Cehia, mereu surprinzătoare la jocurile de noroc

Indiferent de modul în care s-au desfășurat, jocurile de noroc au reprezentat întotdeauna un ”instrument” de petrecere a timpului liber, dar și de asumare a unor riscuri. Care, odată cu introducerea unor forme organizate de pariere, a reprezentat o sursă de venit atât pentru stat, cât și pentru organizatori. De cele mai multe ori, jucătorul (clientul) a fost pe ultimul loc în acest clasament...

De-a lungul anilor, imaginea jocurilor de noroc și a jucătorilor au fost percepute diferit - activitatea a fost percepută fie ca o afacere profitabilă, fie ca un viciu periculos. Cu toate astea, a devenit subiect de impozitare și reglementare strictă și, chiar în aceste condiții, a reușit să își mențină statutul de ”industrie” profitabilă - atât online, cât și stradal. Iar din acest punct de vedere, specialiștii din Cehia au făcut o ”radiografie” interesantă în ceea ce privește industria jocurilor de noroc din țara lor. 

Accesul la operatorii de jocuri de noroc online (cum ar fi cazinoul online Wild Jack pe piața cehă) a fost în mare parte restrâns. Și asta în condițiile în care localnicii au o atracție deosebită pentru sloturi și alte jocuri de gen pe care le oferă Wild Jack.

Ofertã bunã = câștiguri mai mari. Vezi agenția recomandatã de PariuriX.com

În mai 2016, Guvernul a aprobat un nou proiect de lege care permite operatorilor din UE să solicite o licență pentru jocuri de noroc. Legea a intrat în vigoare însă abia la începutul acestui an. Iar operatori internaționali independenți, cum e și Wild Jack sau cei din Malta pot solicita o licență online abia de acum încolo. Pe de altă parte, cei care au oferit jocuri de noroc online ilegale au intrat pe lista ”neagră” a autorităților din Cehia, care au aprobat deja blocarea mai multor site-uri. 

Potrivit unor informații publicate de ECA (European Casinos Association), Republica Cehă a avut 175 de cazinouri în 2015, înregistrând un declin destul de grav față de anul precedent (a avut 225 în 2014). Totuși, chiar dacă numărul de unități a scăzut, numărul persoanelor angajate în această  industrie a crescut de la 2.800 (în 2013), la 3.200 în 2015.

Acest lucru se datorează probabil faptului că legislația aplicabilă s-a schimbat în favoarea operațiunilor mai mari, ceea ce a condus la închiderea unor puncte de vânzare mai mici de jocuri de noroc - cum ar fi barurile. În același timp, însă, s-au majorat sumele încasate de cazinouri de la jucătorii locali - de la 162 milioane euro în 2013, la 183 milioane euro în 2015.

Se anticipează că operatorii locali nu vor avea o concurență prea mare nici în viitorul apropiat, deoarece taxele percepute de Guvern pentru site-urile de gambling autorizate sunt mai mult decât piperate. Astfel, platformele de pariuri sportive și loteriile vor trebui să plătească o taxă de 23%, în tmp ce cazinourile au de plătit chiar 35%.

PLASEAZĂ PARIURI VIRTUALE LA AGENȚIA RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

Această taxă se percepe din câștigurile totale, și nu doar din profit! Mai mult decât atât, pe lângă aceste taxe site-urile de gambling au de plătit în plus și un impozit pe profit standard de 19%. Din aceste motive, probabil că operatorii străini nu vor lua cu asalt piața de jocuri de noroc din Cehia. 

Conform noii legi, ministrului de finanțe este autorizat să ”ordone” blocarea accesului către site-uri nelicențiate. De asemenea, cei care vor încerca să retragă bani din conturile deținute pe astfel de site-uri vor avea surpriza neplăcută să constate că tranzacția va fi respinsă.  Mai mult, cei care au datorii la bănci sau primesc ajutor social din partea statului nu vor avea dreptul de a juca nici măcar la operatori licențiați.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!