Cei mai mari trișori din istoria sportului. Printre ei, Maradona și Șarapova

Cât de departe ai merge ca să câștigi o competiție sportivă? Ai lua metroul ca să scurtezi traseul la un maraton? Ți-ai pune motor la bicicleta cu care participi la curse de ciclism? Bărbat fiind, te-ai da femeie mizând că vei avea adverari mai slabi? Ai folosi un... penis fals? Ei bine, nu ar fi nicio noutate pentru istoria sportului. Cei mai mari trișori s-au gândit la toate acestea și le-au pus deja în practică!

1. Rosie Ruiz a făcut senzație în 1980 la maratonul din Boston, pe care l-a terminat în 2 ore și 31 de minute. Sportiva cu origine cubaneză a luat metroul și a ieșit la suprafață la 2 km de linia de sosire.

2. Sylvester Carmouche. În 1990, jockeul a decis să profite de timpul nefavorabil. În Louisiana, pe o ceață groasă, a făcut cu o tură mai puțin decât ceilalți competitori și a câștigat... 10 ani de suspendare.

3. Lance Armstrong a câștigat turul Franței de șapte ori, între 1999 și 2005, însă recordul s-a dovedit fraudulos, ciclistul fiind descoperit apoi dopat.

4. Diego Maradona. Cine nu a auzit de „mâna lui Dumnezeu”? Argentina a învins-o pe Anglia în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986 datorită golului înscris cu mâna de El Pibe d'Oro. 

5. Danny Almonte avea 14 ani când a jucat un meci de baseball la juniori, în 2001. Tatăl său, care era antrenorul echipei, l-a încurajat să mintă în privința vârstei pentru a juca împotriva unor copii de 12 ani.

6. Fred Lorz, învingătorul maratonului de la JO 1904, a mușcat din cașcaval cu 17 km, pe care i-a parcurs cu mașina!

7. Echipa paralimpică a Spaniei a triumfat la Jocurile Paralimpice de la Sidney (2000), având avantajul că mai mulți componenți ai lotului nu aveau niciun fel de handicap.

8. Hermann Ratjen. La Jocurile Olimpice din 1936, atletul s-a înscris în competiția feminină de sărituri în înălțime sub numele de Dora Ratjen. S-a calificat în finală, dar a terminat abia pe locul al 4-lea!   

9. Gaioz Nigalidze a încercat să trișeze la șah folosind o aplicație pe smartphone, dar adversarii s-au prins, pentru că georgianul se ducea prea des la toaletă. 

10. Michel Pollentier a trișat la testul antidoping în timpul Turului Franței. A înlocuit proba de urină cu o eprubetă pe care o ascunsese la subraț. A câștigat acea etapă, dar organizatorii i-au retras apoi victoria.

11. Luis Resto, pugilist de profesie, s-a gândit că are nevoie de ceva mai multă forță în pumn, așa că și-a strecurat în mânușă niște ipsos. Schema a funcționat. Și-a trimis adversarul la podea.

12. Ben Johnson a bătut recordul la 100 de metri, terminând în 9,79 s cursa de la JO de la Seoul (1988). Ulterior, a fost depistat pozitiv, iar titlul i-a fost acordat lui Carl Lewis, care și el concurase dopat!

13. Femke Van Den Driessche a considerat că este sub demnitatea sa să trișeze la testul antidoping, așa că și-a montat un motoraș la bicicletă. Poate că nu ar fi fost prinsă dacă nu ar fi făcut schimb de biciclete, din greșeală, cu o altă ciclistă!

14. Kim Jong-Su a fost vicecampion la tir cu pistolul de la 50 de metri. Această disciplină presupune o imobilitate perfectă a corpului, iar sportivul a luat un medicament care i-a încetinit la limită ritmul cardiac.

15. Maria Șarapova a fost suspendată doi ani pentru că a fost depistată pozitiv cu meldonium. Rusoaica s-a apărat, susținând că a luat substanța timp de zece ani, pentru a lupta contra carenței de magnezium. Suspendarea i-a fost redusă la 15 luni.

16. Mike Tyson a folosit un penis fals, umplut cu urina altei persoane, pentru a nu fi detectat la testul antidoping. Și-a ascuns, astfel, mult timp dependența de cocaină și marijuana!

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!