CFR schimbă linia: arbitri străini la returul cu FCSB! Condiția pusă de clujeni

Șefii lui CFR Cluj au venit cu propunerea ca la derby-ul cu FCSB să arbitreze o brigadă străină. Chiar și Gigi Becali a fost de acord cu asta, numai că până la urmă meciul din Gruia a căzut pe umerii lui Ovidiu Hațegan, cel care a creat un scandal imens prin deciziile luate. Și în primul rând, după penalty-ul acordat ușor la Benzar (captură foto: Telekom Sport).

Primul care l-a pus la colț pe Hațegan a fost Gigi Becali. ”Nu e bine pentru fotbalul românesc. Și mă refer la penalty și la roșul aiurea de la Pintilii. Părerea mea e că Hațegan a făcut special. Se știu legăturile lor de pe vremuri. Păi abia aștepta să dea 11 metri! Hațegan zice că e arbitru FIFA! Păi, el nu vede că ăla își trage mâna și apoi mingea îl lovește pe Benzar, fără că el să aibă intenție?..El abia aștepta! Arbitrii nu mai sunt corupți, dar trecutul îi ajunge din urmă și trebuie să facă lucruri! Dumnezeu le rezolvă, însă, pe toate. Pentru că el nu suportă hoția!”, a tunat Becali într-o intervenție la ProX.

Bun prieten cu patronul lui FCSB, Adrian Porumboiu i-a dat și el dreptate lui Becali, dar și lui Crăciunescu și Balaj. Cu toții au spus că nu trebuia acordat penalty la Benzar. Porumboiu i-a adus acuze grave lui Hațegan (foto: sportpictures.eu).

"Evident că nu trebuia acordat penalty, nu a fost. O decență minima impunea atât CFR-ului, cât și lui Hațegan să nu mai arbitreze niciodată. Le ajunge. Câte cupe să le pună în vitrină Hațegan? Cred că e o limită și în treaba asta. Dacă va mai arbitra 10 meciuri decisive pe CFR Cluj, tot nu va pierde. E păcat de el, că a ajuns și el la un nivel. Aici e programat, softul e la CFR Cluj..”, a acuzat Porumboiu 

”Fază respectivă nu impune sub nicio formă acordarea loviturii de la 11 metri. Am văzut cartonașul roșu dat lui Peteleu. Foarte bine. Dar de ce să aștepți un fault de joc că să dai roșu, să fie echilibrat?..Și cartonaș galben cred că era mult la Pintilii. El (nn - Hațegan) cred că este în vitrina cu trofee a lui CFR Cluj! Nu am niciun dubiu. Cum să dai un asemenea penalty la nivelul asta? E uluitor!”, a mai spus fostul finanțator de la FC Vaslui.  

CFR vrea arbitri străini la returul cu FCSB

Prestația lui Hațegan (foto: sportpictures.eu) i-a nemulțumit și pe cei de la CFR Cluj, care au anunțat că la returul cu trupa lui Dică acceptă arbitri străini. Ardelenii pun, însă, o condiție: ca aceștia să vina din Top5 campionate ale Europei."Noi am vrut români, dar când am văzut declarațiile tendențioase la adresa noastră am revenit și am trimis o adresă prin care ceream străini. Dar din primele cinci campionate. De atunci nu am primit niciun răspuns. Pentru retur avem aceeași politică. Suntem de acord cu străinii, dar să fie din primele cinci campionate. Ni s-au propus din Israel, Bulgaria și Serbia. Nu, noi vrem arbitri care să fie sigur peste ai noștri!", a spus Iuliu Mureșan la DigiSport. 
  
După egalul cu FCSB, președintele CFR-ului a declarat că Hațegan i-a dezavantajat și pe jucătorii antrenați de Dan Petrescu. "A fost penalty clar făcut de Pintilii la Peteleu. Iar înainte de al doilea galben încasat de Peteleu a fost un henț clar făcut de Alibec! Trebuia oprit jocul și acordată lovitură liberă pentru noi. Dacă se oprea jocul, nu mai lua roșu", a comentat Iuliu Mureșan. 

Până la urmă, Gigi Becali s-a declarat mulțumit după meciul cu CFR Cluj. Dar poate că n-ar fi fost așa dacă Dică nu avea sclipirea să-l trimită pe Gnohere (foto: sportpictures.eu) în teren în locul lui Alibec.

"Față de Bizon (nn - Gnohere) mă înclin, tot respectul! Alibec a venit după mult timp, nu a făcut un meci bun dar nu vreau să-l cert. Florin Tănase extraordinar, mi-a plăcut de el, și Cristi Tănase a intrat bine. Sunt mulțumit de echipă că a obținut un egal cu o echipă care a jucat de Divizia C în a doua repriză. A fost opțiunea lui Dică, m-a surprins și pe mine cu Junior la mijloc, mi-a spus că s-a antrenat foarte bine și n-am vrut să mă bag", a spus Gigi Becali pentru DigiSport. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!