Ce strategii adoptăm la jocul de table?

Mulţi dintre noi am încercat jocul de table sau backgammon aşa cum mai este el cunoscut, însă câţi ne-am gândit cu adevărat la importanţa mutării pieselor şi la faptul ca de fiecare dată trebuie să luăm cea mai bună decizie pentru a ne maximiza şansele de a fi învingător la final?

Majoritatea începatorilor în jocul de table lasă piese expuse şi încearcă să lovească cât de des pot, metodă care aparent nu reprezintă cea mai bună strategie.

Ce strategii putem adopta şi care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ţinem cont în acest joc?

Click aici pentru a juca table online!

1436758462409.png

1. Distribuirea pieselor

Vom încerca să distribuim piesele în mod egal pe suprafaţa tablei. Nu este necesar să avem şase sau mai multe piese într-o singură poziţie. Un jucător cu o distribuiţie inegală a pieselor va avea flexibilitate redusă în a folosi zarurile în avantajul său. Încercaţi să vă aranjaţi piesele într-o ordine pentru a putea să măriţi numărul de aruncări bune. Pe lângă aceasta, încercaţi să vă păstraţi piesele pe o distanţă maximă de 6 poziţii, una faţă de alta, asta vă va ajuta enorm în caz că o piesă trebuie acoperită.

2. Cunoaşteţi când să vă expuneţi piesele

Nu vă fie teamă să lăsaţi piese libere la începutul jocului pentru a stabili o ofensivă sau o defensivă puternică. La începutul jocului, puteţi să lăsaţi unele piese expuse pentru a fi folosite ca pietre pe care să păşiţi. Mai târziu în joc, consolidarea pieselor este cea mai bună strategie, mai ales dacă vă regăsiţi într-o poziţie nu tocmai favorabilă. 

3. Blocarea

Pentru a împiedica scăparea pieseler adverse din casă, încercaţi să vă plasaţi piesele fără locuri libere direct înaintea pieselor adversarului, astfel blocându-le. Dacă construiţi o blocadă de piese fără locuri libere, asta va face imposibilă scăparea piesei adverse.

4Lovirea

Uneori este cel mai important să loviţi cea mai avansată piesă adversă. Totuşi, încercaţi să loviţi o piesă a adversarului, fiind astfel destul de avantajos. De exemplu, încercaţi să loviţi acele piese care mai târziu vor fi acoperite pentru ca adversarul sa-si facă o poziţie importantă. Încercaţi să nu loviţi dacă adversarul are deja piese pe bară, putând fixa încă un punct important daca nu loviţi. Dacă decideţi să loviţi, încercaţi să acoperiţi în caz ca veţi fi lovit la rândul vostru. Păstraţi obiectivele în minte şi nu le incălcaţi. 

5. Fixarea ancorelor

Încercaţi să stabiliţii poziţii defensive (ancore) în casa adversarului. Această acţiune deosebit de importantă are două ţeluri:

  • Poate fi un loc unde să puneţi piesa în caz că sunteţi lovit
  • Adversarul nu-si poate face casă. Poziţiile de lângă bară (20, 21) sunt cele mai valoroase de ocupat la startul jocului. Dacă rămân în urmă în această cursă, poziţiile cele mai depărtate de bară sunt şi cele mai importante de ocupat (22, 23, 24). Cel mai bine este să stabiliţi ancore adiacente. Luaţi în considerare să lăsaţi inenţionat piese neacoperite pentru a putea stabili ancore, să câstigaţi timp şi să păstraţi alte avantaje ale poziţiei.

Concluzie

Chiar dacă mulţi consideră că tablele sunt doar un joc de noroc în care câştigă cel care dă cu zarul mai bine, urmarea unor strategii şi luarea în considerare a câtorva aspecte importante vă pot mări semnificativ şansele de câştig. 

Joacă acum table pe internet!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi