Cei mai buni dintre cei buni! Cine sunt eroii de la masa finală la WSOP Main Event

Campionatul Mondial de poker (WSOP - Main Event) a ajuns în faza finală, desemnându-şi săptămâna trecută cei nouă concurenţi care în noiembrie se vor lupta pentru marele premiu de 8 milioane de dolari.

Dacă ieri v-am prezentat chip leader-ul de la masa finală, Cliff Josephy, singurul dintre finalişti care a mai câştigat în trecut o brăţară la WSOP, în cele ce urmează vă vom face cunoscute pe scurt poveştile celorlalţi opt eroi rămaşi în cursă.

Qui Nguyen – 67.925.000 chipuri, locul secund.

Rezident în Nevada, Las Vegas, jucătorul de 39 de ani câştigase până la acest turneu din poker doar puţin peste 52.000 de dolari, cu o singură intrare în bani la un eveniment din cadrul WSOP. El a participat în această vară la trei evenimente în cadrul turneelor desfăşurate sub egida WSOP Main Event, dând marea lovitură exact acolo unde îşi dorea mai mult.

Cea mai bună clasare a sa la un turneu din cadrul WSOP avusese loc în 2009, când a ocupat locul 54 la $1,500 No-Limit Hold’em event.

 

Gordon Vayo – 49.375.000 chipuri, locul trei

În vârstă de 27 de ani, jucătorul din San Francisco are în carieră 26 de prezenţe în bani la WSOP, câştigând aproximativ 600.000 de dolari din premii.

El foarte probabil îşi va dubla cel puţin câştigurile de până acum, la concursul unde nu mai reuşise anterior să intre în bani. 2016 a fost un an excelent pentru Vayo, care a terminat în premii la 8 din cele 21 de turnee la care a luat startul.


Kenny Hallaert – 43.250.000 chipuri, locul patru

Pentru al doilea an consecutiv, la masa finală de la Main Event e prezent un belgian. În vârstă de 34 de ani, Kenny se află la a 22-a prezenţă în premii la un turneu sub egida WSOP, câştigând până în acest moment 367.000 dolari.

Cel mai bun rezultat al său de până în prezent era un loc şase obţinut la EPT Deauville, în 2011. La WSOP Main Event este pentru a treia oară în bani, însă sumele obţinute anterior nu se ridică nici pe departe la ce va câştiga anul acesta (în 2011 a fost al 323-lea, în timp ce în 2015 s-a clasat pe poziţia 123).


Michael Ruane – 31.600.000 chipuri, locul cinci

În vârstă de 28 de ani, americanul din New Jersey s-a dedicat de curând exclusiv pokerului, iar alegerea sa a fost una fericită, în condiţiile în care are garantat un premiu de măcar 1 milion de dolari, la capătul mesei finale din noiembrie.

El se află la prima sa masă finală într-un turneu, până acum clasându-se de doar două ori în bani la concursurile din circuitul WSOP. A adunat din poker la aceste turnee puţin peste 24.000 de dolari.

 

Vojtech Ruzicka – 27.300.000 chipuri, locul şase

În ultima zi de concurs, sportivul de 30 de ani din Cehia a început turneul din postura de chip leader. Şi-a gestionat excelent stack-ul, punând foarte bine presiune pe adversari în momentele cheie.

El are şansa să devină primul jucător din Cehia care să se impună la Main Event, după ce în 2011, un compatriot al său, Martin Staszko, a ajuns până în heads-up.

Ruzicka a câştigat din 17 prezenţe în bani la WSOP 138.000 de dolari, însă a avut mult mai mult succes în European Poker Tour, unde şi-a rotunjit veniturile cu aproximativ 1,1 milioane de dolari. La EPT a reuşit chiar o victorie, impunându-se în 2013 la Deauville High Roller. Este probabil al doilea cel mai experimentat om de la masa finală, după chip leader-ul Cliff Josephy.


Griffin Benger – 26.175.000 chipuri, lcoul şapte

Născut în Ontariu, Canada, jucătorul de 31 de ani nu se află la primul câştig fabulos din poker. În 2014, la Shark Tank, în Londra, el a obţinut primul loc şi o sumă impresionantă: 1,1 milioane de dolari.

