Cei mai rapizi fotbaliști din lume și cei mai rapizi români

Grație unor softuri speciale, FIFA, ligile și cluburile au început să colecteze de câțiva ani parametrii fizici ai fotbaliștilor chiar în timpul desfășurării meciurilor. Olandezul Arjen Robben a fost autorul celui mai rapid sprint în timpul CM 2014, într-un meci cu Spania, iar recordul său este „în picioare” și astăzi.

Shane Long este cel mai vitezoman fotbalist din Premier League, iar Australianul Mathew Leckie, de la Ingolstadt, a dezvoltat cea mai mare viteză într-un meci din Bundesliga, contra lui Vfb Stuttgart. 

Mai țineți minte cursa lui Gareth Bale, din meciul cu FC Barcelona? A rămas în istoria fotbalului spaniol. Totalsportek.com a publicat lista celor mai rapizi fotbaliști din lume, potrivit datelor furnizate de OPTA.

1. Arjen Robben (Bayern Munchen, foto) * A fost înregistrat cu cel mai rapid sprint la Cupa Mondială din 2014  - 37 km/h

2.  Shane Long (Southampton) * Cel mai rapid jucător din Premier League de când au început să se monitorizeze acest parametru - 35,31 km/h

3.  Antonio Valencia (Manchester United) - 35,2 km/h

4.  Mathew Leckie (FC Ingolstadt) * Cel mai rapid sprint înregistrat în Budesliga - 35,18 km/h

5.  Lynden Gooch (Sunderland) - 35,16 km/h

6-7.  Jamie Vardy (Leicester City) - 35,12 km/h

        Kyle Walker (Tottenham) - 35,12 km/h

8.  Gareth Bale (Real Madrid) * Sprintul din meciul cu FC Barcelona, din finala Cupei Spaniei, a fost cel mai rapid de când a început să fie monitorizat acest parametru în fotbalul spaniol - 34,9 km/h

9.  Hector Bellerin (Arsenal) - 34,77 km/h

10. Sadio Mane (Liverpool) - 34,70 km/h

11. Eric Bailly (Manchester United) - 34,5 km/h

12. Theo Walcott (Arsenal) - 34,3 km/h

13. Aaron Lennon (Everton) - 33,8 km/h

14. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - 33,6 km/h

15. Lionel Messi (Barcelona) - 32,5 km/h

 

Cei mai rapizi fotbaliști români

Potrivit unei postări pe Facebook a lui Mihai Stoica, Alexandru Chipciu a alergat cu 32,1 km/h pe când juca pentru Steaua, în timpul unui meci cu Dinamo.

UEFA l-a inclus pe Dragoș Grigore în topul fotbaliștilor cu cele mai rapide sprinturi de la Euro 2016. În meciul cu Albania, Grigore a „prins” 31,2 km/h.

Adrian Popa (foto) a impresionat în numeroase rânduri cu viteza sa. Jurnaliștii iberici au rămas cu gurile căscate când l-au văzut în timpul amicalului România – Spania, din primăvara trecută. ”Ce rapid este Popa! A scăpat cu multă ușurință din marcaj, dar centrarea sa pe partea dreaptă a ajuns direct la Sergi Roberto”, au scris cei de la AS.

Cristi Bărbuț este supranumit „vitezistul de pe Bega”. A rămas în istoria Ligii I cu acel sprint făcut din jumătatea proprie și încheiat cu gol în poarta lui Dinamo, în 2013. Era primul său gol în primul eșalon.

Gabi Torje a fost printre cei mai rapizi fotbaliști români din toate timpurile. I-a plăcut viteza și în afara terenului, fiind amendat de polițiști pentru depășirea limitei legale în localitate.

Credit foto: m.todayonline.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!