Cele mai șocante prelungiri din istoria fotbalului

Dacă meciurile s-ar fi terminat fix în minutul 90, fotbalul ar fi fost mai sărac în povești pe care am fi tentați să le catalogăm drept SF-uri, dacă nu ar exista... probele video. Avem și în fotbalul românesc numeroase exemple de meciuri decise în minutele de prelungiri, în situații speciale. Exemplu: Diamo – Astra 2-2, în octombrie 2016, cu oaspeții revenind de la 0-2 în inferioritate numerică, golul egalizator fiind marcat în minutul 90+5! 

Am fi putut trece în listă și Dinamo – Foresta 4-5, dar Robert Niță s-a „grăbit” și a înscris golul cinci al sucevenilor fix în minutul 90. Dacă golul venea cu măcar un minut mai târziu, am fi putut adăuga meciul în topul de mai jos:

1. Manchester  United – Bayern Munchen (finala Champions League din 1999)

Bayern conducea cu 1-0 în minutul 90, iar Lennart Johansson, președintele UEFA, a luat liftul pentru a coborî de la lojă la nivelul gazonului, unde trebuia să înmâneze cel mai prețios trofeu la nivel de club din Europa. Când a ieșit pe gazon, era 2-1 pentru Manchester United. Ole Gunnar Solskjær își făcuse de cap și întorsese scorul în două minute!

2. Manchester City – QPR (2011/2012)

În ultima etapă din Premier League, Man City și Man United erau umăr la umăr pentru câștigarea titlului. City depindea numai de ea. Devenea campioană cu o victorie în meciului cu QPR (care lupta pentru evitarea retrogradării). „Cetățenii” erau conduși (1-2) în minutul 90 și știau că United câștigase partida cu Sunderland. Dzeko a egalat, iar Aguero a făcut 3-2 în minutul 90+4! „Legenda” spune că un individ a pariat 100.000 de lire sterline pe Man United campioană când meciul lui City intra în prelungiri.

3. Lanus - Arsenal de Sarandi (2014)

Lanus avea nevoie de o victorie contra lui Arsenal pentru a se apropia de liderul River Plate. Gazdele erau în dezavantaj (1-2) în minutul 90. S-au dictat 5 minute adiționale. În minutul 90+5, Lanus a egalat. Absolut fără nicio justificare, arbitrul a indicat alte 4 minute de prelungiri. S-a făcut 3-2 în minutul 90+9, golul fiind urmat de o încăierare generală. Arbitrul a fost suspendat pe termen nelimitat de federația de fotbal din Argentina.

4. Indonesia – Thailanda (1998) – AFF Championship

Ambele echipe au luat meciul în serios. Indonesia a condus cu 1-0 și 2-1. În minutul 90, era 2-2, moment în care indonezienii și-au dat seama că, dacă nu pierdeau, aveau să joace în faza următoare cu Vietnam, reprezentativa țării gazdă. Fundașul Mursyid Effendi și-a dat un autogol, în ciuda opoziției adversarilor! Mursyid a fost suspendat pe viață pentru comportament nesportiv.

5. Hamburg vs Bayern Munchen, Schalke vs Unterhaching (2000/01)

În ultima etapă a Bundesligii, sezonul 2000/2001, Bayern era cu trei puncte în fața lui Schalke și avea nevoie de un egal în meciul de la Hamburg. Fanii echipei din Gelsenkirchen au deschis șampania când Hamburg a deschis scorul în minutul 90. Echipa lor deja câștigase cu 5-3. Doar că, în 90+4, Patrik Andersson a egalat pentru Bayern!

Credit foto: dailypost.co.uk

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!