Chelsea, implicată în scandalul abuzurilor sexuale din fotbalul englez!

Dezvăluirile în scandalul abuzurilor sexuale din fotbalul englez continuă! Fost jucător la Chelsea, Gary Johnson susţine că anul trecut gruparea de pe "Stamford Bridge" i-a cumpărat tăcerea cu 60 de mii de euro pentru a nu povesti despre abuzurile la care a fost supus în 1970 de către antrenorul său, Eddie Heth, care între timp a murit. Fostul fotbalist ar fi semnat chiar şi un contract cu Chelsea până să primească banii. Chelsea a negat acuzaţile şi a anunţat că a angajat o firmă de avocatură pentru a face lumină în acest caz. 

Johnson, care a jucat la echipa de copii a lui Chelsea între 1978 şi 1981, a povestit amănunte şocante pentru englezii de la Mirror. Acesta a sosit la clubul londonez pe vremea când avea doar 11 ani. A fost luat în primire imediat de către antrenorul său, care a profitat de orice ocazie ca să se apropie de el. 

M-a pus să mă dezbrac şi să mă aşez în pat. A făcut lucruri ciudate. Pe parcursul celor trei ani am fost obligat să fac astfel de lucruri de faţă şi cu alţi băieţi. Mai sunt şi alţii care au păţit-o. E momentul ca ei să iasă în faţă şi să vorbească, dacă vor ca lucrurile să evolueze în fotbalul nostru,

---a spus Gary Johnson

Peste 860 de apeluri au fost efectuate de la înfiinţarea liniei telefonice, la 23 noiembrie, de către Societatea Britanică pentru Prevenirea Abuzurilor asupra Copiilor (NSPCC), dedicată victimelor abuzurilor sexuale din fotbalul englez. Un oficial al poliţiei a dezvăluit că nu mai puţin de 55 de cluburi de amatori şi profesionişti fac obiectul unor anchete.

Şeful fotbalului din Anglia, Martin Glenn a anunţat pedepse exemplare în cazul cluburilor care se fac vinovate. Aproximativ 350 de persoane, ale caror nume nu au fost încă dezvăluite, au recunoscut până acum că au fost victimele abuzurilor sexuale în fotbalul din Marea Britanie!

Avem reguli clare şi dacă va exista vreo dovadă în acest sens atunci vom aplica fără nicio rezervă cele mai aspre pedepse. O vom face indiferent de numele clubului!,

---a anunţat Martin Glenn 

Clubul Chelsea a emis un comunicat de presă prin care a anunţat că va oferi tot sprijinul pentru bunul mers al anchetei. 

Chelsea Footbal Club a angajat o firmă de avocatură pentru a efectua o investigație referitoare la o persoană angajată de club în 1970, care acum este decedată. De asemenea, clubul nostru a contactat federaţia şi şi-a oferit tot sprijinul în această investigaţie,

---se scrie în comunicatul lui Chelsea  

Foto: telegraph.co.uk

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!