Fost campion la Counter-Strike, el a abandonat la finalul deceniului trecut shooter-ul pentru a se dedica exclusiv pokerului. În 2011, a fost desemnat cel mai bun jucător de poker online, el preferând şi acum mediul virtual.

Anul acesta nu a participat la niciun turneu desfăşurat sub patronajul WSOP, dar judecând după premiul pe care îl are garantat, probabil că în viitorul apropiat va evolua la mai multe evenimente live.


Jerry Wong - 10.175.000 chipuri, locul opt

Un alt jucător din New York, ca şi chip leader-ul. În vârstă de 34 de ani, Jerry a câştigat în trecut 118.000 de dolari la WSOP, terminând în bani, la diferite turnee, de 19 ori.

În total, el a strâns din poker 1,3 milioane de dolari, ajungând la această sumă în primul rând graţie locului trei ocupat în 2013 la PCA Bahamas, când a primit un cec de 725.000 de dolari.

La Main Event el a mai intrat în bani o singură dată, în 2012, când a ocupat locul 309 şi a câştigat un premiu de trei ori mai mare decât buy-in-ul (32.000 dolari).


Fernando Pons - 6.150.000 chipuri, locul nouă

Short stack-ul mesei finale este un jucător spaniol necunoscut. În vârstă de 37 de ani, Pons nu a intrat vreodată în bani la un turneu din cadrul WSOP, însă a obţinut aproape 10.000 de dolari din jocul pe Internet.

El este primul iberic prezent la masa finală după o pauză de doi ani, în 2014 Andoni Larrabe terminând al şaselea. Totuşi, chiar dacă numărul de fise nu este unul foarte mare, Fernando visează să îi calce pe urme celebrului compatriot Carlos Mortensen, care, în urmă cu 15 ani, se impunea la Main Event. Premiile din 2001 nu erau însă nici pe departe la nivelul celor de acum, Mortensen câştigând la vremea respectivă "doar" 1,5 milioane de dolari. Măcar din punct de vedere al venitului, Fernando speră să îl întreacă pe cel care i-a fost model, pentru aceasta fiindu-i necesară o clasare între primii cinci.

"Bubble Boy" a fost Josh Weiss, din California. Rămas cu doar 850.000 de chipuri, acesta a împins all-in din afara poziţiei cu A8. Small blind-ul (Michael Ruane) şi Big Blind-ul (Gordon Voya) au dat call, deşi cărţile avute erau departe de a fi unele premium: Q7, respectiv J5. Board-ul a fost J73 5 4, cu Ruane lovind două perechi şi eliminându-l pe Josh. Acesta a plecat acasă cu nemulţumirea că a ratat la mustaţă masa finală, dar mai bogat cu 650.000 de dolari.

 

Descoperă aici care este camera de poker online pe care o recomandă PariuriX.com!Main Event-ul din 2016 a fost al cincilea cel mai popular din istorie, el adunând la start 6737 de jucători din 79 de ţări. În total, incluzând sateliţii de calificare şi celelalte evenimente desfăşurate în paralel cu turneul central, nu mai puţin de 107.838 de oameni din 107 ţări au participat cu măcar un euro la acest adevărat "Mecca" al pokerului. Toate competiţiile au avut un fond de premiere de 221 de milioane de dolari.

Cel mai bătrân participant a fost William Wachter, un veteran din cel de-al doilea Război Mondial, ajuns la 95 de ani, în timp ce mezinul a fost Evan House-Hall (21 de ani şi 19 zile). Un număr de 268 de femei au participat la Main Event (4%), cel mai bine clasată fiind Gaelle Baumann (Franţa). Originară din Paris, aceasta s-a clasat pe locul 102, asigurându-şi un cec în valoare de 49108 dolari. Este pentru a doua oară în ultimii cinci ani când Baumann rămâne ultima femeie din concurs, după ce în 2012 ea s-a clasat pe locul 10.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi