Cehia limitează bonusurile online și ofertele de pariuri gratuite

Fortuna Entertainment Group (FEG) a raportat câștiguri semnificative în ultima perioadă. Ar putea fi însă ultima creștere de anul ăsta pentru acest operator în Cehia. La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile de la Praga au anunțat noi măsuri restrictive pe piața online. 

Joi, FEG a publicat rezultatele pentru primele șase luni din 2017. Astfel, mizele pariurilor au crescut cu aproape 41% (până la 720,7 milioane euro) și veniturile cu 24,5% (până la 100,5 milioane euro). Asta în timp ce câștigurile au scăzut cu 22%, ajungând până la 2,5 milioane euro. Scăderea s-a datorat operațiunilor companiei pe piețele din România, Croația și Spania ale Hattrick Sports Group și ale mărcilor  Forbet.

În februarie, FEG a lansat noul site de jocuri de noroc online pe cea mai mare piață din Republica Cehă. Mișcarea a venit la puțin timp după ce Guvernul a introdus un nou regim de licențiere online în acest an. A fost momentul în care mulți operatori internaționali și-au manifestat nemulțumirea vizavi de noile rate ale impozitului, dar și în ceea ce privește înregistrarea individuală a clienților. 

De-acum, situația va deveni și mai gravă. Pentru că autoritățile cehe au în vedere limitarea bonusurilor online și promoțiile de pariuri gratuite!

Descoperă Top5 case de pariuri online recomandate de PariuriX!

La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul de Finanțe al Cehiei a emis un document care detaliază "natura juridică a tranzacțiilor individuale furnizate în legătură cu operarea jocurilor de noroc". Se pare că Ministerul a fost motivat de temerile că jocurile promoționale ale operatorilor vor face ca jucătorii cu probleme să se ”afunde” tot mai mult. Ca urmare, cehii au considerat necesar să reducă substanțial orice fel de stimulente și bonusuri oferite de companiile cu activități online. 

Pariurile gratuite se află sub o atentă examinare și în alte jurisdicții, precum Marea Britanie. Autoritățile engleze au anunțat încă de anul trecut că pariurile gratuite online vor fi taxate ca toate celelalte activități de jocuri de noroc. Aceste prevederi au fost eliminate din proiectul ”Finance Bill 2017” în primăvara acestui an, dar ele au fost reintroduse după alegerile din această vară. Acum, setul de mpsuri urmează a fi legiferate în prima ședință a Parlamentului. Dacă proiectul de lege va trece, noua taxă referitoare la jocurile de noroc va fi aplicată retroactiv până la data de 1 august. 

(sursa: calvinayre.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!