Ce taxe am de plătit dacă pariez la case de pariuri online?

Deși acesta este un subiect care at trebui să intereseze toți pariorii, realitatea este că sunt încă pariori care nu știu ce taxe trebuie plătite atunci când pariază online sau offline, iar de aceea am venit în ajutor cu acest articol.

 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. Taxe la depuneri și retrageri

  2. Taxe la plasarea de pariuri

  3. Impozitul pe câștiguri

  4. Concluzii finale

 

1. TAXE LA DEPUNERI ȘI RETRAGERI

La acest capitol agențiile stradale ies din discuție pentru că la ele nu trebuie să depui. Majoritatea caselor de pariuri online nu percep taxe pentru depuneri sau retrageri, dar există și excepții. De exemplu Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016) percepe o taxă de 2.5% la depozitele cu cardul și 3% la cele prin Paysafecard, dar poți depune prin transfer bancar fără a plăti vreo taxă. Plus că Unibet (vezi site-ul agenției) oferă multe alte avantaje, motiv pentru care și este o agenție preferată de foarte mulți români. 

Pe vremuri unii operatori percepeau o anumită taxă dacă efectuai mai multe retrageri în aceeași lună, dar nu știu dacă vreun operator licențiat încă mai recurge la o astfel de practică. Oricum, dacă o agenție percepe o taxă pentru depunerea / retragerea efectuată printr-o anumită metodă de plată, atunci acest lucru va fi precizat undeva pe site, cel mai probabil în Casierie pe pagina de plăți. Agențiile sunt obligate să afișeze aceste informații.

Profită acum de cea mai bună ofertă pentru a începe să joci la pariuri online

Am auzit și de un caz ciudat, cel al agenției Stanleybet (D.1280 /29.06.2016). Deși toate tranzacțiile sunt în lei, atunci când retragi pe card câștigurile se face în mod ciudat o conversie RON - Euro - RON, ceea ce înseamnă că nu vei primi exact suma solicitată. De fapt se pierd pe traseu cam 5% din bani într-un mod complet inutil, deși acest lucru nu este precizat pe pagina de retrageri.

Ce îți pot spune este că dacă te joci la agenții precum netbet.ro, sportingbet.ro, betano.ro sau betfair.ro nu ai de plătit nici o taxă la depuneri și retrageri. Iar la unibet.ro retragerile nu sunt comisionate, deci dacă depui prin transfer bancar, scapi și aici de plata de taxe.

 

2. TAXE LA PLASAREA DE PARIURI

La agențiile de pe internet nu se percepe nici o taxă atunci când plasezi un pariu. În schimb majoritatea operatorilor offline percep o taxă de 5% la plasarea fiecărui bilet. Din ce știu, singura agenție stradală care a renunțat la această taxă este Favbet, dar s-ar putea să mai fie și alte excepții.

 

3. IMPOZITUL PE CÂȘTIGURI

Indiferent că pariezi online sau offline, se percep următoarele impozite:

  • până la 66.750 RON - 1% din sumă
  • între 66.751 RON şi 445.000 RON - 667.5 RON plus 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON
  •  peste 445.000 RON - 61.187.5 plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RON

Diferența este că la agențiile stradale se oprește impozitul atunci când ridici câștigurile, în timp ce online banii trebuiesc plătiți o dată pe an la ANAF completând declarația 200. Plus că sperăm ca în curând să se treacă și online la impozitarea la sursă, pentru a fi evitate aceste drumuri.Offline taxele sunt percepute pentru fiecare bilet în parte, iar online pentru fiecare retragere în parte. Asta înseamnă că dacă tu soliciți 20 retrageri de câte 25,000RON fiecare, nu vei avea de plătit acei 61.187.5 plus 25%, ci doar câte 1% din fiecare retragere în parte! Aici este un aspect unde mulți pariori fac confuzie, iar de aceea aceștia evit agențiile online. 

De fapt operatorii de pe internet au un avantaj mare aici: dacă tu ai luat o sumă foarte mare de bani la un bilet (să zicem 100,000RON), tu poți de la o agenție online să scoți banii în două părți pentru a plăti doar 1%, în timp ce offline nu ai cum să eviți acea taxă suplimentară. Și mai este un avantaj. Dacă o iei logic, offline plătești taxe pentru rulaj, în timp ce online doar pentru câștig. Cum așa? Pentru că dacă tu câștigi 10,000RON și pierzi 8,000RON (pentru că deh, așa este în pariuri, mai și câștigi dar mai și pierzi), atunci offline vei plăti taxe pentru întreaga sumă de 10,000RON în timp ce pe internet poți plăti doar pentru profitul de 2,000RON dacă decizi să îl retragi la final.

Dacă ești în căutarea unui articol mult mai detaliat despre impozitul la pariuri online și modul în care se completează declarația 200 la ANAF pentru impozit, atunci recomand să urmezi acest link: https://pariurix.com/cum-declari-castigurile-din-pariuri-si-cum-depui-declaratia-200-la-anaf.html
 

4. CONCLUZII FINALE

Dacă joci la pariuri online, este posibil să ai de plătit taxe la depuneri și retrageri, dar în cele mai multe cazuri nu va trebui. Offline în schimb, trebuie să plătești 5% la fiecare bilet plasat, taxă ce online nu există. Nu în ultimul rând, indiferent unde pariezi vei mai avea de plătit un impozit pe venit care în cele mai multe cazuri este de 1%. Per total pariorii care joacă pe internet sunt cei care au de câștigat

Vezi aici Top 5 case de pariuri online recomandate

Te-ar mai putea interesa:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii