Cele mai populare jocuri din lume pe calculator, sub incidența legii

Patru jocuri on-line pentru PC încalcă legea ”jocurilor”, potrivit Autorității Olandeze de Gambling. ”Aceste jocuri ar trebui să aibă de fapt o licență, așa cum un cazinou are nevoie de o licență pentru o masă de ruletă, deoarece ”există un risc de dependență”, au spus cei de la Volkskrant.

Autoritatea de reglementare au acordat respectivelor site-uri, printre care și Overwatch (foto: nerdmuch.com), 8 săptămâni pentru a reveni la normalitate sau sunt pasibile de amenzi care pot ajunge până la 820.000 de euro! Până când Volkskrant va stabili cu strictețe încălcările legii, numele celor vizați nu vor fi făcute publice.

"La fel ca și în alte sectoare ale sistemului nostru juridic, editorii acestor jocuri pe calculator sunt doar suspecți", a declarat Marja Appelman, directorul Autorității pentru jocuri de noroc din Olanda (foto: gamesbras.com).

Volkskrant a analizat 10 jocuri care conțin ilegalități, de fapt elemente care ar putea influența aspectul și activitatea unui client. Unele jocuri permit, de asemenea, operațiuni prin intermediul așa numitor ”loot boxes”, iar autoritățile au decis să investigheze creșterea alarmantă a acestei activități.  

"Vorbim despre un joc de noroc pentru care e nevoie de un permis în Olanda și trebuiesc luate măsuri pentru protecția consumatorilor", a mai spus reprezentantul autorității de reglemnentare a jocurilor de noroc din Olanda. În investigații, autoritățile s-au bazat pe popularitatea lor în rândul jucătorilor și luând în considerare multitudinea de streaming video pentru clienții respectivelor site-uri. Iar principalul vizat este domeniul ”Twitch”.

Aproximativ 15 milioane de persoane folosesc în fiecare zi această platformă pentru a viziona live diverse jocuri. Iar cele mai populare jocuri de pe Twitch (foto: betanews.com), intrate și în vizorul Volkskrant, includ Fortnite, League of Legends, Hearthstone, Player Unknown's Battlegrounds, Overwatch și World of Warcraft.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!