alte proiecte în Hainan, atrăgând lanțuri gigant precum Hilton, Westin sau St. Regis. Totuși, Hainan are mai puțini vizitatori decât alte destinații precum Bali, Phuket sau Jeju din Coreea de Sud.

Oficialii chinezi au manifestat un interes deosebit pentru Hainan în ultimele luni, sugerând un efort coordonat pentru promovarea insulei. Vicepremierul Liu Yandong a cerut liderilor locali să lucreze pentru a atrage turiștii internaționali în timpul vizitei sale de pe 13 ianuarie. Ministrul Afacerilor Externe, Wang Yi, este așteptat aici să promoveze un proiect al guvernului pentru insulă.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi