Cei mai duri fotbalişti din Liga 1!

Prima ligă a campionatului nostru de fotbal se apropie cu paşi repezi de start, după cea mai scurtă pauză din ultimii ani. Liga 1 este cunoscută ca o întrecere destul de slabă calitativ, fără meciuri spectaculoase, însă jucătorii de cele mai multe ori compensează prin dorinţă, dăruire şi agresivitate. Nu o dată s-a întâmplat ca această agresivitate să depăşescă limita regulamentului şi istoria recentă ne aduce în prim plan câţiva fotbalişti foarte duri, cu intrări nesportive care nu-şi găsesc locul pe terenul de fotbal. Nume precum Cosmin Moţi, Ricardo Cadu, Vali Năstase, Nana Falemi sau Ionuţ Voicu au rămas în memoria fanilor din acest punct de vedere, chiar dacă unii şi-au încheiat activitatea ca fotbalişti sau alţii au părăsit competiţia internă.

Există însă şi în prezent câţiva jucători care le calcă pe urme celor mai sus menţionaţi, chiar la echipe cu pretenţii din fruntea clasamentului. Ţinând cont de noul format competiţional, mă aştept ca aceste durităţi să fie tot mai prezente, deoarece tensiunea şi nervozitatea play-off-ului le favorizează. În continuare voi încerca să prezint câţiva dintre ei, care în sezonul trecut şi nu numai, s-au remarcat ca fiind cei mai duri fotbalişti din Liga 1.

Pariază aici pe meciurile din Liga 1!

Gabriel Mureşan a debutat în Liga 1 cu CFR Cluj, echipă la care s-a remarcat imediat prin intervenţiile la limita regulamentului.  A ajuns la 33 de ani şi parcă devine din ce în ce mai dur. Evoluează pentru ASA Târgu Mureş, la fel ca şi în sezonul trecut, când a fost unul dintre cei mai duri fotbalişti din campionat. A încasat un total de 12 cartonaşe şi este deja celebru prin incidentul în urma căruia Raul Rusescu a ajuns direct pe masa de operaţie. Odată cu înaintarea în vârstă devine şi mai rudimentar, aşa că este de aşteptat să continue în aceeaşi notă.

Pablo Brandan este un argentinian în vârstă de 32 de ani, care s-a remarcat în fotbalul românesc la Unirea Urziceni şi Steaua Bucureşti. În ediţia trecută de campionat a fost cel mai nesportiv fotbalist din Liga 1, înregistrând trei eliminări şi şapte cartonaşe galbene în tricoul lui CS U Craiova. Interesant este faptul că a evoluat pe postul de mijlocaş şi nu ca fundaş. În ediţia ce stă să înceapă va juca pentru ASA Târgu Mureş, acolo unde are coechipieri pe măsura "abilităţilor" sale.

Ousmane N'Doye este un senegalez cu multe sezoane la activ în Liga 1. S-a remarcat prin evoluţii însă are de multe ori un comportament nesportiv atât în teren cât şi în afara lui. A trecut şi el de prima tinereţe, ajungând la 37 de ani, iar în ediţia precedentă de campionat a îmbrăcat tricoul lui ASA Târgu Mureş. A fost eliminat de trei ori şi a mai încasat patru galbene în 23 de jocuri. Comportamentul nesportiv i-a adus o suspendare de şase etape anul trecut, după ce a provocat un scandal pe teren la finalul meciului cu FCSB.

ousmane-n-doye.jpg

Steliano Filip este un tânăr jucător de la Dinamo Bucureşti care odată cu creşterea în valoare a devenit şi mai agresiv. În campionatul trecut a fost de două ori eliminat şi a încasat nu mai puţin de 10 cartonaşe galbene, în doar 23 de jocuri. Este şi el tot un mijlocaş şi rămâne de văzut dacă va continua în acelaşi ritm. A avut câteva intervenţii foarte dure, care sunt puse pe seama lipsei de maturitate.

Aceştia sunt doar patru dintre cei mai duri jucători ce încă evoluează în Liga 1, însă în sezonul trecut s-au remarcat şi alţii, precum Syam Ben Youssef, Lucian Murgoci sau Andrei Prepeliţă. Nu-i mai găsim şi la startul noului sezon, însă cu siguranţă nu le vom simţi lipsa. Fotbalul este un joc bazat pe fair-play şi aşa ar trebui să fie şi în competiţia noastră cea dragă.

Arbitrajul este şi el un factor decisiv şi crează tensiune, mai ales că mulţi dintre "fluieraşi" dau dovadă de exces de zel uneori şi agită spiritele atât pe teren cât şi în tribune. Sunt celebre cazurile în care arbitrii precum Alexandru Tudor, Sebastian Colţescu sau Istvan Kovacs au avantajat echipele din fruntea clasamentului şi au tolerat în repetate rânduri intervenţiile nesportive.

Jucătorii prezentaţi mai sus sunt însă doar palide umbre ale celor mai duri jucători care eu evoluat în campionatul inter. Poţi vedea în continuare trei dintre cei mai nesportivi astfel de fotbalişti.

Marius Lăcătuş şi-a căpătat porecla de "Fiara", datorită comportamentului extrem de violent de pe terenul de fotbal. Talentul său a fost de multe ori umbrit de episoadele nefericite în care şi-a accidentat dur adversarii. Tricoul Stelei Bucureşti l-a consacrat şi a devenit o parte a istoriei fotbalului românesc. În mod inexplicabil el era recunoscut ca un fotbalist care îşi accidenta oponeţii intenţionat. Chiar şi apusul carierei i-a fost marcat de un astfel de eveniment violent, când i-a fracturat piciorul băcăuanului Vasile Ardeleanu.

Ionel Ganea este cunoscut ca unul dintre cei mai duri fotbalişti români, atât pe teren cât şi în afara lui. Are o mulţime de victime în carieră, printre care şi scoţianul John Kennedy, căruia i-a rupt piciorul printr-un atac inexplicabil la un meci al naţionalei. Această accidentare i-a marcat întreaga carieră britanicului, care s-a retras în cele din urmă. La fel proceda însă şi cu arbitri şi este celebru un episod din 2007, când a strâns de gât un tuşier pe stadionul din Timisoara.

Mirel Radoi, actualul antrenor al lui FCSB, şi-a căpăt renumele de "killer" pe terenul de fotbal datorită intervenţiilor desprinse parcă din arta Kung Fu. Este catalogat drept unul dintre cei mai duri oameni care au trecut prin curtea Stelei Bucureşti. Nimeni nu uită meciul din 2007 cu Poli Iaşi, când a lovit cu piciorul în piept un adversar printr-un procedeu care îi face invidioşi şi pe luptătorii K1. Aceste episoade n-au dispărut nici după transferul în Asia, unde la un meci a fost scos cu forţa de pe teren, după ce tot el lovise intenţionat un adversar.

Violenţele au existat şi vor exista în Liga 1, iar acest spirit tipic balcanic pare că ne caracterizează, în special în fotbal. Să sperăm însă că vom avea un început liniştit de sezon şi astfel de evenimente negative nu vor mai apărea prea curând. 

În secţiunea Ponturi fotbal România vă vom oferi pronosticuri pentru toate meciurile din noul sezon al Ligii 1. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi