China pregăteşte o reformă fără precedent în fotbal. Crezi că aceasta va avea succes?

Fotbalul este cu siguranţă cel mai popular sport de pe planetă şi în mod cert o ţară precum China tratează cu mare atenţie acest fenomen. Chiar dacă statul asiatic este unul dintre cele mai bogate din lume şi investeşte sume imense în sport, fotbalul n-a adus rezultatele scontate pe plan internaţional. Din acest motiv se pregăteşte o reformă istorică pe acest segment, care are ca scop îmbunătăţirea performanţelor.

Chiar şi preşedintele Xi Jinping şi-a exprimat public ingrijoarea, catalogând fotbalul ca unul dintre cele mai puţin competitive sporturi din China. Drept urmare, Federaţia Chineză da Fotbal (CAF) va primi independenţă totală şi va deveni astfel singura dintre cele 72 de federaţii sportive care nu va mai fi controlată de stat şi nu va mai face parte din Ministerul Sportului.

Ştii şi tu probabil că în China activitatea sportivă este controlată de Guvern şi toate federaţiile fac parte din Ministerul Sportului. Fotbalul se pregăteşte de cea mai mare reformă din istorie şi federaţia nu va mai primi pe viitor fonduri de la stat, fiind liberă să desfăşoare activităţi aducătoare de profit, primind independenţă totală din punct de vedere financiar, al personalului şi relaţiilor internaţionale.

Acesta este un pas foarte mare și extrem de important în sistem și în acelaşi timp un mecanism ce are scopul de a revigora fotbalul chinez. Dacă am anunţat public asta, înseamnă că deconectarea a început. Pe baza planului stabilit credem că vom da o nouă vitalitate CFA-ului. Revitalizarea fotbalului este o necesitate pentru transformarea Chinei într-un centru de putere în sport și, de asemenea, pentru a fi în pas cu speranța sinceră a poporului.Liu Peng, Ministrul Sportului în China.

Pariază acum de pe mobil sau tabletă!

Decizia vine şi pe fondul numeroaselor scandaluri din fotbalul chinez şi a cazurilor de corupţie înregistrate în ultimii ani, pe care statul consideră că le poate stopa prin crearea unei federaţii independente din punct de vedere financiar. Se vor schimba toţi angajaţii, care în prezent sunt plătiţi de stat, şi va fi adoptată o nouă structură organizatorică. La finalul anului 2015 se vor desfăşura alegeri şi va fi schimbată toată conducerea Federaţiei Chineze de Fotbal.

Obiectivele reformei

China ocupă în prezent locul 79 în clasamentul FIFA şi singura dată când a ajuns la o Cupă Mondială a fost în 2002. Reforma are ca scop îmbunătăţirea performanţelor atât la băieţi cât şi în fotbalul feminin şi obiectivele declarate sunt următoarele :

  • O mai mare promovare a fenomenului fotbalistic şi îmbunătăţirea rezultatelor pe plan internaţional
  • Găzduirea unei Cupe Mondiale la băieţi
  • Pe termen scurt, aducerea naţionalei de fotbal feminin printre cele mai bune echipe din lume
  • Pe termen lung, crearea unei naţionale puternice de băieţi, care să se bată pentru câştigarea Cupei Mondiale

Tu ce perere ai? Crezi că această măsură va avea succes? Eu zic că este un pas înainte, deoarece fotbalul nu trebuie să depindă de Guvern nicăieri în lume. Un lucru este ciudat însă: de ce FIFA a dat dovadă de toleranţă maximă până acum faţă de fotbalul chinez, când este cunoscut faptul că ea incriminează orice implicare a organizaţiilor statului în fotbal?

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi